Foto: Juris Vīgulis, Saeima Izmantošanas noteikumi / Wikimedia Commons

Vi lever i en tid där statsministern inte tvekar att ljuga för att skapa en alternativ sanning, man har sedan länge lämnat känslan av vad som är rätt eller fel; makten har nämligen förgiftat känslan för både moral och heder. Dagens presskonferenser från både Löfven (S) och Lööf (C) och senare Dadgostar (V) visar också hur oerhört lojal pressen är med statsministern och Lööf. Pressen ställer nämligen inte längre de riktiga frågorna som behöver ställas när lögnen växlas in, istället ställer man frågorna på ett sätt som helt ligger i linje med de lögner S och C sprider ut. Varför måste man ta till lögner, varför inte bara säga som det är att man inte når ända fram?

Vänsterpartiet framstår som hederliga för en gång skull

Även om den här redaktörens syn på socialism är väl känd, måste man ändå kunna kosta på sig att påstå att en meningsmotståndare åtminstone debatterar sakligt. När Dadostar på ett mycket pedagogiskt sätt beskriver och synar Löfvén och Lööfs argumentation där dessa säger sig gå Vänsterpartiet till mötes, genom att bolla frågan om marknadshyror till parterna (dvs. fastighetsägarna och hyresgäster) kan det vara många som inte förstår hur bedrägligt JÖK-partierna försöker finta väljarkåren. Vänsterns krav handlade nämligen om att förhandlingen skulle ske utan ingångsvärden, något Lööf och Löfven helt utelämnar i sin s.k. verklighetsbeskrivning.

– Ja, men vad spelar det för roll?

Poängen handlar alltså om att fastighetsägarna vill ha Lööfs avtal, eftersom med fri hyressättning kan de tjäna mer pengar. När förslaget från Lööf och Löfven är att förslaget om marknadshyror ska införas om parterna inte kan komma överens, kan alltså fastighetsägarna rulla tummarna eftersom deras förslag ändå kommer trilla igenom; något Dadgostar var tydlig med i sin kritik. När Lööf och Löfven därför tonar ner betydelsen och låtsas som att det är en riktig förhandling, medan den ena partnern alltså automatiskt får som den vill; säger det något om hur oerhört ohederliga dessa två politiker är när de påstår sig gå sin dörrmatta Vänsterpartiet till mötes. Det gör man alltså inte, man ljuger istället för svenska folket.

Att S+C sedan attackerar V:s hederlighet…

När S och C sedan fortsätter attackera V som ett oseriöst parti, sprider bilden om att dessa äventyrar alla medborgare genom covid, trygghet osv. visar man sin maktfullkomlighet. Det finns nämligen ingen sanning i att V orsaker kaos, när de inte röstar fram något de är fundamentala motståndare för. Den som förtjänar kritik är i det läget en statsminister som äventyrar sitt underlag, genom att köra över det oppositionsparti som passivt stödjer regeringen; om man nu vill att denna skadliga regering ska sitta kvar.

Därför är det fullt logiskt för Dadgostar och Vänsterpartiet att rösta för att fälla regeringen, när statsministern och Lööf försöker lura väljarkåren att Dadgostar är boven i dramat. Snarare visar man hur lite respekt man har för demokrati, när man måste ljuga om ett annat parti för att försöka tvinga dem att göra som man vill eftersom trycket annars blir för stort. Så gör inte en vän, utan så gör någon som saknar heder. Vad som är mer tveksamt är att pressen dessutom sväljer de lögner som Lööf och Löfvén förde fram, för att sedan upprepa dem (att hon försöker skapa kaos när regeringen “går dem till mötes”) i sina frågor till Dadgostar, något vänsterledaren dock lyckades syna. Att pressen sakar så mycket intellektuell integritet är skrämmande, avsaknaden av vattentätt skott där pressen backar staten i lögner är något som hör hemma i diktaturer -inte demokratier.

Av Ian Fernheden

Ian Fernheden är sedan 2015 chefredaktör för tidskriften Frihetliga Förnuft. Ian har en kandidatexamen i internationell ekonomi men brinner även för nationalekonomi, utrikespolitik, demokratifrågor, yttrande- och pressfrihet, historia samt konst och sann kultur så som klassisk musik. Ian har även tjänstgjort i Amfibiekåren, är lyrisk tenor, salsadansare och dykare när han inte skriver artiklar. Sedan november 2022 är Ian kommunalråd för Kristianstad kommun och vice ordförande i kommunstyrelsen och är även invald som ledamot av både fullmäktige i kommunen och regionen för Sverigedemokraterna.

Kommentera utan Facebook