Hur kan SVT ta parti med Irans regim framför Trump, den fria världens ledare?

Det är uppenbart att SVT:s måttstock kring vad som är rätt och fel helt gått förlorad när man trycker ut Irans ledares smutskastning av Donald Trump i sina kanaler, istället för att ta ställning med USA. När konflikten mellan USA och Iran handlar om att Iran (en av världens värsta diktaturer) inte ska utveckla kärnvapen, väljer alltså public service att föra fram att Irans svar är att de uppfattar Trump som “mentalt efterbliven”. Hur är det möjligt att man kan hamna så snett? USA drog sig inte ur Iran-avtalet för att skapa oroligheter, utan för att de inte ansåg att det skulle förhindra Iran att skaffa kärnvapen; till skillnad från EU som inte vågat gå längre. Trump gick dessutom till val på den här frågan. USA är världens största demokrati, Iran är ett av världens mest auktoritära länder med en ayatolla som styr landet; ett teokratiskt system. “Å vad röstat tant på?”….

Varför skulle du inte vara för Israel?

Frågan kan kanske uppfattas som provocerande, men faktum är att den är relevant. Israel är en demokrati där även araber i minoritet boendes i Israel har rätt att formera partier eller uttrycka sin yttrandefrihet, tror du att det skulle vara möjligt att ha ett judiskt parti i Gaza? En fängslad människa i Israel har det bra, och deras anhöriga behöver inte fundera på om de lever; är det så i grannländerna? I Israel får du uttrycka din åsikt, gifta dig med vem du vill oavsett kön; är det möjligt i grannländerna? I Israel är pressen oberoende och kan skriva och kritisera som de vill, kan de göra det i grannländerna? Sedan kan man ogilla deras syn på att de skjuter tillbaka på de raketer som skickas mot dem varje år, men att föredra grannländernas mycket auktoritära system framför Israel (i demokratins namn dessutom); det är djup okunskap i kombination med politisk vänstertvätt för att inte tala om intolerans mot frihet.

Att välja mellan Donald Trump eller Ayatolla Khamenei

I SVT:s fall är det solklart, vår regimTV står på Ayatollans sida. Men för resten av oss vanliga människor som inte arbetar i det mycket vänsterradikala nästet TV-huset, står valet mellan någon som är för yttrandefrihet, demokrati, rättssäkerhet, pressfrihet (han kritiserar pressen vilket är ok enligt yttrandefriheten, men han censurerar den inte vilket är stor skillnad; pressfriheten är således intakt). Mot Trump står någon som inte tillåter full yttrandefrihet, demokrati där vem som helst kan ställa upp i fria val och pressfriheten tillåter inte att man på ledarsida argumenterar varför slöjan ska tas bort eller tillstånd för samkönade äktenskap. Alla människor som tror på demokrati och de värden vi står för i väst (nu finns det ju ingen svensk kultur för vänsterradikaler), bör vara för Donald Trump alla dagar i veckan; oavsett om man tycker Obama är att likställa med Messias. När SVT därför tar strid mot Trump genom att trycka ut budskapet från Khamenei i våra busskurer, en person som är motståndare till vårt sätt att leva i väst; då är något mycket fel i samhället.

Vill SVT att Iran ska skaffa kärnvapen?

När Trump markerar mot Irans proxykrig i Jemen, samt sätter press för att de inte ska skaffa sig kärnvapen är det obegripligt att svenska statens officiella media hjälper till att håna Trump. Alla ansträngningar bör göras för att Iran inte utvecklar kärnvapen, det sista världen behöver är ett kärnvapen bestyckat Mellanöstern. Därför bör man vara mycket noggrann hur man rapporterar kring de ansträngningar som görs för att hålla området kärnvapenfritt, istället för att aktivt ifrågasätta om attacker verkligen sker i Hormuzsundet; eller tom. om USA hittat på dem själva. Journalister bör rapportera vad man vet, sen får människor själva bilda sig en uppfattning.

Lyssna 3 minuter in och fråga dig själv om det är en sund syn eller om Ayatollan är att föredra trots allt?

Idag lever vi i anti-ismens tid, är man anti något finns det ingen bortre gräns hur långt man kan gå. Är man anti-kött, ja då är man villig att skada människor som äter kött. Ogillar man således Trump är det inga problem för en ledarskribent att jämföra honom med Hitler trots att det varken ideologiskt eller sakligt finns några som helst likheter; för man är så uppe i sitt hat. När Trump kritiseras för att han deporterar folk, och han inte ens varit i närheten att deportera de siffror som Obama gjorde, så är det pyramidalt hyckleri. Därför bör man vara mycket noggrann när man jämför politiker, särskilt när den ena leder den fria världen och den andra är någon diktator; att välja sida med diktatorn för att man ogillar Trump är fel. Särskilt när diktatorn till skillnad från Trump är kritisk mot allt vad dessa individer annars står för, källsortering, nymarxistisk jämställdhet eller genusfrågor. Det är dags att lägga ner public service!

Det är uppenbart att SVT:s måttstock kring vad som är rätt och fel helt gått förlorad när man trycker ut Irans ledares smutskastning av Donald Trump i sina kanaler, istället för att ta ställning med USA. När konflikten mellan USA och Iran handlar om att Iran (en av världens värsta diktaturer) inte ska utveckla kärnvapen,…

2 kommentarer

Kommentera utan Facebook