söndag, december 15, 2019

Upprop för lagstiftning mot slöja på allmän plats för barn under 18 år!

Krönikor

Akademiker/aktivister som försvarat eller förutspråkat pedofili

Pedofili är bland de absolut värsta av brott. Det förblir därför fascinerande...

Lösningen på orättvist rättsväsende är mer demokrati

Våldtäkt har en straffskala på mellan två till sex år, grov våldtäkt...

De politiska konsekvenserna av forskningskrisen

En surrealistisk rubrik återfinns i New York Times upplaga från år 1987,...
Ian Fernheden
Ian Fernhedenhttps://fornuft.se/index.php/ian-fernheden/
Ian Fernheden är sedan 2015 chefredaktör för tidskriften Oberoende Förnuft. Ian har en kandidatexamen i internationell ekonomi men brinner även för nationalekonomi, utrikespolitik, demokratifrågor, yttrande- och pressfrihet, historia samt konst och sann kultur. Ian har även tjänstgjort i Amfibiekåren, är lyrisk tenor, salsadansare och dykare när han inte skriver artiklar. Läs mer här

Ingen kan ha undgått att se hur islamiseringen av landet breder ut sig för var dag som går och i varje ort från norr till söder – liten som stor, ser man kvinnor och flickor i heltäckande klädsel och/eller hijab. Detta är inte ett naturligt inslag i vårt samhälle och det hör definitivt inte hemma i en demokrati där jämställdhet mellan könen samt allas lika värde är några av ledorden. Tidigare var dessa mångkulturella inslag begränsade till invandrartäta områden, men vartefter befolkningen utökats ser man nu detta kvinnoförtryckande plagg överallt. Det är illa när vuxna kvinnor tvingas iklä sig dessa plagg, särskilt nu i sommarhettan, men allra värst är det så klart för barnen. I många förorter är det inget ovanligt att små flickor så unga som 2-3 år tvingas bära hijab både utomhus och på förskolan, dessutom bär personalen på vissa muslimska förskolor både burka och niqab. Men det räcker i princip att gå ut ut på gatan i en vanlig småstad för att se flickor i varierande ålder som bär huvudduk och ibland även heltäckande klädsel.

Det är inte acceptabelt att små flickor måste iklä sig tältliknande plagg som hindrar dem att från att springa omkring fritt och leka som andra barn – dessutom har alla barn rätt att känna vinden blåsa genom håret oavsett kön! I Koranen står det ingenting om att man måste täcka håret – det enda som står är att man bör täcka sitt dekolletage. Det är således inte religiöst betingat, utan helt klart kulturellt betingat. Att tro att kvinnor måste gömma sin kvinnlighet är således en radikal tolkning av texten, vilket medför att tusentals kvinnor och flickor måste täcka sig från topp till tå innan de lämnar hemmet. I Danmark har en burkalag precis trätt i kraft, som innebär att man får böter om man döljer ansiktet på allmän plats och det gäller båda könen oavsett ålder. I Österrike har man förbud mot heltäckande klädsel och i Belgien, Bulgarien och Frankrike har man förbud mot heltäckande slöja på offentliga platser. Tyskland, Holland och Italien är på gång. I Norge är det förbjudet att ha slöja i skolan, men man överväger att utöka förbudet.

Det är dags att Sverige nu följer efter och inför liknande regler här – åtminstone för barn under 18 år. Sverigedemokraterna och Moderaterna vill förbjuda slöja i skolan, vilket är bra – men inte tillräckligt! Barn ska inte påtvingas en religion innan de är gamla nog att bestämma själva och att små flickor ska skolas in i kvinnoförtryck är totalt oacceptabelt!Tyvärr saknar de flesta politiker i det här landet både det mod och kurage som krävs för att stoppa det pågående kvinnoförtrycket, därför måste svenska folket visa att vi inte accepterar det här i vårt land!Våra förfäder har kämpat hårt för att uppnå frihet för det täcka könet och jämställdhet mellan könen, så låt inte deras arbete vara ogjort – det är dags att vi gör våra röster hörda och står upp för barnens rätt till ett liv i frihet!

Det är nog nu – skriv under petitionen om du vill att Sverige ska lagstifta mot slöja på allmän plats för barn under 18 år! Du kan skriva under med Facebook eller använda din mailadress. Oavsett, måste Din underskrift bekräftas med vändande e-post. Du kan välja att skriva under anonymt! Blir det tillräckligt många underskrifter skickar jag in protestlistan till riksdagen. Se nu till att sprida petitionen både på och utanför sociala medier!

 

Jenny Piper, skapare av namninsamlingen och Redaktör på Oberoende Förnuft

Leave a Reply

Kommentera utan Facebook

  Subscribe  
Notify of

Senast publicerat

Är det rimligt att Aschberg som Publicistklubbens ordf. brännmärker oppositionella som troll?

Att människor inte ska hata det säger sig självt, inget i världen...

Inser alla NATO-förespråkare att vi skulle behöva dubbla våra försvarsutgifter för att ens gå med?

När man lyssnar på NATO-debatten är den intressant, väldigt många förespråkare lever i olika typer av fantasivärldar....

Jordens undergång á la Greta satt i perspektiv med dess födelse…

Historien om Jorden och människans påverkan av densamma. Om man vill få lite perspektiv på den tid...

Regeringen kommer inte avgå pga. ett okänt statsråd, dom bluffar!

Alla som spelat poker är väl införstådda i att spelet handlar om att bluffa och använda psykologi...

Vad hade Alfred Nobel tyckt om särbehandlingen av 'den hemske' Jimmie Åkesson (SD)?

Poängen med testamenten handlar om att tolka någon annans vilja, något Nobelstiftelsen påstår sig göra när alla...

Mer av våra artiklar