När Mark Collins (SD) vill bygga en “praktmoské” tåls det att fråga vad hans avsikter i SD är?

Alla som någon gång läst Iliaden har hört talas om begreppet “trojansk häst”, begreppet finns återspeglat i en mängd talesätt så som ex. “ulv i fårakläder”. När man som Sverigedemokrat aktivt går fram med en motion om att bygga en moské, och kommenterar det hela som “praktmoské” tåls att fråga vad som händer? När man senare får medietid i SVT för att berätta om det “hat” man får ta emot, tåls det att fråga om förfarandet är en iscensatt mediekupp?

Att jämföra moskékritik med Nürnberglagarna är fullständigt historielöst

Nürnberglagarna var nazisternas avhumanisering av sina judiska medborgare, där man i praktiken berövade dem medborgarskap; beroende på hur pass mycket den nationalsocialistiska staten bedömde att man hade judiskt släktskap. När Collins således hänvisar till Nürnberglagarna för att det parti han representerar inte är positiva till varken böneutrop eller moskébyggen; är retoriken avslöjande att man inte har läst historia eller aktivt på klassiskt vänstervis sprider lögner istället för sakliga argument. Att vara mot moskébyggande, praktfulla så väl som mindre kreationer; det ingår i yttrandefriheten lika mycket som att som Collins vara kompromisslöst för. Det är knappast så att man plötsligt är att jämföra med Herman Göring som berövade miljoner människor medborgarskap genom dessa lagar, för att partiet eller dess väljare reagerar negativt.

Är Mark Collins överhuvudtaget demokrat?

Det är mycket troligt att det här handlar om någon som lyckats ta sig in på valbar plats, för att sedan lägga “goda” förslag om “praktmoské” i syfte att skada Sverigedemokraterna; eftersom Collins inte diskuterat det här tidigare. När man inte förankrat eller kampanjat förslaget om att göra värmländska Kramfors till något som kan liknas vid Sveriges Mecka, utan driver det här kompromisslöst; tåls det att fråga om hans väljare tänkt sig det när man röstat på honom? Har Mark Collins ett demokratiskt mandat av invånarna i Kramfors att bygga en praktmoské? Har Mark Collins ett demokratiskt mandat att göra vad han kan för att locka just muslimer till Kramfors? Vill invånarna i Kramfors öht. ha Sveriges första praktmoské?

När vi ständigt har problem med folkvalda i olika partier som inte är personvalda, utan bedrar med kvitton eller driver förslag mot partilinjer behöver vi ställa oss frågan om det är rätt att dessa blir vildar? Ska man verkligen äga sitt eget mandat, om man är en person partiet satt upp på listan; och som är vald för att partiet är omtyckt? Ska man kunna ta sig till valbar plats och sedan kunna sitta mandatperioden ut om man driver helt andra idéer än partiet? Det kan knappast vara en överraskning att Sverigedemokraterna inte är rätt parti för att bygga praktmoskéer, utan en sån här person bör uteslutas eftersom man varken har väljarnas och partiets mandat eller förtroende. Att partiet reagerar är ett tecken på att förtroendet är förbrukat; inget annat.

Alla som någon gång läst Iliaden har hört talas om begreppet “trojansk häst”, begreppet finns återspeglat i en mängd talesätt så som ex. “ulv i fårakläder”. När man som Sverigedemokrat aktivt går fram med en motion om att bygga en moské, och kommenterar det hela som “praktmoské” tåls att fråga vad som händer? När man…

Kommentera utan Facebook