onsdag, oktober 4, 2023

Därför visar Socialdemokratin katastrofsiffror

Senaste artiklar

Självklart ska vi ha både Abba och Beethoven

Som vanligt när det kommer till kulturdebatter i public service dyker det...

Varför får just Margaux ett förlåt-mig-program i SVT?

Det är alltid intressant att se vad som händer när människor från...

Hur kan man rösta på vänstern när de bara vill höja skatten som främsta politiska idé?

Nuförtiden behöver man ingen spåkula när det kommer till svensk skattepolitik, är...
Ian Fernhedenhttps://fornuft.se/index.php/ian-fernheden/
Ian Fernheden är sedan 2015 chefredaktör för tidskriften Frihetliga Förnuft. Ian har en kandidatexamen i internationell ekonomi men brinner även för nationalekonomi, utrikespolitik, demokratifrågor, yttrande- och pressfrihet, historia samt konst och sann kultur så som klassisk musik. Ian har även tjänstgjort i Amfibiekåren, är lyrisk tenor, salsadansare och dykare när han inte skriver artiklar. Sedan november 2022 är Ian kommunalråd för Kristianstad kommun och vice ordförande i kommunstyrelsen och är även invald som ledamot av både fullmäktige i kommunen och regionen för Sverigedemokraterna.

Förnuft analyserar läget för “Framtidspartiet”

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20732365.ab

Enligt Karin Jämtin handlar det dåliga läget på 27,5 % om att S regerar på borgarnas budget, att de ärvt både en hög arbetslöshet samt en sjunkande resultat i skolan. Om ni läser vår senaste  krönika ”En dålig politiker söker makt” så är jag helt övertygad om att avsaknaden av ledarskap är en väldigt stor faktor. Men det finns fler orsaker varför S går kräftgång i opinionen.

För det första så kan inte S eller Stefan Löfven svara på vart de står i olika frågor, utan man ska återkomma om det. För det andra så har man direkt vilselett och lurat väljarna i en rad frågor när man brutit vallöften, här kommer de som sannolikt stört väljarkåren mest:

– Man skulle inte regera på alliansens budget, man skulle också ha ett nyval
– Man skulle inte röra rot
– Man skulle inte röra inkomstskatterna
– Man skulle inte röra överskottsmålet
– Man skulle inte röra rut
– Det taffliga erkännadet av Palestina
– Det taffliga hanterandet av Saudiaffären
– MPs uttalande om att vända skolans resultat på 100 dagar har säkerligen inte genererat några väljare heller.

Sen tror jag flykten på väljare denna gång är S-väljare som går till Sverigedemokraterna. När vi inte har bostäder eller jobb till unga och vi tar in ca 100 000 invandrare per år och inget parti utom SD diskuterar detta gör det att SD tveklöst vinner väljare.  Det är också ett problem att många komunföreträdare menar på att de inte har kapacitet att ta emot människor, men blir överkörda av regeringen. Sen blir det dessutom hyckleri när man som t.ex. Mona Sahlin bosätter sig i fina Nacka och sen anser att man ska ha en hög invandring. Blir märkligt när man inte riktigt lever som man lär, och detta tror jag genererar röster till SD. Det S behöver göra är att börja diskutera t.ex. tiggarproblemet som man verkar ha mycket svårt att göra, dock tror jag det är svårt då man inte ens kan bestämma sig om det är en ”tiggare”, ”eu-migrant” eller ”rom” som sitter där. Man får nästan känslan av att S tror att det är tusentals individer som själva sitter här på eget initiativ.
Utöver detta så tror jag rent allmänt att S har ett jätteproblem i sitt systemtänkande. Socialdemokratins lösning på alla problem tycks vara att desto mer pengar man pumpar in i olika myndigheter (s.k. ”satsningar”) desto bättre kommer det att gå. För att ta ett exempel så är ett av skolans problem oordning i klassen där väldigt få förstör väldigt många, och där lärarna tycks sakna befogenhet att avvisa eleven. Hur mer pengar på högre lärarlöner skulle lösa ordningsproblemet har jag svårt att se, möjligen skulle en s.k. väktarsatsning där man anställer väktare för att lyfta ut de som lever rövare ge en positiv effekt på problemet. Men detta systemtänkande där man inte kritiskt ställer krav på vad pengarna ska användas till och sen följer upp resultatet är ett problem. Hur många företagsledare skulle vara okej med att lägga pengar på verksamheter där man inte kan garantera någon genererad vinst?

Utöver detta vill jag bjuda på ett klipp som jag tycker är signifikant med svensk socialdemokrati. Man tycker för tyckandets skull och trycker på knappen när man blir ombedd utan att kritiskt granska vad som står i brödtexten. Denna låt där man inte läst igenom den text man skall framföra är en riktig fullträff, dessutom sjunger sångledaren både falskt och i otakt (vilket uppenbarligen gäller för partiet som brutit löften och tycks sakna timeing i en rad frågor). Utöver det så försöker han på klassiskt S-manér rätta felen som uppstår efter vägen… som sagt en fullträff.
http://www.dn.se/nyheter/sverige/sossarna-i-ange-rakade-kalla-regeringen-rovarband/

0
0
röster
Article Rating

6 KOMMENTARER

Kommentera utan Facebook

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback

article rewriter wizard free

jaweivncj hgfgk znxtgfv hwxw kjdnihsxrqqrkuo

trackback
5 months ago

… [Trackback]

[…] Here you will find 27714 additional Info to that Topic: fornuft.se/ledare/darfor-visar-socialdemokratin-katastrofsiffror/ […]

trackback
2 months ago

… [Trackback]

[…] There you will find 89874 more Info on that Topic: fornuft.se/ledare/darfor-visar-socialdemokratin-katastrofsiffror/ […]

trackback
2 months ago

… [Trackback]

[…] Information on that Topic: fornuft.se/ledare/darfor-visar-socialdemokratin-katastrofsiffror/ […]

trackback
1 month ago

… [Trackback]

[…] Here you will find 41874 additional Information to that Topic: fornuft.se/ledare/darfor-visar-socialdemokratin-katastrofsiffror/ […]

trackback
1 day ago

… [Trackback]

[…] Information on that Topic: fornuft.se/ledare/darfor-visar-socialdemokratin-katastrofsiffror/ […]

Senaste ledare

Senaste replik

Fler av våra artiklar:

0 0 röster
Article Rating
0
Delta gärna i diskussion och kommentera nedan!x
()
x