Upprop för lagstiftning mot slöja på allmän plats för barn under 18 år!

Ingen kan ha undgått att se hur islamiseringen av landet breder ut sig för var dag som går och i varje ort från norr till söder – liten som stor, ser man kvinnor och flickor i heltäckande klädsel och/eller hijab. Detta är inte ett naturligt inslag i vårt samhälle och det hör definitivt inte hemma i en demokrati där jämställdhet mellan könen samt allas lika värde är några av ledorden. Tidigare var dessa mångkulturella inslag begränsade till invandrartäta områden, men vartefter befolkningen utökats ser man nu detta kvinnoförtryckande plagg överallt. Det är illa när vuxna kvinnor tvingas iklä sig dessa plagg, särskilt nu i sommarhettan, men allra värst är det så klart för barnen. I många förorter är det inget ovanligt att små flickor så unga som 2-3 år tvingas bära hijab både utomhus och på förskolan, dessutom bär personalen på vissa muslimska förskolor både burka och niqab. Men det räcker i princip att gå ut ut på gatan i en vanlig småstad för att se flickor i varierande ålder som bär huvudduk och ibland även heltäckande klädsel.

Det är inte acceptabelt att små flickor måste iklä sig tältliknande plagg som hindrar dem att från att springa omkring fritt och leka som andra barn – dessutom har alla barn rätt att känna vinden blåsa genom håret oavsett kön! I Koranen står det ingenting om att man måste täcka håret – det enda som står är att man bör täcka sitt dekolletage. Det är således inte religiöst betingat, utan helt klart kulturellt betingat. Att tro att kvinnor måste gömma sin kvinnlighet är således en radikal tolkning av texten, vilket medför att tusentals kvinnor och flickor måste täcka sig från topp till tå innan de lämnar hemmet. I Danmark har en burkalag precis trätt i kraft, som innebär att man får böter om man döljer ansiktet på allmän plats och det gäller båda könen oavsett ålder. I Österrike har man förbud mot heltäckande klädsel och i Belgien, Bulgarien och Frankrike har man förbud mot heltäckande slöja på offentliga platser. Tyskland, Holland och Italien är på gång. I Norge är det förbjudet att ha slöja i skolan, men man överväger att utöka förbudet.

Det är dags att Sverige nu följer efter och inför liknande regler här – åtminstone för barn under 18 år. Sverigedemokraterna och Moderaterna vill förbjuda slöja i skolan, vilket är bra – men inte tillräckligt! Barn ska inte påtvingas en religion innan de är gamla nog att bestämma själva och att små flickor ska skolas in i kvinnoförtryck är totalt oacceptabelt!Tyvärr saknar de flesta politiker i det här landet både det mod och kurage som krävs för att stoppa det pågående kvinnoförtrycket, därför måste svenska folket visa att vi inte accepterar det här i vårt land!Våra förfäder har kämpat hårt för att uppnå frihet för det täcka könet och jämställdhet mellan könen, så låt inte deras arbete vara ogjort – det är dags att vi gör våra röster hörda och står upp för barnens rätt till ett liv i frihet!

Det är nog nu – skriv under petitionen om du vill att Sverige ska lagstifta mot slöja på allmän plats för barn under 18 år! Du kan skriva under med Facebook eller använda din mailadress. Oavsett, måste Din underskrift bekräftas med vändande e-post. Du kan välja att skriva under anonymt! Blir det tillräckligt många underskrifter skickar jag in protestlistan till riksdagen. Se nu till att sprida petitionen både på och utanför sociala medier!

 

Jenny Piper, skapare av namninsamlingen och Redaktör på Oberoende Förnuft

Ingen kan ha undgått att se hur islamiseringen av landet breder ut sig för var dag som går och i varje ort från norr till söder – liten som stor, ser man kvinnor och flickor i heltäckande klädsel och/eller hijab. Detta är inte ett naturligt inslag i vårt samhälle och det hör definitivt inte hemma…

Kommentera utan Facebook