måndag, februari 26, 2024

Dessa frågor ska du fråga trångsynta och inskränkta vänner och bekanta som “hatar Trump”!

Senaste artiklar

Självklart ska vi ha både Abba och Beethoven

Som vanligt när det kommer till kulturdebatter i public service dyker det...

Varför får just Margaux ett förlåt-mig-program i SVT?

Det är alltid intressant att se vad som händer när människor från...

Hur kan man rösta på vänstern när de bara vill höja skatten som främsta politiska idé?

Nuförtiden behöver man ingen spåkula när det kommer till svensk skattepolitik, är...
Ian Fernhedenhttps://fornuft.se/index.php/ian-fernheden/
Ian Fernheden är sedan 2015 chefredaktör för tidskriften Frihetliga Förnuft. Ian har en kandidatexamen i internationell ekonomi men brinner även för nationalekonomi, utrikespolitik, demokratifrågor, yttrande- och pressfrihet, historia samt konst och sann kultur så som klassisk musik. Ian har även tjänstgjort i Amfibiekåren, är lyrisk tenor, salsadansare och dykare när han inte skriver artiklar. Sedan november 2022 är Ian kommunalråd för Kristianstad kommun och vice ordförande i kommunstyrelsen och är även invald som ledamot av både fullmäktige i kommunen och regionen för Sverigedemokraterna.

Som vanligt när det kommer till värde(av)grundsburna individer bygger inte argumentationen på logik, utan känslor och person. Därför kan man se ett tydligt mönster när man diskuterar, vänstern argumenterar i princip alltid i person- istället för sakfrågor. Hela deras maskineri handlar i dag om genus, hudfärg, läggning, veganism, klimatångest där allt kopplas till vem du är eller hur du lever. Deras känslor är oftast däremot äkta, man har sedan länge lärt sig att “stå för det goda”; och när alla tidningar skriver likadant (det fria ordet är oerhört känsligt för den som tycker “fel”) blir deras läsare därför väldigt provocerade om man uttrycker att man håller på Donald Trump eller när Sverigedemokraterna går upp någon procent. Att se tårar i TV från personer med “rätt” värde(av)grund är därför inget ovanligt. Istället är det än viktigare att fråga dem VARFÖR de tycker som dom gör, och försöka återföra dem till den demokratiska tanken om sakfrågor (där man sedan röstar om vilket förslag som är bäst). Det enklaste sättet är att utsätta dem för logik till sin egen argumentation, därför kommer vi i denna artikel att presentera bra frågor att ställa till värde(av)grundsburna människor, för att så ett frö om hur långt bort från verkligheten dessa befinner sig och hur duperade man är genom politisk vänsterpropaganda.

Vad är det du i sak ogillar med Donald Trump politik?

Väldigt många kommer säga att dom ogillar Trumps person, och det kan man väl göra då han är en annan sorts politiker än Gustav Fridolin; men tolerera inte svar om hans person utan flytta fokus tillbaka till sakfrågorna. De allra flesta har nämligen inte en aning vad han gjort, eftersom tidningarna rapporterat om hans person istället för de sakfrågor han drivit. Att således lyfta fram att det är märkligt hur man kan vara emot en politiker man inte vet vad han genomfört är minst sagt en bra punchline, när det uppenbara är faktum.

Vad är det med en mur som du tycker är fel?

De allra flesta tidningars resonemang har handlat om att Berlinmuren var hemsk och därför är Trump lika hemsk som bygger en mur; alla hör vi Stefan Löfvens ord “mitt Europa bygger inga murar”. Murar kan dock delas i två grupper, dels kan de hålla människor ute och dels är de effektiva att stänga in andra. När du låser din lägenhet handlar muren inte om att bli inlåst utan att hålla ovälkomna borta. Den socialistiska Berlinmuren handlade om att låsa in människor från att fly till väst (många ville inte bo i en stat där staten bestämmer allt *surprise surprise*), medans Trumps mur handlar om att kunna reglera sin migration genom kontrollerade gränsövergångar. När Demokraterna driver på för att ge 21 miljoner olagliga emigranter uppehållstillstånd behöver man inte förstå att 21 miljoner röster kan få många delstater att ändra politisk färg. Att påstå att Trumps mur är rasistisk är lika intelligent som att påstå att man är rasistiskt behandlad när du som resenär ankommer Arlanda från utlandet och “tvingas” visa passet.

Varför tycker du det är hemskt med lag och ordning?

