Därför visar Socialdemokratin katastrofsiffror

Förnuft analyserar läget för “Framtidspartiet”

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20732365.ab

Enligt Karin Jämtin handlar det dåliga läget på 27,5 % om att S regerar på borgarnas budget, att de ärvt både en hög arbetslöshet samt en sjunkande resultat i skolan. Om ni läser vår senaste  krönika ”En dålig politiker söker makt” så är jag helt övertygad om att avsaknaden av ledarskap är en väldigt stor faktor. Men det finns fler orsaker varför S går kräftgång i opinionen.

För det första så kan inte S eller Stefan Löfven svara på vart de står i olika frågor, utan man ska återkomma om det. För det andra så har man direkt vilselett och lurat väljarna i en rad frågor när man brutit vallöften, här kommer de som sannolikt stört väljarkåren mest:

– Man skulle inte regera på alliansens budget, man skulle också ha ett nyval
– Man skulle inte röra rot
– Man skulle inte röra inkomstskatterna
– Man skulle inte röra överskottsmålet
– Man skulle inte röra rut
– Det taffliga erkännadet av Palestina
– Det taffliga hanterandet av Saudiaffären
– MPs uttalande om att vända skolans resultat på 100 dagar har säkerligen inte genererat några väljare heller.

Sen tror jag flykten på väljare denna gång är S-väljare som går till Sverigedemokraterna. När vi inte har bostäder eller jobb till unga och vi tar in ca 100 000 invandrare per år och inget parti utom SD diskuterar detta gör det att SD tveklöst vinner väljare.  Det är också ett problem att många komunföreträdare menar på att de inte har kapacitet att ta emot människor, men blir överkörda av regeringen. Sen blir det dessutom hyckleri när man som t.ex. Mona Sahlin bosätter sig i fina Nacka och sen anser att man ska ha en hög invandring. Blir märkligt när man inte riktigt lever som man lär, och detta tror jag genererar röster till SD. Det S behöver göra är att börja diskutera t.ex. tiggarproblemet som man verkar ha mycket svårt att göra, dock tror jag det är svårt då man inte ens kan bestämma sig om det är en ”tiggare”, ”eu-migrant” eller ”rom” som sitter där. Man får nästan känslan av att S tror att det är tusentals individer som själva sitter här på eget initiativ.
Utöver detta så tror jag rent allmänt att S har ett jätteproblem i sitt systemtänkande. Socialdemokratins lösning på alla problem tycks vara att desto mer pengar man pumpar in i olika myndigheter (s.k. ”satsningar”) desto bättre kommer det att gå. För att ta ett exempel så är ett av skolans problem oordning i klassen där väldigt få förstör väldigt många, och där lärarna tycks sakna befogenhet att avvisa eleven. Hur mer pengar på högre lärarlöner skulle lösa ordningsproblemet har jag svårt att se, möjligen skulle en s.k. väktarsatsning där man anställer väktare för att lyfta ut de som lever rövare ge en positiv effekt på problemet. Men detta systemtänkande där man inte kritiskt ställer krav på vad pengarna ska användas till och sen följer upp resultatet är ett problem. Hur många företagsledare skulle vara okej med att lägga pengar på verksamheter där man inte kan garantera någon genererad vinst?

Utöver detta vill jag bjuda på ett klipp som jag tycker är signifikant med svensk socialdemokrati. Man tycker för tyckandets skull och trycker på knappen när man blir ombedd utan att kritiskt granska vad som står i brödtexten. Denna låt där man inte läst igenom den text man skall framföra är en riktig fullträff, dessutom sjunger sångledaren både falskt och i otakt (vilket uppenbarligen gäller för partiet som brutit löften och tycks sakna timeing i en rad frågor). Utöver det så försöker han på klassiskt S-manér rätta felen som uppstår efter vägen… som sagt en fullträff.
http://www.dn.se/nyheter/sverige/sossarna-i-ange-rakade-kalla-regeringen-rovarband/

Förnuft analyserar läget för “Framtidspartiet” http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20732365.ab Enligt Karin Jämtin handlar det dåliga läget på 27,5 % om att S regerar på borgarnas budget, att de ärvt både en hög arbetslöshet samt en sjunkande resultat i skolan. Om ni läser vår senaste  krönika ”En dålig politiker söker makt” så är jag helt övertygad om att avsaknaden av…

13 kommentarer

  1. Pingback: raja bandarq
  2. Pingback: Web Hosting
  3. Pingback: bandar togel
  4. Pingback: yehyeh
  5. Pingback: 웹툰 사이트
  6. Pingback: gold rim chairs

Kommentera utan Facebook