onsdag, januari 22, 2020

Den rödgröna regeringen gör rätt

Senaste artiklar

Endast på public services guldgala kan ett så svagt musikaliskt band vinna priser

Vi minns alla Ebba Grön, ett band vars musikalitet även vi högermänniskor...

Bernie Sanders personal hyllar Gulag, vill placera rika i läger, bränna Milwaukee och attackera polis

Som de flesta socialister kan man gå mycket långt för att både...

Greta Thunbergs pappa Svante visar sig publicera Gretas inlägg efter Facebookbugg

Det var i torsdags som Facebook under några timmar till fredagen fick...
Ian Fernheden
Ian Fernhedenhttps://fornuft.se/index.php/ian-fernheden/
Ian Fernheden är sedan 2015 chefredaktör för tidskriften Oberoende Förnuft. Ian har en kandidatexamen i internationell ekonomi men brinner även för nationalekonomi, utrikespolitik, demokratifrågor, yttrande- och pressfrihet, historia samt konst och sann kultur. Ian har även tjänstgjort i Amfibiekåren, är lyrisk tenor, salsadansare och dykare när han inte skriver artiklar. Läs mer här

Som jag tidigare sagt är det viktigt i en demokrati att kunna erkänna att även politiska motståndare har poänger. I den känsliga diskussionen rörande EU-migranterna /  romerna som slagit läger runt om i hela Sverige har socialdemokraterna markerat tydligt på sista tiden. Som borgare tycker jag det är viktigt att vi erkänner att regeringen gör rätt.

Justitieminister Morgan Johansson gör helt rätt som går ut och menar på att lägren måste bort, vi kan aldrig acceptera att folk barrikaderar sig på mark de saknar tillstånd till. Det säger sig självt att markägare måste kunna bestämma över sin egen mark. Dessutom delar jag Johanssons uppfattning om att sätter man inte ner foten så kommer problemen eskalera. Jag tycker också Jämställdhetsminister Åsa Regnér gör helt rätt som förordar att man ska skänka pengar till hjälporganisationer istället för tiggande individer.

När man sedan hör kritik som menar på att regeringens linje ger legitimitet åt extremister så är detta ett vagt argument. En regering måste göra vad som är rätt för landet, om sedan knäppskallar hakar på och begår våldsbrott är det en fråga för domstolar; inte regeringen (om det inte handlar om att skärpa lagar, vilket absolut kan vara aktuellt i detta fallet).  

När man igår ser EU-parlamentarikern för FI, Soraya Post uttrycka sin kritik mot regeringens uppmaning att skänka pengar till hjälporganisationer istället för individen så tycker jag hon är helt fel ute. Självklart har jag förståelse för att hon känner medlidande mitt ‘sitt’ folk, men samtidigt så måste man inse att tiggeri aldrig kan vara rätt väg för samhället istället för jobb och integration.  Det här med att det ska vara en fråga om empati för fattiga människor tycker jag är missvisande, för det handlar inte om människor som försöker bryta med sin situation; utan det hela har blivit någon form av turism för tiggare där man återvänder efter en period. Jag tycker absolut man ska ställa krav på rättsväsendet att ingen ska behöva bli utsatt för våld, och enda lösningen på detta är att höja straffen och markera mot dem som bryter mot lagen. Något annat som är viktigt är att vara noggrann med vad man säger, speciellt om man som Post spelar ut ‘känsloargument’. I intervjun igår säger hon “nu är det ett faktum, att om man befinner sig i Sverige och sitter här för att dom kommer från miljöer där dom inte kan överleva”, detta uttalande bör man fundera kring. Är hennes påstående sant dvs. att människor svälter ihjäl i Rumänien behöver vi kanske flytta mer av vårt bistånd dit, vi behöver också i så fall ställa oss frågan om Rumänien kan vara med i EU om deras medbogare dör utan att någon bryr sig. Nu tror jag detta snarare handlar om ekonomisk turism där man väljer att åka hit för att tigga, för att man tjänar mer på gatan här jmf. Rumänien Jag ställer mig också frågande till hennes påstående att “dom (tiggarna reds. anm.) bygger sin egen infrastruktur”, snarare skulle jag säga att pengar till dem legitimerar denna form av ekonomisk turism inte att dessa personer bygger sig ur tiggeriet. Snarare blir den tiggande helt beroende av sin givare likt en agent och vederbörandes principal.  

Jag tror Ygerman i samma debatt är helt rätt på det när han säger att långsiktigheten handlar om att hjälporganisationer ska bidra på plats i Rumänien, det kan som sagt aldrig vara en lösning att man ska komma till ett annat EU-land och tigga. Det är också mycket märkligt att FI tycker det är problematiskt att man inte ska kunna vräka människor som ockuperat andra människors egendom. Som jag ser det finns det inga hinder att FI upplåter sina partilokaler till EU-migranter, men för oss andra måste vi som vill kunna få spendera tid i våra sommarstugor kunna det. För övrigt tycker jag man ska vara noggrann med vilka man utmålar som anti-ziganister, och det är direkt oansvarig av Post att antyda eller utmåla regeringen som anti-ziganister.

Sen tycker jag Post gör rätt som ställer sig till förfogande, men jag tycker hon borde fundera i banor kring jobbskapande förslag för dessa människor (som bygger på annat än rena skattemedel).

Leave a Reply

Kommentera utan Facebook

  Subscribe  
Notify of

Senaste ledare

Endast på public services guldgala kan ett så svagt musikaliskt band vinna priser

Vi minns alla Ebba Grön, ett band vars musikalitet även vi högermänniskor...

Varför blev Virtanen superkänd samtidigt som IS-medlemar oftast förblivit anonyma?

De kanske två största moraliska kriserna för Sverige under 2000-talet har varit MeToo:s avslöjanden och IS-krigarnas åtalsimmunitet. Det...

Regeringen saknar förtroende eftersom den saknar demokratisk förankring!

Demokrati som samhällssystem bygger på att människor väljer företrädare som ska driva deras idéer, och att man...

Att rösta för höjda bränsleskatter är att rösta för sin egen inlåsning

Som vanligt när det kommer till socialister finns det ingen kritik mot den egna rörelsen, ledningen kan...

Varför är socialism svaret för alla "miljömedvetna"?

Idag blev det klart att det konservativa partiet Österrikiska folkpartiet bildar ett regeringssamarbete med deras miljöparti, en...

Senaste replik

Som borgerlig politiker bör Ebba Busch Thor stå och rättfärdiga att hon vill avskaffa värnskatten!

På senaste tiden har vi kunnat se den ena borgerliga politikern efter...

Fler av våra artiklar: