lördag, februari 29, 2020

När Mark Collins (SD) vill bygga en “praktmoské” tåls det att fråga vad hans avsikter i SD är?

Senaste artiklar

Var hittar SVT alla som både försvarar kriminella och lägger skulden på journalister?

Man slutar aldrig förvånas över vilka åsikter som framstår att vara i...

SD bör hyra ABF:s favoritlokaler, så ABF får svårare att hitta lokal…

Man kan undra hur människorna på ABF mår? Antingen är man så...

Vem vill flyga med SAS som förnekar sig själva, kundernas kultur och beskyller Ryssland?

I "vår" vänster-samhällsordning arbetar vänsterliberala politiker stenhårt med att förstöra tanken om...
Ian Fernheden
Ian Fernhedenhttps://fornuft.se/index.php/ian-fernheden/
Ian Fernheden är sedan 2015 chefredaktör för tidskriften Oberoende Förnuft. Ian har en kandidatexamen i internationell ekonomi men brinner även för nationalekonomi, utrikespolitik, demokratifrågor, yttrande- och pressfrihet, historia samt konst och sann kultur. Ian har även tjänstgjort i Amfibiekåren, är lyrisk tenor, salsadansare och dykare när han inte skriver artiklar. Läs mer här

Alla som någon gång läst Iliaden har hört talas om begreppet “trojansk häst”, begreppet finns återspeglat i en mängd talesätt så som ex. “ulv i fårakläder”. När man som Sverigedemokrat aktivt går fram med en motion om att bygga en moské, och kommenterar det hela som “praktmoské” tåls att fråga vad som händer? När man senare får medietid i SVT för att berätta om det “hat” man får ta emot, tåls det att fråga om förfarandet är en iscensatt mediekupp?

Att jämföra moskékritik med Nürnberglagarna är fullständigt historielöst

Nürnberglagarna var nazisternas avhumanisering av sina judiska medborgare, där man i praktiken berövade dem medborgarskap; beroende på hur pass mycket den nationalsocialistiska staten bedömde att man hade judiskt släktskap. När Collins således hänvisar till Nürnberglagarna för att det parti han representerar inte är positiva till varken böneutrop eller moskébyggen; är retoriken avslöjande att man inte har läst historia eller aktivt på klassiskt vänstervis sprider lögner istället för sakliga argument. Att vara mot moskébyggande, praktfulla så väl som mindre kreationer; det ingår i yttrandefriheten lika mycket som att som Collins vara kompromisslöst för. Det är knappast så att man plötsligt är att jämföra med Herman Göring som berövade miljoner människor medborgarskap genom dessa lagar, för att partiet eller dess väljare reagerar negativt.

Är Mark Collins överhuvudtaget demokrat?

Det är mycket troligt att det här handlar om någon som lyckats ta sig in på valbar plats, för att sedan lägga “goda” förslag om “praktmoské” i syfte att skada Sverigedemokraterna; eftersom Collins inte diskuterat det här tidigare. När man inte förankrat eller kampanjat förslaget om att göra värmländska Kramfors till något som kan liknas vid Sveriges Mecka, utan driver det här kompromisslöst; tåls det att fråga om hans väljare tänkt sig det när man röstat på honom? Har Mark Collins ett demokratiskt mandat av invånarna i Kramfors att bygga en praktmoské? Har Mark Collins ett demokratiskt mandat att göra vad han kan för att locka just muslimer till Kramfors? Vill invånarna i Kramfors öht. ha Sveriges första praktmoské?

När vi ständigt har problem med folkvalda i olika partier som inte är personvalda, utan bedrar med kvitton eller driver förslag mot partilinjer behöver vi ställa oss frågan om det är rätt att dessa blir vildar? Ska man verkligen äga sitt eget mandat, om man är en person partiet satt upp på listan; och som är vald för att partiet är omtyckt? Ska man kunna ta sig till valbar plats och sedan kunna sitta mandatperioden ut om man driver helt andra idéer än partiet? Det kan knappast vara en överraskning att Sverigedemokraterna inte är rätt parti för att bygga praktmoskéer, utan en sån här person bör uteslutas eftersom man varken har väljarnas och partiets mandat eller förtroende. Att partiet reagerar är ett tecken på att förtroendet är förbrukat; inget annat.

2 KOMMENTARER

Leave a Reply

Kommentera utan Facebook

  Subscribe  
Notify of
Anonymous
Guest
Anonymous

Kramfors ligger inte i Värmland, om det inte finns 2 orter med samma namn.

Anonymous
Guest
Anonymous

Din artikel faller lite när du inte ens orkar ta reda på vart Kramfors ligger.

Senaste ledare

Var hittar SVT alla som både försvarar kriminella och lägger skulden på journalister?

Man slutar aldrig förvånas över vilka åsikter som framstår att vara i...

SD bör hyra ABF:s favoritlokaler, så ABF får svårare att hitta lokal…

Man kan undra hur människorna på ABF mår? Antingen är man så pass radikal i sin socialistiska...

Vem vill flyga med SAS som förnekar sig själva, kundernas kultur och beskyller Ryssland?

I "vår" vänster-samhällsordning arbetar vänsterliberala politiker stenhårt med att förstöra tanken om tradition och nation, istället resonerar...

Är det troligt att UK kommer sakna EU om de slipper tullar mot USA? Ekonomisk analys!

Som vanligt när det kommer till personer som blir intervjuade i public service är det alltid människor...

När par mördas och rånas i hemmen måste utökad rätt till försvar och skyddsvärn ges

Vi har alla hört det gamla uttrycket mitt hem är min borg, men hur sant är det...

Senaste replik

Börskandidater som inte har tillräcklig mångfald i styrelsen övervägs att nobbas av SEB?!?

Förr i tiden försökte banker tjäna pengar genom att vara en attraktiv...

Fler av våra artiklar: