fredag, augusti 14, 2020

EU-valet 2019, en tävling i domedagsretorik som står helt oemotsagd i strid med vetenskapen

Senaste artiklar

Trump mäklar fred mellan Israel och Förenade Arabemiraten – svenska medier tysta.

En historisk fred mellan Israel och Förenade Arabemiraten (UAE) har slutits tack...

När regeringen pratar (s)ysselsättningsgrad bör du som väljare förstå ohederligheten

Vi ser det gång på gång i denna kris, den ena efter...

Vem är rädd för islam? – mellan reform och fundamentalism

Den danska före detta islamisten och Al Qaida-agenten Morten Storm hade en...
Ian Fernheden
Ian Fernhedenhttps://fornuft.se/index.php/ian-fernheden/
Ian Fernheden är sedan 2015 chefredaktör för tidskriften Oberoende Förnuft. Ian har en kandidatexamen i internationell ekonomi men brinner även för nationalekonomi, utrikespolitik, demokratifrågor, yttrande- och pressfrihet, historia samt konst och sann kultur. Ian har även tjänstgjort i Amfibiekåren, är lyrisk tenor, salsadansare och dykare när han inte skriver artiklar. Läs mer här

Det är tydligt att public service stenhårt driver ett narrativ om att jorden håller på att gå under, vilket ligger helt i linje med vad den svenska vänstern säger. Vi har alltså ett läge där politiker och journalister påstår att jorden håller på att gå under, samtidigt som tunga forskare på MIT eller i Svenska Vetenskapsakademien har helt andra uppfattningar. Journalisten Erika Bjerström kan exempelvis sitta i SVT och på samma sätt som i Nordkorea kabla ut att “själva livsväven på planeten håller på att trasas sönder” samtidigt som vår främste vetenskapsman professor Lennart Bengtsson framhåller att det tar 400 år att värma jordens hav 1 grad. Vad vet “reportern” som inte vår internationellt tyngste forskare på klimatet vet?

Miljöpartiet och FI vill skära ner utsläppen med 70 % och Moderaterna med hela 40 % ?!?

När vi får politiker som vill skära ner våra utsläpp med 70 % som sitter i regeringen måste vi ställa oss frågan hur det ska bli möjligt? Inte nog med att dessa socialistiska partier vill öka skatten, dvs. i praktiken dra undan människors möjlighet att köpa dyra elbilar, vill man alltså stanna Sverige ekonomiskt. Inget land överlever ekonomiskt en reduktion av utsläpp på 70 %. Skulle man göra verklighet att skära ner utsläppen med 70 % eller 40 % kommer det bara slå på medelklassen och de som har det sämst, människor med kapital kommer att ha råd att lägga mellanskillnaden; vi kommer se enorma klyftor dessa påstår sig vilja bekämpa. Om människor inte kan resa eller varor inte kan transporteras billigt, kommer det skapa problem. Värre blir det dock med företagen, eftersom ingen skulle längre kunna köpa och handla varor till vettiga priser eftersom frakten skulle stiga markant (mindre aktörer (dvs. utbud) pga “miljöskatter” med hög efterfrågan = högre pris). När Moderaterna ansluter sig kring 40 % tåls det att fråga om man överhuvudtaget kan kalla sig arbetar- eller ett parti som värnar medelklassen eller för den delen näringslivet? Att Ulf Kristersson är den svagaste partiledaren Moderaterna haft är illa, men att acceptera vänsterns beskrivningar av “verkligheten” i strid med vetenskapen; det är fel.

Högern måste ta konflikten

Fenomenet om den s.k. “sjuklövern” kan inte vara mer tydligt än när man kapitulerar inför vänsterns verklighetsbeskrivningar. Köper man att jorden kommer att gå under inom 4-12 år (beroende på om man tillber Greta Thunberg, Väder-Pär (MP) eller AOC i USA) får man problem att vara emot deras skatter som syftar till att få igenom socialistisk politik genom att sätta sig på en hög grön häst. Miljöpartiets Lövin kan därför enkelt plocka poäng på att Kristersson (M) inte tar miljöfrågan på allvar, eftersom att han köper problembeskrivningen men vägrar göra något åt påstådda klimatförändringar. Vänsterns väljare som aldrig tänkt en kritisk tanke i hela sitt liv köper de här, och därför tror de på fullt allvar att är man höger hatar man klimatet. Kristersson och språkröret Tobé segmenterar därför väljargrupper genom att inte ta debatten.

