Nya filmer kring George Floyds död ger fler perspektiv, som visar på vikten av just det egna ansvaret!

Efter att hela världen brunnit, statyer välts, poliser skjutits och städer ockuperats när vänstern “protesterat” mot polisvåldet, efter att media visat upp en mycket nedklippt och ensidig bild av George Floyds sista tid i livet kommer här två nya filmer som sätter händelsen i ett bredare perspektiv. För alla som sett klippet är det tydligt att polisen kommer till en butik där en man försökt betala med en förfalskad sedel, mannen grips och redan från första sekund så vägrar han lyda polisens order. Det är också väldigt tydligt att allt polisen vill är att han ska sätta sig i bilen, något han vägrar och lyckats förhindra eftersom mannen är stor som ett hus. Tittar man på filmen är det tydligt att fyra personer inte klarar av att hålla honom i bilen, vilket säger en del om Floyds egna ansvar.

När problemet verkligen blir ett problem

George Floyd är den som har kontrollen över sitt eget handlade från det att han verkligen blir arresterad, blir placerad sittandes mot en husvägg, leds bort till polisernas bil, vägrar sätta sig i polisbilen, sätter sig i polisbilen och försöker hoppa ut från dörren på andra sidan tills det att han landar på gatan. Det är en mycket lång tid i sammanhanget, eftersom poliserna ber honom hur många gånger som helst att endast sätta sig i bilen. Tittar man igenom klippet finns det inte något rasistiskt, utan ingripandet handlar från sekund ett om någon som försökt utföra ett bedrägeri i en butik. Menar BLM-supportrarna att polisen inte skulle ha ingripit, eller vad skulle dom eller du gjort om du var polis i samma situation? George Floyds problem uppstår den sekund han landar på marken.

George Floyds hälsostatus

När man ser hur polisen trycker sitt knä mot Floyds hals bör man ha några saker i åtanke, det första är att tillvägagångssättet tidigare varit förekommande utan att någon dött. För det andra bör man veta om att de senare obduktionerna visade på att Floyd hade droger i sin kropp samtidigt som han hade haft covid-19, det är därför troligt att hans hälsostatus spelade in eftersom utgången blev så pass allvarlig.

Medias vinkling av politiska skäl

I de första klippen som publicerades fick vi bara se den sista delen där Floyd ligger på gatan och skriker att han inte kan andas. Att han säger så innan han hamnar på marken och redan i bilen är märkligt nog bortklippt, att polisen således inte tar honom på allvar blir uppenbart ett Peter-och-vargen-syndrom där polisen inte tror på honom; genom sitt motstånd är det därför troligt att han sätter sig själv i den dödliga situation som uppstår när polisen inte litar på honom. Det är dessutom så att vänstermedierna arbetat stenhårt för att få det här att framstå som vita polisers övermakt mot en svart man, ser vi på dagens filmer är det tydligt att det narrativet är något helt annat. Kan det vara så att det finns människor som spelat på Floyds död av politiska skäl, för att få fler människor att svänga vänster och intaga en offerstatus pga. hudfärg? Vilka tjänar politiskt på att man får en hudfärgskonflikt? Varför sker en sådan vinkling under ett valår?

På samma sätt som det är otrevligt att motionera under alkoholberusning, är det säkert mycket obehagligt ur ett fysiskt perspektiv att bli ertappad för sina brott och arresterad om man är narkotikapåverkad med sannolikt nedsatt lungkapacitet pga. sjukdom. När pulsen går upp är det därför troligt att han som en astmatiker känner att han inte får luft, foten mot huvudet gör det helt säkert inte bättre. Men att då landa att det är ett rasistiskt övervåld som sker, det är fullständigt fel eftersom det är tydligt att det här handlar inte om rasism. Det handlar om att man gör våldsamt motstånd, när man dessutom inte är i det bästa fysiska skick. För polisen uppstår en situation där Floyds handlingar gör att ett av få alternativ som förmodligen räddat hans liv vore att släppa honom fri för att få ner hans ångest, något som inte finns på kartan eftersom han faktiskt begått bedrägeri där han tagits på bar gärning.

Situationen blir därför väldigt diabolisk för alla inblandade, poliserna är inte medvetna om hans hälsostatus och tar honom därför inte på allvar pga. hans storlek och tidigare uppförande. Är det rimligt att Joe Biden, Nancy Pelosi m.fl. höga demokrater knäböjer, och att vederbörande får en begravning värdig en konung; när mycket av ansvaret för den uppkomna situationen faktiskt vilar på hans egna axlar och kriminalitet? Hade han inte tagit droger, försökt begå bedrägeri, gjort motstånd utan satt sig lugnt i bilen; är det då troligt att utgången blivit densamma? Resan utför på den här historien börjar inte med ett knä på en nacke, den börjar långt tidigare och ansvaret ligger absolut inte ensidigt hos polisen. Den ligger till mycket stor del på George Floyd själv, även om polisen uppenbart gör fel när han förvärrar situationen genom sitt knä.


Polisman I och bakgrund
Polisman II

Efter att hela världen brunnit, statyer välts, poliser skjutits och städer ockuperats när vänstern “protesterat” mot polisvåldet, efter att media visat upp en mycket nedklippt och ensidig bild av George Floyds sista tid i livet kommer här två nya filmer som sätter händelsen i ett bredare perspektiv. För alla som sett klippet är det tydligt…

Kommentera utan Facebook