Dags att vara realistiska…

http://www.expressen.se/noje/calle-schulmans-kanga-mot-hammar/
Instämmer helt med Calle Schulman. Filip Hammars trovärdighet på en välgörenhetsgala är raserad.

Sverige skramlade förövrigt ihop 40 miljoner, kanon! Detta beskrivs i Aftonbladet som en succé, jag kan medge att det är bättre än 39… 4 kr per medborgare…. Hade vi alla skjutit till 100 kr hade vi kommit upp i nästan 1 miljard, nu blev det inte så. Kan tänka mig att många nu känner att dom gjort sitt. Men när det kommer 1000 personer om dagen, tror jag inte riktigt man hajat vad detta kostar samhället. Jag skulle tippa att detta i bästa fall är kostnaden för 1 dag i Sverige, men jag tror inte det räcker. Jag är inte pessimisten runt bordet utan realisten, och man kan verkligen undra om det svenska folket har klart för sig att det kommer att krävas enorma ansträngningar från oss alla för att fixa detta. 40 miljoner är att betrakta som en fis i havet.

Jag väntar också på att S och M förklarar HUR man ska integrera dessa människor i samhället.
Det är helt tyst på svar… Jag förstår det inte, det är dags att ta på sig ledarskapströjan och förklara för oss hur man tänkt? Om man nu ska föra denna linje måste man stå upp för den, inte sitta tyst och inte säga ett ord om hur man tänkt. Igår läste jag en artikel om att staden Malmö gått i konkurs, och tar man med stor-Malmö med Lomma och Vellinge så ligger man fortfarande inte på plus. Istället behövs det injektioner från andra kommuner i Sverige för att hålla Malmö flytande då ingen skatt kommer in. En essentiell fråga i sammanhanget är hur man får människor i Malmö att komma i jobb eller börja betala skatt? Hur säkerhetsställer man att detta inte sker med alla som nu kommer? Hur får vi in alla i riktiga jobb? Man kan inte som regering eller opposition sitta tyst i dessa frågor och påstå att man bedriver en ansvarsfull politik, det är väl allt annat än ansvarsfullt att ducka och “hoppas” det ska bli bra. Ska man vara bäst i världen på integration då ska man vara bäst på att få in folk i samhället, det finns ingen annan faktor som räknas. Det finns en massa saker man kan göra, men det kommer krävas fantasi. Frivilliga pensionärer som ställer upp med Svenska kurser, enklare anställningar av nyanlända, hårdare straff för utnytjande av nyanlända, lärlingsprogram som bygger på frivillighet hos arbetsgivare där flyktingen får mat för dagen av kyrkan etc. osv.  Som sagt det finns mycket man kan hitta på, men det politiska Sverige kan idag inte sitta tyst, man måste redovisa lösningar och göra “deals” med olika organisationer.

När migrationspolitiken redan idag havererat, har jag mycket svårt att tro att man inser vilka utmaningar det handlar om. Jag läste någonstans nyligen, att för att klara migrationen skulle man behöva bygga 3,5 kronprinsar (https://sv.wikipedia.org/wiki/Kronprinsen) per dag! Då kan man fråga sig om man tror att de förslag man haft om förenklade bullerregler är de svaren som duger… jag tror inte det. Det är dags att ta på sig arbetshandskarna.

Av Ian Fernheden

Ian Fernheden är sedan 2015 chefredaktör för tidskriften Frihetliga Förnuft. Ian har en kandidatexamen i internationell ekonomi men brinner även för nationalekonomi, utrikespolitik, demokratifrågor, yttrande- och pressfrihet, historia samt konst och sann kultur så som klassisk musik. Ian har även tjänstgjort i Amfibiekåren, är lyrisk tenor, salsadansare och dykare när han inte skriver artiklar. Sedan november 2022 är Ian kommunalråd för Kristianstad kommun och vice ordförande i kommunstyrelsen och är även invald som ledamot av både fullmäktige i kommunen och regionen för Sverigedemokraterna.

Kommentera utan Facebook