Obamacare – en livslögn som aldrig ifrågasatts i Sverige, av politiskt korrekta skäl

Vi svenskar lever i världens mest förljugna land (suck it up), kanske är den briljante återkommande ring P1-debattören Stefan Ritter inte fel på det när han kallar Sverige för Ljugoslavien. Svenska vänsterpolitiker drar sig inte för något, de har exempelvis aktivt vilselett svenska folket om att det är ekonomiskt fördelaktigt att ta emot människor från Mellanöstern och Nordafrika; vilket inte fått kritik eftersom man brännmärkt meningsmotståndare som rasister om de uttalat sig. Socialdemokratins modus operandi skiljer sig därför inte markant mot diktaturer, här blir du karaktärsmördad av lojal regimmedia och betraktad som en hemsk människa; och i andra länder får du en kniv i magen på väg hem från jobbet. Därför tror många människor att Obamacare är en fantastisk reform, helt felfri och att alla som kritiserar den antingen slår på de fattigaste för att man är girig eller är någon tea party-extremist; kritiska tankegångar har nämligen eliminerats. Istället ser man är ännu en “vit heterosexuell man”, en s.k. “kvinnohatare” eller någon annan vars blotta existens man kan ifrågasätta, istället för de sakliga argument denne för fram. 

Den obligatoriska Löfven-försäkringen

Kanske är du försäkringstagare hos Trygg Hansa, Länsförsäkringar eller något annat trevligt försäkringsbolag? Ponera att Löfven infört ett försäkringssystem där han i valrörelsen sagt att du kunnat behålla din Trygg Hansa eller Länsföräkring, men när politiken blivit verklighet hade du behövt betala 2,5 % av din årsinkomst i en straffavgift om du inte tagit Löfven-försäkringen via Folksam; hade du tyckt det varit fantastiskt då? Eller hade du  likt många amerikaner sett det som ett oerhört övergrepp på din ekonomiska frihet, där du i en marknadsekonomi normalt sett kunnat välja den tjänst du tyckt varit mest fördelaktig för dig och din familj? Tänk dig en obligatorisk och dyr Löfven-försäkring där Dan Eliasson utser vilka läkare du får träffa, en härlig dröm för den klassiskt socialdemokratiske auktoritäre väljaren; men en mardröm för oss andra kritiska normalt tänkande människor. Välkommen till Obamas Amerika.

Socialister förstår aldrig marknadskrafterna

Barack Obama och Demokraterna är att betrakta som Amerikas Socialdemokrater, Bernie Sanders är snarare att betrakta som Amerikas Vänsterpartist. En marknad styrs av två krafter, utbud samt efterfrågan. Om många erbjuder en vara (högt utbud) men ingen vill köpa den (låg efterfrågan), kommer priset att sjunka eller vara lågt. Om motsatsen slår in kommer priset att stiga (det vet alla som budat på Tradera där det ofta finns en säljare med hög efterfrågan (dvs. fler köpare som slåss om varan)). När Obama blev president låg en premiumförsäkring i genomsnitt på 159 dollar, och när Obamacare  introducerades 2013 kostade en individuell försäkring 197 dollar / månad dvs. 1970 kr om vi gör det enkelt och räknar dollarn som 10 kr (den står i ca 9,70kr).  I år kostar samma genomsnitts försäkring 440 dollar i månaden per person eller 1 168 dollar per familj, dvs. 4 440 kr respektive 11 168 kr per månad. Hur kunde det bli så här? Har Trump fog för att påstå att Obamacare kommer implodera? 

Förändringen kring utbudet läkare och försäkringar

När antalet försäkringar minskat pga. avhopp av både försäkringsbolag och läkare har det gett två effekter, priserna har stigit eftersom efterfrågan varit högre än utbudet (försäkringar/Obamacare-läkare) som minskat; samtidigt som människor fått åka till andra sidan stan och besöka en läkare de tvingats till (tillgängligheten har minskat). Man har alltså inte fått behålla de läkare eller försäkringar man tidigare haft (något Obama gick till val på), då har man fått betala 2,5% av sin inkomst i straffavgift; dvs. tjänar man 30 000 kr per månad hade man fått 9 000 kr per år i en straffavgift plus kostnaden för den befintliga försäkringen. Det här är inte raketforskning utan grundläggande ekonomiska resonemang, något man från högern (Republikanerna) kritiserat från start; men där vänstern menat att man “slagit på människor som redan ligger ner” (återigen omtanke-argumentation). Minskar utbudet och efterfrågan är konstant eller kanske tom. ökar kommer priset öka, resonemanget är detsamma som en tradera-auktion; för eller senare kommer Obamacare därför implodera eftersom utbudet minskar. Precis som i Sverige angriper demokraterna (dvs. vänstern) personen istället för sakpolitiken, således har högerns mycket riktiga kritik utifrån att marknaden kommer driva upp priserna helt sopats under mattan. Lyssnar man på Barack Obama bör man fråga sig om svensk media rapporterat hans vallöften och utfall korrekt, samt huruvida hederlig den tidigare presidenten varit i sin argumentation? 

När s.k. “Public service” / regimmedia som vi nu alla är delägare i lägger fram argumentation att bara för att man är miljardär så är man ointresserad av människors välfärd så är det extremt vinklat. Den som påstår något annat lever i en mycket socialist/marxistisk tankebubbla. Peter Rawet som är SVT:s ekonomireporter flyttar i klippet ovan saklig kritik om stigande premier utifrån minskat utbud till att Trump vill förtrycka de fattiga genom att ta bort Obamacare, och så här ser det ut; så här tror många människor att högern resonerar. Tjejen som intervjuas är dock höger i sitt synsätt, eftersom hon ser sig inte som ett offer (vilket Rawet utifrån Marxistiska resonemang försöker få henne att identifiera sig som – vilket är mainstream i Sverige); istället tänker hon frihetligt att får hon gå från sitt arbete kan hon ta ett nytt jobb med försäkring imorgon. Här blir det kortslutning för Rawet, och det spårar ur fullständigt.

Genosse Rawet är i allra högsta grad representant för Ljugoslavien. Hade han förstått grundläggande ekonomiska resonemang hade han kanske försökt förklara att Trumps kritik handlat om att öppna upp utbudssidan så att konkurrensens mekanismer driver ner priserna; istället för att försätta befolkningen i ett totalitärt oligopol eller monopol där man tvingas handla till högsta pris för att man inte har råd med straffavgifterna (dvs. verkliga utfallet av Obamacare). Istället landar han som den socialist han är i Trumps person och hur mycket pengar han har på banken, om vi bortser från hans bristande engelska kunskaper eller att han utifrån bakfyllans ångor inte kommer ihåg vem som är Obama respektive Trump. Rawet är inte unik, tittar man på gammelmedia eller kollegorna Dr. Bergfeldt eller Bjerström låter det så här, lögner blir till verklighet och kritisk tänkande demoniseras.

Stöd fri media genom att swisha till Oberoende Förnuft på 0768-56 00 00. 

 

Vi svenskar lever i världens mest förljugna land (suck it up), kanske är den briljante återkommande ring P1-debattören Stefan Ritter inte fel på det när han kallar Sverige för Ljugoslavien. Svenska vänsterpolitiker drar sig inte för något, de har exempelvis aktivt vilselett svenska folket om att det är ekonomiskt fördelaktigt att ta emot människor från…

4 kommentarer

Kommentera utan Facebook