söndag, december 15, 2019

Nigel Farage kommenterar valet av von der Leyen

Krönikor

Akademiker/aktivister som försvarat eller förutspråkat pedofili

Pedofili är bland de absolut värsta av brott. Det förblir därför fascinerande...

Lösningen på orättvist rättsväsende är mer demokrati

Våldtäkt har en straffskala på mellan två till sex år, grov våldtäkt...

De politiska konsekvenserna av forskningskrisen

En surrealistisk rubrik återfinns i New York Times upplaga från år 1987,...
Ian Fernheden
Ian Fernhedenhttps://fornuft.se/index.php/ian-fernheden/
Ian Fernheden är sedan 2015 chefredaktör för tidskriften Oberoende Förnuft. Ian har en kandidatexamen i internationell ekonomi men brinner även för nationalekonomi, utrikespolitik, demokratifrågor, yttrande- och pressfrihet, historia samt konst och sann kultur. Ian har även tjänstgjort i Amfibiekåren, är lyrisk tenor, salsadansare och dykare när han inte skriver artiklar. Läs mer här

Brexitledaren Nigel Farage kommenterar hans partis syn på valet av Tysklands försvarsminister Ursula von der Leyen som EU ordförande för kommissionen (regeringschef). I Storbritannien vill förlorarsidan gå emot utfallet ur Brexit-omröstningen, och tittar man på Farages motståndare säger man att med tanke på att han (Brexit Party) inte fick över 50 % i valet så vill en majoritet stanna. Det är ungefär som att säga att eftersom Sverigedemokraterna inte fick över 50 % vill Sverige ha helt obegränsad invandring och fri sjukvård till alla som passerat gränsen; dvs. minst sagt mycket ohederlig retorik. Det faktum att The Brexit Party är EU:s största parti sett till antalet säten, att det bara funnits någon månad innan EU-valet, att man sopat mattan med både Labour (socialisterna) och Torries (de tidigare konservativa) tycks inte spela någon roll.

Det intressanta med Nigel Farage är att han är den politiker som har högst stöd %-sett i hela Storbritannien, deras valsystem bygger dock på att deras kandidater måste få flest väljare i varje valkrets. Enkelt förklarat kan man säga att staden Kinna har 1 mandat att skicka, och där har alltid Socialdemokraterna varit största parti; således har de hela tiden vunnit mandatet. Hade vi haft det brittiska valsystemet i Sverige hade Socialdemokraterna haft över 50 % av rösterna och kunnat bilda majoritetsregering, i Storbritannien har Farage aldrig ens kunnat ta sig in i Westminster (dvs. parlamentet). Nu finns det mycket som talar för att det kan bli stor förändring i kommande val, största parti vinner som sagt mycket mark; det handlar därför om att hitta kompetenta individer runt om i varje valdistrikt och få dem att ställa upp. The Brexit Party som han nu startat är spetsat med välutbildade kandidater och individer med yrkeserfarenhet, jämfört med tidigare UKIP som blivit ett litet radikalt parti och helt förlorat inflytandet i debatten.

Förövrigt kan undertecknad av egen erfarenhet säga att Farage är en trevlig person att sitta och prata med i lugn och ro.

1 KOMMENTAR

Leave a Reply

Kommentera utan Facebook

  Subscribe  
Notify of
trackback

[…] Source: Nigel Farage kommenterar valet av von der Leyen […]

Senast publicerat

Är det rimligt att Aschberg som Publicistklubbens ordf. brännmärker oppositionella som troll?

Att människor inte ska hata det säger sig självt, inget i världen...

Inser alla NATO-förespråkare att vi skulle behöva dubbla våra försvarsutgifter för att ens gå med?

När man lyssnar på NATO-debatten är den intressant, väldigt många förespråkare lever i olika typer av fantasivärldar....

Jordens undergång á la Greta satt i perspektiv med dess födelse…

Historien om Jorden och människans påverkan av densamma. Om man vill få lite perspektiv på den tid...

Regeringen kommer inte avgå pga. ett okänt statsråd, dom bluffar!

Alla som spelat poker är väl införstådda i att spelet handlar om att bluffa och använda psykologi...

Vad hade Alfred Nobel tyckt om särbehandlingen av 'den hemske' Jimmie Åkesson (SD)?

Poängen med testamenten handlar om att tolka någon annans vilja, något Nobelstiftelsen påstår sig göra när alla...

Mer av våra artiklar