lördag, oktober 16, 2021

Bidens medarbetare AOC påstår ökad brottslighet i NYC beror på att människor stjäl bröd till sina barn

Senaste artiklar

Hur kan man ha förtroende för någon som bara ägnar sig åt epitet dvs, mobbing?

När jag var liten fick jag höra att människor som mobbade andra var...

Är Miljöpartiet på 3 % orsaken till att klimatet blir ämnet på SVT:s partiledardebatt?

Idag går det knappast att öppna en tidning utan att minsta väderfenomen kopplas...

När (S)ocialisterna utser ny ledare visar de tydligt hur mycket de föraktar demokrati.

Att Stefan Löfven kastar in handduken från en dag till en annan borde...
Profilbild
Ian Fernhedenhttps://fornuft.se/index.php/ian-fernheden/
Ian Fernheden är sedan 2015 chefredaktör för tidskriften Frihetliga Förnuft. Ian har en kandidatexamen i internationell ekonomi men brinner även för nationalekonomi, utrikespolitik, demokratifrågor, yttrande- och pressfrihet, historia samt konst och sann kultur så som klassisk musik. Ian har även tjänstgjort i Amfibiekåren, är lyrisk tenor, salsadansare och dykare när han inte skriver artiklar. Sedan februari 2021 är Ian också politisk sekreterare för Sverigedemokraterna i Region Skåne och Kristianstad. Läs mer här

Demokraternas kanske mest radikale marxistpredikant, Alexandria Ocasio-Cortez (AOC) och som är ledande i Joe Bidens klimatpanel påstod nyligen att den mycket ökade brottsvåg som översköljt New York City beror på att man går ut som stjäl bröd till sina barn istället för att betala hyra. Personer med denna livsåskådning har de senaste hundra åren gjort sig kända genom att romantisera brott, i Sverige uttryckte exempelvis rikspolischefen sina djupa sympatier för en invandrad kvinnomördare eftersom dennes uppväxt var problematisk. Delstaten New Yorks guvernör Andrew Cuomo (D) var dock snabb på att avfärda påståendet som omöjligt då det senaste dygnets 17 skjutna knappast kunde handla om att människor slåss om bröd.

I klippet ovan utvecklar AOC att människor skäl bröd till sina barn eftersom arbetslösheten är hög pga. coronaviruset, man inte har pengar till hyran och vågar inte betala den, där hon påstår att stjäla mat eller vara hungrig blir alternativet. Utöver det påstår hon att olika bidrag är för låga, vilket alltså skulle vara förklaringen till NYC ökade brottslighet.

I Sverige har vi sedan länge utmärkt kunskap på att kopplingen mellan höga bidrag och brottslighet gäller, ju mer bidragssystem man befinner sig i desto större blir risken att bli kriminell. Däremot skulle ingen få för sig att göra en sådan studie, en svensk akademiker som forskade på sådan korrelation skulle kvickt bli av med arbetet. Även om brottsligheten kanske inte direkt beror på bidragen i första hand utan man exempelvis tar risker för att få mer pengar (som att sälja droger), kan man konstatera att brottsligheten är lägre i områden där människor har jobb och inte går på bidrag.

När AOC mellan raderna säger att bidragen behöver öka är det tydligt att hon inte är en del av lösningen utan istället problemet eftersom hon både romantiserar kriminella (dvs. försvårar kritiken mot dem) samtidigt som hon vill ösa ännu mer pengar över dessa grupper; något vi i Sverige vet inte fungerar. Dessutom kan man ställa sig frågan om rättvisa när AOC rättfärdigar att företag som köper in mat till försäljning, kan bli av med dessa om människor påstå sig inte kunna betala hyran? Vad har man för syn på rättvisa eller äganderätt om dessa företag ska kunna utsättas för stölder utan konsekvenser? Vad får vi för ett samhälle när det är mer ”synd” om tjuven än om den som blir bestulen?

Errol Toulon, Suffolk County sheriff menade istället på att man börjat tappa kontrollen, eftersom överfallen och molotovcoctails blivit en del av vardagen (av människor sannolikt på väg till brödbutiken enligt AOC). Han tillade sedan att om man tappar kontrollen så gör man det inte till fredliga människor i protesttåg utan kriminella (eller människor som skäl bröd till sina barn om man vill tro AOC).

0 0 rösta
Article Rating
Dela våra artikel

Kommentera utan Facebook

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Senaste ledare

Senaste replik

Fler av våra artiklar:

0 0 rösta
Article Rating
Dela våra artikel
0
Delta gärna i diskussion och kommentera nedan!x
()
x