Trump har ju gjort sig känd som lagens väktare där man blir straffad som man begår våldsbrott, samtidigt har han släppt ut en massa människor som suttit 10-20 år för exempelvis narkotikabrott. Är motsatsen bättre? När Demokraterna nu går till val på att man ska få snatta mat i affärer om man är arbetslös, är det ett mer rimligt alternativ tycker du?

Tycker du det är bra eller dåligt att Trump drar tillbaka trupper från arabiska länder?

Vad är vinningen i att ha amerikaner i exempelvis Syrien och Irak?

Har du läst varför Trump lämnat WHO?

Har du läst hans motivering? Vad säger den? Tycker du att det är rimligt att betala till organisationer som uppenbart inte fungerar enligt det man är satt att betala? Köper du själv tjänster där du inte får valuta för pengarna? Trump är ju mycket tydlig med sina motiveringar varför han lämnar olika avtal, kanske ska du fråga dig varför medierna inte rapporterar vad han faktiskt säger?

Vad är det som Trump sagt som gör honom till rasist?

“Han vill neka människor från södra Amerika” – Så bara för att man kommer från södra USA har man rätt att få bosätta sig i USA? Är det en bra tanke att mexikaner som är beredda att jobba för en tiondel av USA:s löner ska konkurrera med amerikanerna om jobben? Vad händer då med de som har svagast ställning på arbetsmarknaden, exempelvis färgade i serviceyrken? Är det rimligt att de börjar jobba för mexikanska löner också tycker du? Ökar vi eller minskar vi rasismen då tror du?

Är det så här en rasist agerar?

Vad tycker du om att Obama både bombade fler länder och utvisade många fler migranter än Trump?

Det faktum att Obama under sin period likställdes med Jesus gjorde att han kunde göra praktiskt taget vad som helst utan att bli kritiserad utifrån ett humanistiskt perspektiv, därför vet inte folk om att Obama bombade ganska många länder.

Är det bättre att importera billigt eller ska man värna om inhemska arbeten?

När tidigare handelsavtal gjort att amerikanska fabriker hamnat i utlandet för att få ner lönekostnaderna, tåls det att fråga om det är rätt eller fel att ta tillbaka produktionen till USA genom strafftullar? Vad är fördelen med att svenska långtradare står still för att polska företag kör i Sverige för “slavlöner”? Kan det vara så att frihandel inte alltid är bra? Bör Göteborgskex få behålla sitt namn när fabriken flyttas till Riga i Lettland för att dumpa ex. personalkostnaderna? Hur mycket “goa” Göteborg är man då? Ser du någon fördel med att Göteborgskex flyttar sin fabrik, hade det varit hemskt om någon som Trump infört en strafftull på de tidigare stolta kakorna eller det är bra att de kan importeras utan tullar i och med EU:s inre marknad?

Är det verkligen hemskt att Amerikanskt stål tillverkas i USA eller tycker du det är bättre att stålet som tidigare fraktades från Kina?

Vad menar du är vinningen med att frakta x antal miljoner ton från Kina med båt som är en stor miljöbov? Är det inte bättre för miljön att införa tullar så det tillverkas i USA, för att minska transporterna?

Tror du förintelsen hade ägt rum om Europas judar hade rätt att bära vapen?

Många tror idag att rätten till vapen handlar om att försvara sig från grannen, det handlar tvärtom att ge folket en maktbalans mot staten om staten blir kriminell. Nyligen kunde vi se ett par beväpna sig med en M-16 och en pistol för att försvara sitt vackra hem när BLM-intagit trädgården, tycker du det varit bättre om den amerikanska vänstern lyckats bränna ner deras hus? Kan det finnas poänger att ha rätten att försvara sitt hem (dvs. right to bear arms)?

Varför tycker du det är bra att montera ner polisen när laglöshet redan råder?

När vi i Sverige vet allt om hur det ser ut på platser där polisen slutat åka in, tåls det att fråga vad vinningen är när vänstern och Joe Biden går till val på att montera ner polisen? Kan det vara så att brottsligheten ökar om polisen försvinner? Är Trump radikal som både försvarar och hyllar blåljuspersonal, eller är det det en radikal tanke att som Demokraterna vilja avskaffa polisen (som Sverige gjort med sin glesbygd)? Är det en orimlig tanke att presidenten ska se på när städer övertas av vänsteranarkister, eller bör man då skicka federala poliser för att skapa ordning? Vad är vinningen med anarki tycker du?

När vänsterjournalisterna gör allt för att såga Trump, är det rimligt att han ska spela på deras planhalva?

