Foto: Gage Skidmore / Wikimedia Commons

Professor Jordan B. Peterson är för konservativa människor ljuslyktan i ett fyrtorn omgett av mörker, han har nämligen kunnat använda forskning för att motbevisa radikala vänstertankar som gjorts till sanningar; därför är han progressiva krafters fiende nummer ett. Hans kamp började när Kanadas progressiva politiker röstade igenom en lag som sa att han som lärare måste använda det pronomen som andra definierade sig som; enkelt uttryckt var han beredd att få böter för att inte kalla någon för “hen”. Där hans poäng handlade om att han som professor och individ vägrade underkasta sig vänsterradikalers språkinskränkningar, varav hans motståndare genast likställde det med vitmakt; något som absolut inte har någon som helst sanning.

Medarbetarna gråter av förtvivlan för det fria ordet är fritt

Dagens uppståndelse handlar om att Jordan B Peterson utkommer med en ny självhjälpsbok, efter att hans debut placerade sig väldigt högt på försäljningslistorna världen över. Istället för att fira att förlaget har en världskänd författare, började anställda den här gången gråta i sin förtvivlan för att försöka stoppa den nya boken. Vänstern argumenterar nämligen inte längre varför högerpersoner har fel i sak, de censurerar eller stänger ner människor från exempelvis socialia medier. Det spelar ingen roll om det är Aron Flam som gör satir på “En svensk tiger” eller professor Peterson, principen är densamma.

Ett utmärkt exempel där SVT bedriver vänsterpropaganda värdigt Norrskensflamman

Läser man SVT:s artikel som är mycket radikalt skriven lyfter man alltså fram anonyma vittnen som kallar professorn för både transfob och en ikon för vit-makt rörelsen, varav en annan anonym medarbetare skäms över att arbeta på förlaget; vilket idag är ett vanligt knep för att utföra ett karaktärsmord. Anonyma uttalanden med mycket högt tonläge. På samma sätt refererar SVT Kanadas lag om att man måste kalla någon för dennes valda pronomen (dom har fler än hen utan det finns en uppsjö varianter, Ze, Zir, Hir osv.), som att han skulle vara motståndare till dessa människors “juridiska skydd”; utan att gå närmare in på vad det hela handlar om. Ett minst sagt fräckt och mycket ondsint sätt att vinkla nyheter, eftersom det man skriver är sant men ger en felaktig bild om vad det hela handlar om; när man inte förklarar vad C-16 faktiskt innebär. Hade du velat ha böter om du inte kallade någon för “hen”?

SVT: “Bland annat har hans motstånd mot den kanadensiska lagen Bill C-16, som gav ökat juridiskt skydd för trans och icke-binära i Kanada, men som han menar bryter mot yttrandefriheten, väckt reaktioner.”

Tittar man på SVT:s hela artikel är det minst sagt sorgligt hur något så vinklat och missvisande trycks igenom, ingen är nog dock förvånad. Nu behövs det troligen när han idiotförklarade Annie Lööf i Skavlan på bästa sändningstid sist han var i landet (för ett slutsålt föredrag på Circus), Lööf höll en lång harang om genus varav Peterson påstod att det hon sa stod helt i strid med forskningen varav Lööf svarade att hon inte höll med (som om hon studerat psykologi). Så här agerar nämligen public service eftersom dom absolut inte vill att människor som du och jag ska läsa vilka argument Jordan B Peterson för fram, därför solkar man med dina skattepengar ner honom för att folk ska tro hans böcker är att likställa med Mein Kampf; när de i själva verket handlar om frihet varvat med sunt förnuft.

Fördjupa dig i Professor Jordan B Peterson

Från 8:54 handlar exempelvis om offermentalitet
Den berömda intervjun med Cathy Newman i en intressant analys
Petersons syn på vänsterpolitiserade läroverk – Denna sammanfattar väldigt väl det progressiva samhället.
Hur man mår bättre

Av Ian Fernheden

Ian Fernheden är sedan 2015 chefredaktör för tidskriften Frihetliga Förnuft. Ian har en kandidatexamen i internationell ekonomi men brinner även för nationalekonomi, utrikespolitik, demokratifrågor, yttrande- och pressfrihet, historia samt konst och sann kultur så som klassisk musik. Ian har även tjänstgjort i Amfibiekåren, är lyrisk tenor, salsadansare och dykare när han inte skriver artiklar. Sedan november 2022 är Ian kommunalråd för Kristianstad kommun och vice ordförande i kommunstyrelsen och är även invald som ledamot av både fullmäktige i kommunen och regionen för Sverigedemokraterna.

Kommentera utan Facebook