fredag, december 6, 2019

Kräv av veganska vänner att serveras kött eller kräfta om du kommer som gäst!

Krönikor

Akademiker/aktivister som försvarat eller förutspråkat pedofili

Pedofili är bland de absolut värsta av brott. Det förblir därför fascinerande...

Lösningen på orättvist rättsväsende är mer demokrati

Våldtäkt har en straffskala på mellan två till sex år, grov våldtäkt...

De politiska konsekvenserna av forskningskrisen

En surrealistisk rubrik återfinns i New York Times upplaga från år 1987,...
Ian Fernheden
Ian Fernhedenhttps://fornuft.se/index.php/ian-fernheden/
Ian Fernheden är sedan 2015 chefredaktör för tidskriften Oberoende Förnuft. Ian har en kandidatexamen i internationell ekonomi men brinner även för nationalekonomi, utrikespolitik, demokratifrågor, yttrande- och pressfrihet, historia samt konst och sann kultur. Ian har även tjänstgjort i Amfibiekåren, är lyrisk tenor, salsadansare och dykare när han inte skriver artiklar. Läs mer här

När unga radikala socialister idag klubbar att äldre försvarslösa människor och barn som inte förstår bättre ska tvingas äta veganskt (istället för dem själva), tåls det att fråga varför respekten bara finns åt ett håll? Varför ska människor som äter kött bjuda veganer på veganskt om veganer inte kan bjuda köttätare på kött? När tidningarna fylls av hur man lagar vegoburgare och morgonprogram på TV4 handlar om kräftskivor utan kräftor tåls det att fråga hur många man riktar sig åt? Vilken person som är sugen på att sätta tänderna i en kräftstjärt stillar sitt begär genom att sörpla “vegansk kräfta” dvs. de facto kronärtskocka i öl och dill?

The moral highground

Socialism och veganrörelsen går hand i hand eftersom man attackerar människors valfrihet; motsatsen liberalismen bygger istället på valfrihet som koncept; något dessa inte kan tolerera. En köttfri dag som alternativ innebär inte att det står en kötträtt bredvid eftersom dessa vet att människor skulle föredra den härliga pannbiffen framför tofun. Gemensamt är också att båda betraktar sig bättre än andra, eftersom man klättrat upp på sin piedestal. Därför är det inga problem för socialisten att kalla den som äger ett företag och försörjer 50 människor för utsugare, och veganen kan kalla köttätare för mördare. Socialisten ser sig som god eftersom han vill ta från de rika och ge till de fattiga, medans veganen inte vill ta liv för sin föda; dvs. man har intagit the moral highground.

Behandla andra som du själv vill bli behandlad

Livets gyllene regel bygger på frihetstanken, dvs. istället för förbud ska man visa samma generositet som andra visar mot dig. Problemet med veganer och socialister är att dessa människor nöjer sig inte med sig själva, de ska bestämma över dig också! Du gör som du vill och jag gör som jag vill accepteras inte, dvs. dessa individer attackerar din frihet. Det handlar inte om att själv vara from, utan man ska prångla och tvinga på andra sina uppfattningar, har du en avvikande åsikt är du en hemsk människa. Om du sätter fram kronärtskocka i öl och dill för dessa att mumsa på istället för kräftor har de ett val vid matbordet, de kan antingen ta den härliga kräftan eller kronärtskockan; dvs. du inkräktar inte på deras valfrihet. Att de begränsat sina liv och minskat sin egen frihet det är något annat, det rör inte dig. Samma generositet bör du förvänta dig om du besöker deras hem, vill veganer begränsa sitt eget liv bör inte du stå i vägen; men de har ingen anledning att begränsa ditt.

Var intolerant mot de som begränsar din frihet

Idag sägs det hela tiden att man ska vara “tolerant” mot alla olikheter, och det är till stor del sant; låt människor leva som de vill så länge de inte inkräktar på dig. Vill någon exempelvis älska någon av samma kön och är lycklig med det, var glad för deras skull och deras valfrihet. Vill någon identifiera sig som en asexuell apelsin som vissa dagar anser sig vara s.k. queer (vänsterpolitisk konstruktion), låt dem göra det så länge de inte gör anspråk på att du ska instämma i att apelsin också kan vara en identitet. Börjar dessa ifrågasätta ditt förhållande för att det är s.k. “heteronormativt” så bör man vara mycket intolerant mot den typen av uppfattningar, de har ingen anledning att begränsa din valfrihet av partner; eftersom du inte begränsar deras. På samma sätt bör man vara mycket intolerant mot veganska vänner som inte har köttalternativ, eftersom dessa förväntar sig motsatsen när de besöker dig; var därför för intolerant och kräv kött om du ska komma. Att begränsa sin frihet och acceptera tofun eller sojabiffen är helt kontraproduktivt om du hyllar valfrihet.

Serverar dessa dig vegansk mat utan alternativ bör du göra samma sak när rollerna är omvända och de gästar dig; dvs. servera dem kött utan alternativ! Dessa människor är inte allergiska, utan de har endast gjort ett smakval utifrån vänsternormer kring sina preferenser; på samma sätt som om du gjort ett smakval att du gillar kött. Blir du inbjuden bör du höra dig för om någon kötträtt kommer att serveras, är så inte fallet och de inte kan tänka sig bjuda till bör du tacka nej för att stå upp för friheten. Vill de ha dig som gäst bör de anstränga sig lika mycket som vad du får göra när de kommer på besök. När en stor del av djurriket är köttätare och lever på andra djur i skogen måste man inse att det finns ingen moral highground genom att välja bort kött, därför ska man inte erkänna veganer som moralens väktare utan resonera som att alla människor föredrar olika maträtter. Tänk därför på att publicera bilder i sociala medier när du äter just kött, det är inte bara ett slag för dina matpreferenser; det är också ett slag för valfriheten och en diss att veganer inte har mer moral än sina medmänniskor. Försvinner friheten är den borta, den kommer inte tillbaka; därför måste vi alla försvara friheten så länge vi har den.

Smaklig måltid!

Leave a Reply

Kommentera utan Facebook

  Subscribe  
Notify of

Senast publicerat

Inser alla NATO-förespråkare att vi skulle behöva dubbla våra försvarsutgifter för att ens gå med?

När man lyssnar på NATO-debatten är den intressant, väldigt många förespråkare lever...

Jordens undergång á la Greta satt i perspektiv med dess födelse…

Historien om Jorden och människans påverkan av densamma. Om man vill få lite perspektiv på den tid...

Regeringen kommer inte avgå pga. ett okänt statsråd, dom bluffar!

Alla som spelat poker är väl införstådda i att spelet handlar om att bluffa och använda psykologi...

Vad hade Alfred Nobel tyckt om särbehandlingen av 'den hemske' Jimmie Åkesson (SD)?

Poängen med testamenten handlar om att tolka någon annans vilja, något Nobelstiftelsen påstår sig göra när alla...

När Eskil misstänkliggör handikappade, kan man fråga hur lågt man kan sjunka?

En ohederlig människa ljuger utan att blinka, och den enskilda lögnen kommer sällan ensam. Hur är man...

Mer av våra artiklar