Alla EU-skeptiska bör vara överlyckliga när Ylva Johansson blir kommissionär!

På Sveriges televisions hemsida kunde vi under eftermiddagen läsa oppositionspolitikern Ulf Kristersson (M) (huruvida han är oppositionsledare kan man debattera) påtala att Sveriges roll kan bli mycket marginaliserad med Ylva Johansson som kommissionär. I sak har han självklart rätt när man utser en person som har så lite stöd bland väljarna, eftersom anseendet är så lågt; en politruk av den värsta sorten. Började sin politiska bana som kommunist och sedan dess har erbjudanden överlöst varandra, just eftersom kvoteringsmöjligheterna är stora som kvinna med den bakgrunden. Därför är det troligt att vad hon än får för portfölj, kommer fler och fler förstå hur icke-demokratiskt EU är, har vi tur får hon dessutom klimatfrågorna vilket kommer underlätta avkodningen från både socialism och klimathysteri. Det här kan bli riktigt bra!

Känner inte du heller förtroende för Johansson?

Var inte ledsen, du är inte ensam! Sannolikt är du en av de 88 % som inte vill ha den radikale feministen Johansson i Bryssel? När någon har så pass lågt stöd, och är så oförankrad kan Johansson vara den bästa julklapp Sverige fått för att vinna sympatier för ett Swexit. Det säger sig självt att hade Löfven utsett någon som är mycket slipad, som haft bred förankring hade människor stärkts i sin övertygelse att EU uträttar något bra. När man istället tar den klart sämste hockeyspelaren som knappt kan hålla i klubban, gör denne till kapten och skickar personen till NHL; pga. genus istället för meriter är det troligt att fler blir skeptiska. Det säger sig självt att precis som folket såg att kejsaren var naken, kommer människor se att Johansson inte kan åka vare sig skridskor eller hantera sin klubba; både för tv-tittarna i Sverige men även i de andra lagen i ishockeyserien.

Drömmen om att Johansson får klimatfrågorna

Även om det vore kul att se Donald Trumps min när han står inför fullbordat faktum att Ylva Johansson är den som representerar Europa i de kommande handelsförhandlingarna, så hade vi på Oberoende Förnuft självklart önskat henne “lycka till” i förhandlingarna; men hon kan sannolikt göra mycket mer nytta om hon får klimatfrågorna. När Sverige är världsledande i klimathysteri är det inte en orimlig tanke att föregångslandet vinner denna post, vilket kommer att underlätta för alla oss som på goda vetenskapliga grunder inte tror på jordens undergång inom den närmaste tiden. När ingen av dessa klimatalarmister ställt upp i debatt mot en riktig klimatforskare, utan där exempelvis Professor Lennart Bengtsson inte får komma till tals; så kommer det att underlätta enormt med att ha Johansson på denna post. Det faktum att hon som minister är en av de som har lägst förtroende i den svenska regeringen, gör att det finns mycket goda möjligheter för många väljare att bli avkodade från sin klimathysteri. Precis som med allt annat som bygger på logik, innebär en avkodning permanent resistens eftersom känslan är att du genomskådar andras felaktiga påståenden.

Precis som när marknader sätts ur spel bygger det ofta på att det inte finns någon riktig konkurrens. Visst tågen är avreglerade, men om du inte tycker SJ kommer i tid; vilket tåg ska resenären åka med som alternativ? När konkurrensen är satt ur spel sjunker därför kvalitén för att man besitter ett monopol, tåg och bussar kan vara hur försenade de vill; som kollektivtrafikant får man se glad ut ändå när man står i regnet och bussen inte kommer. Ylva Johanssons politiska karriär fungerar på samma sätt, för det finns ingen konkurrens och oavsett hur dåligt hon presterar kommer hon att få ett nytt arbete. Dan Eliasson tillhör samma kategori, oavsett vilken myndighet som råkar illa ut och får honom som chef; så vet man att det blir PR- och genussatsningar följt av byråkratiska utredningar – det är det han kan.

Därför bör vi alla hoppas på att Johansson får en post där hon kan få mycket medieutrymme, det kommer då gå mycket fort att rasera förtroendet för EU som demokratisk institution eftersom fler och fler förstår att det här inte är demokrati. Det är inte konstigare än adelsmannen Creutz som blev befälhavare på Regelskeppet Kronan trots att han aldrig varit till sjöss, fick slagsida, självantände ammunitionsförrådet och gick under i en explosion i sitt första och enda slag. Ylva Johanssons tid som kommissionär kommer att få många att skaka på huvudet, det här var det bästa som kunde ske. Tack Stefan Löfven!

På Sveriges televisions hemsida kunde vi under eftermiddagen läsa oppositionspolitikern Ulf Kristersson (M) (huruvida han är oppositionsledare kan man debattera) påtala att Sveriges roll kan bli mycket marginaliserad med Ylva Johansson som kommissionär. I sak har han självklart rätt när man utser en person som har så lite stöd bland väljarna, eftersom anseendet är så…

3 kommentarer

  1. En fantastisk idé att skicka dit Sveriges högst kvoterade dumskalle.
    Hon kommer säkert att skämma ut oss maximalt.

Kommentera utan Facebook