onsdag, oktober 20, 2021

Nigel Farage kommenterar valet av von der Leyen

Senaste artiklar

Hur kan man ha förtroende för någon som bara ägnar sig åt epitet dvs, mobbing?

När jag var liten fick jag höra att människor som mobbade andra var...

Är Miljöpartiet på 3 % orsaken till att klimatet blir ämnet på SVT:s partiledardebatt?

Idag går det knappast att öppna en tidning utan att minsta väderfenomen kopplas...

När (S)ocialisterna utser ny ledare visar de tydligt hur mycket de föraktar demokrati.

Att Stefan Löfven kastar in handduken från en dag till en annan borde...
Profilbild
Ian Fernhedenhttps://fornuft.se/index.php/ian-fernheden/
Ian Fernheden är sedan 2015 chefredaktör för tidskriften Frihetliga Förnuft. Ian har en kandidatexamen i internationell ekonomi men brinner även för nationalekonomi, utrikespolitik, demokratifrågor, yttrande- och pressfrihet, historia samt konst och sann kultur så som klassisk musik. Ian har även tjänstgjort i Amfibiekåren, är lyrisk tenor, salsadansare och dykare när han inte skriver artiklar. Sedan februari 2021 är Ian också politisk sekreterare för Sverigedemokraterna i Region Skåne och Kristianstad. Läs mer här

Brexitledaren Nigel Farage kommenterar hans partis syn på valet av Tysklands försvarsminister Ursula von der Leyen som EU ordförande för kommissionen (regeringschef). I Storbritannien vill förlorarsidan gå emot utfallet ur Brexit-omröstningen, och tittar man på Farages motståndare säger man att med tanke på att han (Brexit Party) inte fick över 50 % i valet så vill en majoritet stanna. Det är ungefär som att säga att eftersom Sverigedemokraterna inte fick över 50 % vill Sverige ha helt obegränsad invandring och fri sjukvård till alla som passerat gränsen; dvs. minst sagt mycket ohederlig retorik. Det faktum att The Brexit Party är EU:s största parti sett till antalet säten, att det bara funnits någon månad innan EU-valet, att man sopat mattan med både Labour (socialisterna) och Torries (de tidigare konservativa) tycks inte spela någon roll.

Det intressanta med Nigel Farage är att han är den politiker som har högst stöd %-sett i hela Storbritannien, deras valsystem bygger dock på att deras kandidater måste få flest väljare i varje valkrets. Enkelt förklarat kan man säga att staden Kinna har 1 mandat att skicka, och där har alltid Socialdemokraterna varit största parti; således har de hela tiden vunnit mandatet. Hade vi haft det brittiska valsystemet i Sverige hade Socialdemokraterna haft över 50 % av rösterna och kunnat bilda majoritetsregering, i Storbritannien har Farage aldrig ens kunnat ta sig in i Westminster (dvs. parlamentet). Nu finns det mycket som talar för att det kan bli stor förändring i kommande val, största parti vinner som sagt mycket mark; det handlar därför om att hitta kompetenta individer runt om i varje valdistrikt och få dem att ställa upp. The Brexit Party som han nu startat är spetsat med välutbildade kandidater och individer med yrkeserfarenhet, jämfört med tidigare UKIP som blivit ett litet radikalt parti och helt förlorat inflytandet i debatten.

Förövrigt kan undertecknad av egen erfarenhet säga att Farage är en trevlig person att sitta och prata med i lugn och ro.

0 0 rösta
Article Rating
Dela våra artikel

1 KOMMENTAR

Kommentera utan Facebook

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback

[…] Source: Nigel Farage kommenterar valet av von der Leyen […]

Senaste ledare

Senaste replik

Fler av våra artiklar:

0 0 rösta
Article Rating
Dela våra artikel
0
Delta gärna i diskussion och kommentera nedan!x
()
x