fredag, september 30, 2022

Varför mörkar SVT Abubakers namn, handlingar och bild när han nu dömts till livstid för mord?

Senaste artiklar

Annie Lööfs hat mot SD beror endast på mandat och matematik… inget annat! Gå inte på spelet!

Som vanligt när det kommer till politik måste man förstå att...

Varför förnekar alltid vänstern att andra socialister inte var ”riktiga” socialister? Det socialistiska kretsloppet förklarat.

Det är alltid intressant att lyssna på vänstersympatisörer när det kommer till...

Professor Lars Calmfors har tyvärr rätt kring M-förslaget om pristaket på el, så här tycker jag man borde tänka.

Även om Moderaternas förslag om pristak på el den kommande vintern både...
Profilbild
Ian Fernhedenhttps://fornuft.se/index.php/ian-fernheden/
Ian Fernheden är sedan 2015 chefredaktör för tidskriften Frihetliga Förnuft. Ian har en kandidatexamen i internationell ekonomi men brinner även för nationalekonomi, utrikespolitik, demokratifrågor, yttrande- och pressfrihet, historia samt konst och sann kultur så som klassisk musik. Ian har även tjänstgjort i Amfibiekåren, är lyrisk tenor, salsadansare och dykare när han inte skriver artiklar. Sedan februari 2021 är Ian också politisk sekreterare för Sverigedemokraterna i Region Skåne och Kristianstad. Läs mer här

Det är häpnadsväckande att SVT, det som märkligt nog kallas ”public service” ständigt mörkar namn och bilder på invandrare eller personer med den bakgrunden som begår mycket svåra brott. Är de däremot typiskt svenska gärningsmän är det inga som helst problem att avpixla och hänga ut, men handlar det om motsatsen skyddar man istället mördarna. Vilken samhällsfunktion har statlig nyhetskanal som gör den typen av etnisk uppdelning på hur man redovisar nyheter? Hur långt ligger SVT från DDR eller andra kommunistiska stater där man mörkade saker om de var medlemmar i kommunistpartiet?

Foto: Polisen

När SVT mörkar att mordet dessutom har politiska förtecken eftersom den mördade Tommie Lindh ska ha haft en Sverigedemokratisk keps som mördaren Abubaker Muhamad Awad reagerade på, säger det en del om hur man försöker flytta fokus. Att mördaren även har våldtagit flickan som efter mordet blivit nedblodad är också en brutal detalj man tonar ner, genom att bara skriva att han ännu en gång ”tvingade sig till ett samlag med kvinnan”.

Däremot lyfter SVT fram i sin artikel att han först nekat sedan erkänt och varit ”mycket ångerfull”, för att sedan hävda nödvärn. Uppgifter som säkert är korrekta, men läser man artikeln i sin helhet är den skriven på ett sätt där man har en väldigt förmildrande ton mot det monster som först försökt grovt misshandla en fjärde part och sedan både mördat lägenhetsinnehavaren Tommie Lindh samt våldtagit hans tjejkompis i Tommies blod.

Att han gjort segergester varav en tom. fångats på bild av polisen har av någon märklig anledning heller inte inkluderats i SVT:s artikel.

5 2 röster
Article Rating

Kommentera utan Facebook

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Senaste ledare

Senaste replik

Fler av våra artiklar:

0 0 rösta
Article Rating
0
Delta gärna i diskussion och kommentera nedan!x
()
x