Journalistik handlar om att skriva neutralt och rapportera vad någon svarar, hur många gånger hör du dagens journalister ställa en enkel fråga utan en massa påståenden? Är det bra att journalisterna driver sin egen politik istället för att intervjua den som blir intervjuad?

Vad är vinningen i att hata sitt land?

Vänstern har sedan länge alltid försökt montera ner känslan av att vara stolt för sitt land, i Sverige anses det exempelvis både oerhört extremt att säga “stolt svensk” eller kalla sig patriot, varför tror du att det är så? Vad kan bli mer inkluderande än en nationsflagga eller en nationalsång? Är Mona Sahlins uttalanden om att det inte finns någon svensk kultur mer eller mindre radikalt än Trump som står upp när nationalsången spelas? En handling som f.ö. upphöjde “Du gamla du fria” till nationalsång när Oscar II reste sig i Lund.

Har du läst så här långt bör du titta på denna film där en svart konservativ kille träffar vänstermänniskor som uttrycker sitt hat. Så här ser det nämligen ut på högre läroverk och deras campus-områden, en utveckling som håller på att eskalera. Fundera vem som har rätt i sak? Vem som låter den andre tala till punkt? Vem du uppfattar som balanserad och vältalig? Vem som talar i sak och vem som talar i känslor? Fundera sedan vilken sida du tror har bäst politik? Fråga dig sedan vem som är radikal?

Hur tror du svenskar svarat på gatan?
0 0 röster
Article Rating

57 KOMMENTARER

Kommentera utan Facebook

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback

[…] Source: Dessa frågor ska du fråga trångsynta och inskränkta vänner och bekanta som “hatar Trump”! […]

trackback
1 year ago

2regarded

trackback

free gay chat rooms in ioq https://newgaychat.com/

trackback

gay chat rooms on aol https://gaychatcams.net/

trackback

free gay video chat room https://gaychatspots.com/

trackback
1 year ago

gay chat cams free https://chatcongays.com/

trackback
1 year ago

gay chat aveneu https://gayphillychat.com/

trackback

gay chat cams free https://gaychatnorules.com/

trackback
trackback
1 year ago
trackback

transcript of a man’s first gay chat https://gaymanchatrooms.com/

trackback

write my paper apa format https://term-paper-help.org/

trackback

write my paper online https://uktermpaperwriters.com/

trackback

paper writing service superiorpapers https://paperwritinghq.com/

trackback

instant paper writer https://writepapersformoney.com/

trackback

write my persuasive paper https://write-my-paper-for-me.org/

trackback
1 year ago

what is the best paper writing service https://doyourpapersonline.com/

trackback

best online paper writers https://top100custompapernapkins.com/

trackback

buy cheap paper online https://researchpaperswriting.org/

trackback

pay someone to write my paper https://cheapcustompaper.org/

trackback

help me write my paper https://writingpaperservice.net/

trackback
1 year ago

customized writing paper https://buyessaypaperz.com/

trackback
1 year ago

write my paper one day https://mypaperwritinghelp.com/

trackback

help with college paper writing https://writemypaperquick.com/

trackback

where to buy papers https://essaybuypaper.com/

trackback

write my paper for cheap https://papercranewritingservices.com/

trackback

where can i find someone to write my paper https://premiumpapershelp.com/

trackback

order papers online https://ypaywallpapers.com/

trackback

buy custom papers https://studentpaperhelp.com/

trackback
1 year ago

3burlington

trackback
1 year ago

coursework service https://brainycoursework.com/

trackback
Anonymous
1 year ago

help with coursework https://courseworkninja.com/

trackback

coursework in english https://writingacoursework.com/

trackback

coursework writing service https://mycourseworkhelp.net/

trackback
1 year ago
trackback
1 year ago

creative writing english coursework https://courseworkinfotest.com/

trackback

online coursework https://coursework-expert.com/

trackback
1 year ago
trackback
1 year ago

coursework sample of written work https://buycoursework.org/

trackback

creative writing coursework ideas https://courseworkdomau.com/

trackback
1 year ago

matchmaking services https://freewebdating.net/

trackback
1 year ago

free singles dating search https://jewish-dating-online.net/

trackback
1 year ago
trackback
1 year ago
trackback
1 year ago

massianic singles free dating sites https://onlinedatingsurvey.com/

trackback
1 year ago
trackback
trackback
1 year ago
trackback

dating services contact australia https://allaboutdatingsites.com/

Senaste ledare

Senaste replik

Fler av våra artiklar:

0 0 röster
Article Rating
0
Delta gärna i diskussion och kommentera nedan!x
()
x