Originalphoto: Gage Skidmore / Wiki Commons / Remixed by: ObF

Fornuft_ingress1I veckan publicerades en rent hatisk artikel i största allmänhet, men även mot George Lucas i synnerhet. SVT:s kulturredaktör Rebecca Haimi skriver bland annat att “George Lucas förstörde mitt liv”, vilket även är rubriken på själva artikeln. Haimi hänger även upp sig över att Lucas förbjudit Fischer att ha underkläder under den guldiga bikinin i scenerna med Jabba the Hut ur “Jedins återkomst”.  Lucas motivering skall ha varit att det inte fanns några underkläder i rymden. I sin jakt på syndabockar nämner dock inte Haimi att Fisher frivilligt poserade i samma utklädnad i magasinet Rolling Stone (inte heller där syns några underkläder trots att man nu befinner sig på jorden…).

Vad förkortade egentligen Carrie Fishers liv?
George Lucas Star Wars epos gjorde henne till en ikon, men samtidigt är det helt orimligt att belasta honom för ett liv i missbruk. Det är troligt att hennes långvariga missbruk och inte Star Wars var den faktor som förkortade hennes liv, dessutom är hennes motspelare fortfarande vid god vigör. Tyvärr är det ett mänskligt drag att skylla sina egna tillkortakommanden på andra, därför blir det oerhört märkligt när Haimi obalanserat gör denna version till någon sorts sanning.

Fisher roast av George Lucas
Jämför man sedan SVT:s artikel om Carrie Fisher med hennes roast kan man även hitta såväl rubriken på artikeln, som stora delar av innehållet. Det framgår dessutom att hon är skämtsam, vilket det inte gör när SVT senare tolkar henne exakt på orden.

 

Från redaktionens sida vill vi rikta en hyllning till en stor ikon och fantastisk skådespelerska som nu gått ur tiden. Ett varmt tack för kulturberikning i dess yttersta form. 

Av Ian Fernheden

Ian Fernheden är sedan 2015 chefredaktör för tidskriften Frihetliga Förnuft. Ian har en kandidatexamen i internationell ekonomi men brinner även för nationalekonomi, utrikespolitik, demokratifrågor, yttrande- och pressfrihet, historia samt konst och sann kultur så som klassisk musik. Ian har även tjänstgjort i Amfibiekåren, är lyrisk tenor, salsadansare och dykare när han inte skriver artiklar. Sedan november 2022 är Ian kommunalråd för Kristianstad kommun och vice ordförande i kommunstyrelsen och är även invald som ledamot av både fullmäktige i kommunen och regionen för Sverigedemokraterna.

Kommentera utan Facebook