söndag, juli 12, 2020

Varför mörkar SVT att uppgifterna om Nordkorea är ren spekulation i sina sändningar?

Senaste artiklar

New York Times anklagas för rashatisk retorik från anställda och “hot om doxxing”

Den världsledande tidningen New York Times, i Sverige bland annat känd för...

Var studentexamen för ensamkommande afghaner som krav att få stanna ännu en politisk lögn?

Vi ser det gång på gång, partier som påstår sig ta "ledarskap"...

När NFL ska spela ”svarta nationalsången” innan den riktiga nationalsången har det spårat ut totalt

För alla som följt Black Lives Matters-rörelsen är det tydligt att splittringen...
Ian Fernheden
Ian Fernhedenhttps://fornuft.se/index.php/ian-fernheden/
Ian Fernheden är sedan 2015 chefredaktör för tidskriften Oberoende Förnuft. Ian har en kandidatexamen i internationell ekonomi men brinner även för nationalekonomi, utrikespolitik, demokratifrågor, yttrande- och pressfrihet, historia samt konst och sann kultur. Ian har även tjänstgjort i Amfibiekåren, är lyrisk tenor, salsadansare och dykare när han inte skriver artiklar. Läs mer här

När media inte granskar media faller det på tidningar som vår att ta den rollen seriösa tidningar borde ta, därför ser vi inte att SvD eller DN faktagranskar SVT ty man är med i samma mediekartell. Skulle media börja granska politiker utifrån åsikter, eller rena propagandasändningar skulle dagens journalister inte kunna bli politiker eller få tjusiga utnämningar, det faktum att det inte finns ett vattentätt skott har gjort att journalisternas integritet gått förlorad och man är höggradigt korrupt när det kommer till oberoendet. Därför kan SVT i morgonsändningen säga att uppgifterna om Nordkoreas arsenal av kärnvapen är mycket osäkra och bygger på spekulation, men i kvällssändningen 18:00 påstå att man dubblerat antalet stridsspetsar och utelämna sin tidigare reservation. Spekulation upphöjs till sanning på bästa sändningstid, och blir både agendasättande och ännu en propagandasändning.

Demonisera Trump på bästa sändningstid

Syftet med nyheten handlar om att demonisera Trump i kvällens propagandasändning, annars skulle man inte använt bilder på honom och pratat om hans fredsarbete. När SVT aktivt och medvetet upphöjer ren spekulation till sanning, genom att utelämna att uppgifterna är mycket osäkra och istället rapportera det som verklighet; vilseleder man de tittare man har kvar. För socialister som saknar kritiskt tänkande blir dessa än mer övertygade om att Trump har fel, för det kritiska tänkandet saknas helt; en socialist skulle aldrig få för sig att granska Public service eftersom denna “vet” att SVT kan man lita på. Genom att dessutom intervjua ännu en “expert” från en fredsorganisation tåls det att fråga vem denne är, eftersom SVT annars är kända för att hitta anställda socialister och intervjua dem som gemene man.

Vad vet Stockholm som inte Washington vet?

Uppgifterna om antalet kärnvapen kommer från Stockholms internationella fredsforskningsinstitut, förkortat SIPRI efter den engelska översättningen. Organisationen leds av socialdemokraten Jan Eliasson som är känd som vår kanske störste nu levande toppdiplomat som tidigare varit utrikesminister, Sveriges ambassadör i Washington och vice ordförande för FN. Skulle Nordkorea ha dubblerat sina kärnstridsspetsar är det en världsnyhet, och därför tåls det att fråga vad man vet i Stockholm som inte världens mest påkostade underrättelsetjänst i USA inte vet? Är det troligt att “lilla” SIPRI skulle vara bättre informerade än Vita huset?

Konsekvenserna av att lyfta fram spekulation

Om vi bortser från hur lätt det är att manipulera socialister att förbli sina institutioner lojala, finns det mer allvarliga konsekvenser när spekulation upphöjs till sanning. Blickar vi tillbaka på Irakkriget där Saddam Hussein störtades byggde hela anfallet på spekulation om de hade massförstörelsevapen. Det spelade ingen roll att vår svenske Hans Blix inte hittade några, när de förfalskade Niger-dokumenten påstod att Saddam försökt köpa Uranpulver (vilket alltså var lögn) gick Bush 43 till anfall. Spekulation likt SIPRI:s analyser, blandat med förfalskade dokument kostade alltså hundra tusentals människor livet och konsekvenserna av detta krig lever vi med idag (inte minst i Sverige som agerat värdland).

Sverige behöver lägga ner public service och återstarta en smal version som har till uppgift att inte vilseleda folket genom ren propaganda. När vi alla tvingas finansiera denna socialistapparat har vi rätt att ställa krav. Vill du som läsare driva fallet till granskningsnämnden, kan man göra en anmälan på följande länk; redaktionen har tyvärr inte dessa resurser tidsmässigt utan måste fortsätta sitt arbete i upplysningens tecken. Denna artikel bygger på tips, tveka därför inte att kontakta redaktionen på saker du upplever som fel; en för alla – alla för en!

1 KOMMENTAR

Leave a Reply

Kommentera utan Facebook

  Subscribe  
Notify of
trackback

[…] Jo men hade du tittat på morgonsändningen hade du sett att uppgifterna byggde fullständigt på sp…, en detalj man utelämnade helt i kvällssändningen som du såg. Faktum är att ingen vet hur många kärnvapen de har, och det är sannolikt omöjligt att få dem att kassera dem på egen hand; det här har Donald Trump förstått och därför har han bytt taktik. […]

Senaste ledare

New York Times anklagas för rashatisk retorik från anställda och “hot om doxxing”

Den världsledande tidningen New York Times, i Sverige bland annat känd för...

När NFL ska spela ”svarta nationalsången” innan den riktiga nationalsången har det spårat ut totalt

För alla som följt Black Lives Matters-rörelsen är det tydligt att splittringen i samhället blivit väldigt påfallande...

Bisarrt att lärare inte kan flytta elever utan att hamna i HD, lågaffektiv uppfostran gör apor av barn.

Även om det svenska rättssystemet landat i rätt slutsats att man som lärare ska ha rätt att...

Miljöpartiets ultimativa krav visar på hur dåligt svensk demokrati fungerar

Sedan 2014 är Sverige inte längre en demokrati, eftersom en majoritet av landets röstberättigande inte röstat fram...

När sexköpare får miljonfallskärm måste väl alla inse hur sjukt systemet är?

Hela tanken med politiska fallskärmar handlar om att den politiker som genomför kontroversiella idéer inte ska stå...

Senaste replik

Hur kan SVT göra snyftreportage om en död dömd islamistisk terrorist?

Nej SVT och reportrarna Gusten Holm och Hannes Andersson, man är inte...

Fler av våra artiklar: