torsdag, maj 28, 2020

När skolan helt förbjuder kött måste man förstå hur socialister tänker

Senaste artiklar

Är det rimligt att regeringen idiotförklarar landets tandläkare och låser in äldre människor?

Häromdagen presenterade Folktandvården Skåne att man stoppar alla behandlingar av äldre människor,...

Melodi- blir Genusfestivalen då låtarna måste ha mixade låtskrivare? Totalt haveri!

Sverige är världens mest extrema land, ett land där människors genus betyder...
Ian Fernheden
Ian Fernhedenhttps://fornuft.se/index.php/ian-fernheden/
Ian Fernheden är sedan 2015 chefredaktör för tidskriften Oberoende Förnuft. Ian har en kandidatexamen i internationell ekonomi men brinner även för nationalekonomi, utrikespolitik, demokratifrågor, yttrande- och pressfrihet, historia samt konst och sann kultur. Ian har även tjänstgjort i Amfibiekåren, är lyrisk tenor, salsadansare och dykare när han inte skriver artiklar. Läs mer här

Det slår aldrig fel, socialister berövar alltid andra människors friheter genom omtanke. Det spelar ingen roll om det är kanslern Palpatine i Star Wars som vill ha nödlagstiftning för att bemöta den hemska handelsfederationen (som han förövrigt själv fått att belägra Naboo), eller SSU som vill låna 100 miljarder per år och skickar notan till svenska folket för att framstå som solidariska; det sker på bekostnad av frihet genom omtanke. Hitler fick exempelvis full kontroll över polisen efter riksdagsbranden, han påstod sig vilja “försvara demokratin” (dvs. omtanke); vi vet alla att det var lögn. Föga förvånande handlar därför den 100 % vegetariska menyn i en skola i Göteborg om “hållbarhet” och “en bättre värld” när friheten att själv kunna äta kött dras in.

Att äta en blodig biff är friheten personifierad

Friheten är att själv kunna välja vad man vill äta, att gå på City Gross och köpa den köttbit eller färs man tycker ser god ut. Vanliga människor skiter nämligen i om tomtarna i klimattågen äter tofu eller kött, de utgår från sig själva och äter vad de känner för. För socialisten är det här annorlunda, en socialist ska alltid in och styra över alla andra; eftersom man motsätter sig individens frihet med “omtanke” för kollektivet. Socialism är därför i sin linda en totalitär rörelse, de efterfrågar vår underkastelse.

När veganer avstår kött, handla själv desto mer!

När tågets deltagare åtminstone på papper säger sig inte äta kött (vi vet inte hur det ser ut på bakgatans korvmoj eller vilka som går dit), innebär det att vi andra kan äta mer. Minskar efterfrågan vid ett givet utbud (kossorna är trots allt redan födda) så faller priset i ekonomisk teori, det innebär att köttätare har en god möjlighet att göra en bra affär. Är priset billigare, varför inte frysa in 3-4 kg och kunna äta god mat när du är hungrig? Det är din frihet att äta vad du vill, om andra vill avstå sin frihet är det upp till dem; men att en skola kollektivt fattar beslut om vegansk kost säger en del om vem som leder den.

Ett fritt skolval är friheten att kunna välja

Vill man välja det privata skolföretaget AcadeMedia och endast äta grönt så ska man göra det, vill man inte gå i en sådan skola ska man välja något annat. Företaget här är dessutom vinstdrivande, och uppenbart tycks skolans motto handla om hållbarhet; vilket säger en del vilken grupp elever man vill attrahera. När den svenska skolan mer och mer framstår som pionjärrörelsen i Östtyskland eftersom eleverna matas med värderingar istället för lära sig tänka själva, är det intressant att det finns privata företag som vill tjäna pengar på de radikaliserade veganska eleverna. För det bör sägas, skulle eleverna börja lämna denna skola skulle skolledningen ställa om snabbare än kvickt för att inte förlora sina intäkter; sannolikt är det så att acceptansen på Klara Gymnasium är lika lojal som den ovan nämnda pionjärsrörelsen – man vill troligen ha det här (annars hade man inte vågat tvinga på eleverna 100 % vegansk kost).

Det kanske största problemet handlar istället om signalvärdet av att det här företaget nischar sig mot radikala elever, eftersom vi vet alla hur lätt rektorer runt om i Sverige hoppar på tåget. Det är sannolikt en tidsfråga innan vi ser kommunala skolor börja göra samma sak, och då har man passerat gränsen; för de eleverna har inte samma valmöjligheter som alla andra. Privata företag både kan och ska man straffa genom att byta skola om dessa begår övergrepp över elevernas frihet att välja kost, eftersom eleverna till skillnad från lärarna inte har ekonomiska möjligheter att äta ute varje dag. Stå därför upp för friheten, när den väl försvunnit kommer den inte tillbaka; friheten handlar alltid om att själv kunna välja.

Leave a Reply

Kommentera utan Facebook

  Subscribe  
Notify of

Senaste ledare

Är det rimligt att regeringen idiotförklarar landets tandläkare och låser in äldre människor?

Häromdagen presenterade Folktandvården Skåne att man stoppar alla behandlingar av äldre människor,...

Melodi- blir Genusfestivalen då låtarna måste ha mixade låtskrivare? Totalt haveri!

Sverige är världens mest extrema land, ett land där människors genus betyder mer än kvalitén på konstverket...

Paolo blir av med och Moderaten Hans får miljoner för att ha köpt sex? Är det rimligt?

När vi nu har två fall inom mycket kort tid med kända män som köpt sex och...

Mein Kampf går bra att sälja men inte Paolos kokbok? När radikalism och hyckleri blir ett.

Precis som på Stalins tid så bär dagens nymarxistiska samhälle tydliga tecken av att radera ut människor...

Greta Thunberg blir Covid-19 expert hos CNN…?

Nuförtiden kan man bli expert utan studier, där den som varit mest tongivande i "klimatfrågan" inte ens...

Senaste replik

Danmark “diskriminerar” inte Sverige, de räddar sina liv genom att hålla gränsen stängd!

Som vanligt när det kommer till svenska vänsterns företrädares argumentation utgår man...

Fler av våra artiklar: