Foto: Skärmdump Youtube.com

Efter en rad utspel i sociala medier om inbördeskrig om SD vinner valet, mobiliserade styrkor osv. valde Krar Al-Hamede backa på sina uttalanden men fortsätta göra olika utspel. Krar har tidigare gjort sig känd för att han hoppas Lars Vilks är nästa offer och att dennes huvud ska ställas ut, samt hyllningar av terrordåd i Frankrike tillsammans med olika antisemitiska uttalanden (som han också tagit tillbaka i sin tidigare dementi). Idag kommer Krar Al-Hamede ut som mångårig socialdemokrat och kandiderar för att både bli partiledare och statsminister där han tror sig kunna föra partiet till 60 %.

Enligt uppgift har han varit med på många möten samt varit engagerad i olika studiecirklar, där han nu säger att Nordiska avdelningen endast var en studie. Enligt Al-Hamede har Arabiska partiet och Nordiska avdelningen varit en test för att se hur vindarna blåser.

Al-Hamede säger även att han är glad över att ha landat i Sverige eftersom vi har fina lagar. Han påstår också i sitt nya klipp att mycket av den kritik om att Socialdemokraterna varit nazister och rasbiologer (vilket Sverigedemokraterna lyft) varit sann, men att Olof Palme reformerade partiet från dessa tankar. Krar uppger att han varit engagerad i partiet länge, och att hans första tankar om att bli medlem uppstod redan som 16-åring.

Enligt honom ska Socialdemokraterna driva att den starke ska ta ansvar samt skapa rättvisa och fred, för att b.la. skydda minoriteter. Här tycker Al-Hamede att Stefan Löfven misslyckats, även om han uttrycker tacksamhet och respekt för statsministern. Han tycker dock det är ett problem att Löfven backar i debatter, eftersom det får Socialdemokraterna att tryckas tillbaka; vilket enligt honom är “skrämmande”.

På den plattformen känner sig Al-Hamede redo att kandidera till ny partiledare (och statsminister) för att ställa saker rätt och ta ansvar samt leda landet. Han tror också att han kan locka tillbaka och återvinna förtroendet för många socialdemokrater som lämnat partiet; och ser 60 % väljarstöd som ett realistiskt stöd.

Oberoende Förnuft har sökt Socialdemokraterna, men de har inte återkommit med en kommentar hur de ställer sig till Krars kandidatur till ny partiordförande eller dennes (ev.) medlemskap.

Av Ian Fernheden

Ian Fernheden är sedan 2015 chefredaktör för tidskriften Frihetliga Förnuft. Ian har en kandidatexamen i internationell ekonomi men brinner även för nationalekonomi, utrikespolitik, demokratifrågor, yttrande- och pressfrihet, historia samt konst och sann kultur så som klassisk musik. Ian har även tjänstgjort i Amfibiekåren, är lyrisk tenor, salsadansare och dykare när han inte skriver artiklar. Sedan november 2022 är Ian kommunalråd för Kristianstad kommun och vice ordförande i kommunstyrelsen och är även invald som ledamot av både fullmäktige i kommunen och regionen för Sverigedemokraterna.

Kommentera utan Facebook