Ulrika Schenström (M) likställer ohederligt Berlinmuren med muren mot Mexiko

Under gårdagens program Utrikesbyrån visade Ulrika Schenström upp hur otroligt okunnig hon är kring vad som händer i USA, när hon likställde Berlinmuren med muren mot Mexiko; för att sedan helt avfärda den konservative Ronie Berggrens sakliga replik utan att erbjuda ett motargument. Så gör ofta liberaler idag, man motargumenterar inte längre utan bara avfärdar andras argumentation; Annie Lööf gjorde på precis samma sätt mot professor Jordan B. Peterson. Det är nämligen skillnad på mur och mur, Berlinmuren låste in människor medans muren mot Mexiko handlar om att människor inte ska knalla över en gräns utan söka asyl vid en gränskontroll; något PR-experten Schenström helt avfärdar. Trumps mur är alltså inte konstigare än att visa pass på Arlanda.

Så lite respekt har Schenström för andras jobb

När man arbetat inom politiken och PR-branschen hela sitt liv är det tydligt att man står mycket långt från vanliga människors vardag, hur det ser ut för ett vanligt företag har man ingen aning om; man umgås nämligen inte med vanligt folk utan endast med likasinnade högt flygande liberaler. Därför förstår man inte att om miljoner central- och sydamerikaner korsar gränsen olagligt till USA och arbetar svart, så kommer de amerikanska arbetarna inte kunna konkurrera med sydländsk arbetskraft som kan tänka sig arbeta för en tiondel jmf. med amerikanen. En katastrof för företagare som inte längre får uppdrag, vilket exempelvis svenska åkerier känt av när sydeuropéer kör på svenska vägar för en spottstyver; men vad bryr sig Schenström om det? Något som blivit möjligt för att personer som Schenström “älskar öppna gränser” och s.k. “globalisering”; hon och hennes vänner slipper nämligen helt ta ansvar för sin egen politik.

Länder med väldigt olika ekonomier ska inte ha öppna gränser

En insikt som Schenström, Bill Clinton m.fl. saknar är att frihandelsavtal mellan ekonomier med stora skillnader (som NAFTA mellan Mexiko och USA) skapar incitament för företag att flytta fabrikerna till det fattigare landet; för att sedan skattefritt importera samma varor för en bråkdel av kostnaden. Det här är den primära orsaken till att Sverige tappat många fabriker med arbetslöshet till följd, vi har inte tullar till låglöneländer inom EU. Om Tyskland och Sverige har öppna gränser innebär inte det att 1 miljon tyskar kommer flytta till Sverige för högre löner, men om Sverige istället öppnar sina gränser mot Zimbabwe kommer säkerligen många ta chansen till att bo i ett land med högre löner; även om de inte förstår att vår arbetsmarknad efterfrågar dem. Fria gränser skapar nämligen pull-faktorer eftersom människor vill få det bättre, men med fria gränser hotas hela välfärden när arbetsmarknader imploderar pga. svart eller “grå” arbetskraft med högre arbetslöshet som följd.

Tullar och murar är bra

Schenströms logik i Utrikesbyrån innebär alltså att hennes egen ytterdörr i Vasastan är att betrakta som ett fängelse, eftersom hon sätter likamedstecken mellan murar dvs. menar att det inte är någon skillnad på att själv kunna bestämma vilka som får komma in och vilka som ska låsas in. Med Schenströms logik bör alltså varenda kändis riva sina murar runt sina hus, eftersom de är att betrakta som fängelsemurar. Hur klokt är det om Sverige importerar träd från Kina om priserna är billigare än i Norrland, är det inte bättre att ha tull på trädet så vår egen skogsindustri inte blir värdelös? Hur kan det vara fel att länder upprättar sina egna handelsavtal byggt på hur deras industrier ser ut, så att inhemska företag inte konkurreras ut av utländska intressen som dumpar priset och sedan köper upp våra konkursbon? Något Schenström garanterat kritiserat eftersom hon vill se en värld utan handelshinder, något som är lätt att säga när man inte förstår konsekvenserna.

När Demokraterna öppnat gränserna och förklarat städer i Kalifornien som fria för att det ska flytta in många migranter, har deras ekonomi tvingats höja skatterna rejält samtidigt som delstaten tack vare de nya väljarna blivit en enpartidelstat. Republikanerna kan inte längre vinna val i Kalifornien trots att det en gång var ett av de starkaste republikanska delstaterna. Trumps mur handlar om att stoppa Demokraterna från att förändra demografin i södra USA genom massinvandring, inte ett uttryck för rasism; något latino-väljare förstår eftersom de gett honom kraftigt ökat stöd pga. de är rädda om sina jobb. Att jämföra det med Östtyskar som låstes in för att de var arbetskraft i de socialistiska fabrikerna, är otroligt historielöst men kanske lurar det någon? De krafter som fick människor att lämna öst är samma krafter som får människor att söka sig till USA, men nu var det inte väst som byggde Berlinmuren; muren byggdes som ett fängelse – inte en skyddstull!

https://www.svtplay.se/video/29322876/utrikesbyran/utrikesbyran-sasong-2-det-jobbiga-exet?start=auto

Under gårdagens program Utrikesbyrån visade Ulrika Schenström upp hur otroligt okunnig hon är kring vad som händer i USA, när hon likställde Berlinmuren med muren mot Mexiko; för att sedan helt avfärda den konservative Ronie Berggrens sakliga replik utan att erbjuda ett motargument. Så gör ofta liberaler idag, man motargumenterar inte längre utan bara avfärdar…

Kommentera utan Facebook