Vad säger vetenskapen?

Hade Ulf Kristersson varit en ledare med integritet hade han lyssnat på en professor som Lennart Bengtsson och förankrat sina politiska uppfattningar genom att hänvisa till hans uttalanden; istället för att som idag köpa jordens undergång och anse att vi ska minska våra utsläpp med 40 %. När dagens vädervariationer helt ligger inom felmarginalen och det tar 400 år att värma världens hav 1 grad, när Sverige dessutom suger upp mer koldioxid än vad vi släpper ut tack vare våra skogar; saknar dagens politiker förankring med verkligheten.

En klok politiker hade istället insett att vårt land är mycket litet och gör varken från eller till, och sedan försökt uppmuntra företag i att på lång sikt investera i mer miljövänliga alternativ för att inte äventyra välfärden. Istället intar man alltså en vänsterrevolutionär uppfattning, i strid med vetenskapen; vilket är minst sagt sorgligt att se. När politikerna idag från vänster till höger ska införa skatter för att lösa det här problemet, förstår man dessutom inte att ett företag med sämre kassaflöde och likviditet inte har råd att göra gröna investeringar. Tittar man på SAS sitter man exempelvis med äldre flygplan (dvs. planen behöver mer bensin), strejkande piloter och strandade resenärer medans deras konkurrenter har både billigare nyare plan och nöjda piloter och passagerare; samtidigt vill politikerna lägga en flygskatt? Vilket endast gör att färre flyger, dvs. att SAS tappar resenärer; samtidigt som man omöjliggör att köpa nya plan.

I sin kamp för miljön blir resultatet att färre investeringar görs eftersom dessa pengar försvinner iväg i skatt, samtidigt som våra politikers löner går upp (vår statsminister Löfven har en av världens högsta löner som regeringschef); där “högeroppositionen” dessutom kapitulerar och accepterar jordens undergång. Staten kan inte förändra företags investeringar genom att beröva dem kapital, tvärtom måste kloka politiker använda kapitalism istället för socialism att förnya sina produkter. När Moderaterna inte längre inser det, är det svårt att förstå hur någon som betraktar sig som höger kan tänka sig rösta på partiet?

2 KOMMENTARER

Leave a Reply

Kommentera utan Facebook

  Subscribe  
Notify of
Patrik Voight
Guest
Patrik Voight

Mycket klok och trevlig läsning!

Jakob
Guest
Jakob

Obundet “förnuft” är uppenbarligen en varken förnuftig eller obunden tidskrift. Vem hade kunnat ana?

Senaste ledare

Trump mäklar fred mellan Israel och Förenade Arabemiraten – svenska medier tysta.

En historisk fred mellan Israel och Förenade Arabemiraten (UAE) har slutits tack...

Vad händer när en av kändiselitens generaler inte lyckas avsätta sin egen kulturminister och befälhavare?

Det finns nog lika många åsikter om Jonas Gardell som det finns människor i Sverige, vissa tycker...

Nya filmer kring George Floyds död ger fler perspektiv, som visar på vikten av just det egna ansvaret!

Efter att hela världen brunnit, statyer välts, poliser skjutits och städer ockuperats när vänstern "protesterat" mot polisvåldet,...

Dessa frågor ska du fråga trångsynta och inskränkta vänner och bekanta som “hatar Trump”!

Som vanligt när det kommer till värde(av)grundsburna individer bygger inte argumentationen på logik, utan känslor och person....

Högerpolitik är inte ett hot mot demokrati, tvärtom! SVT propagerar som vanligt.

Lyssnar man på rapporteringen från Polen är det tydligt att många svenskar anser att det polska valet...

Senaste replik

Nej Lena Endre, en god människa är någon som röstar höger och inte vänster

För någon som aldrig satt sig in i hur andra resonerar är...

Fler av våra artiklar: