söndag, december 15, 2019

Mona Sahlin bör entledigas som nationell samordnare mot extremism

Krönikor

Akademiker/aktivister som försvarat eller förutspråkat pedofili

Pedofili är bland de absolut värsta av brott. Det förblir därför fascinerande...

Lösningen på orättvist rättsväsende är mer demokrati

Våldtäkt har en straffskala på mellan två till sex år, grov våldtäkt...

De politiska konsekvenserna av forskningskrisen

En surrealistisk rubrik återfinns i New York Times upplaga från år 1987,...
Ian Fernheden
Ian Fernhedenhttps://fornuft.se/index.php/ian-fernheden/
Ian Fernheden är sedan 2015 chefredaktör för tidskriften Oberoende Förnuft. Ian har en kandidatexamen i internationell ekonomi men brinner även för nationalekonomi, utrikespolitik, demokratifrågor, yttrande- och pressfrihet, historia samt konst och sann kultur. Ian har även tjänstgjort i Amfibiekåren, är lyrisk tenor, salsadansare och dykare när han inte skriver artiklar. Läs mer här

Efter att ha sett intervjun med Mona Sahlin, Regeringens samordnare mot våldsbejakande extremism och Linus Bylund (riksdagsledamot SD), så är jag klart oroad. Med tanke på gårdagkvällens artikel, så måste vi idag fortsätta på samma linje för vad som nu sker i media är inte rätt om man ser på det opartiskt. I händeler av nationella kriser, (vilket vi har idag) är det oerhört viktigt att man står fast vid våra grundlagar, och rättsbestämmelser och inte tar sig friheter över det vanliga. Här upplever jag att Mona Sahlin slirar på detta. Låt mig förklara varför.

Ur rättsstatens synpunkt är media och vissa politiker ute på väldigt hal is då man skuldbelägger Sverigedemokraterna för bränderna. Alla människor måste anses som oskyldiga tills motsatsen kan bevisas, detta är helt fundamentalt i lag. Det duger inte att slira på denna rättighet för att gynna sina egna syften, än mer illa är det när detta sker i statstelevisonen som också ifrågasätter om SD inte har något ansvar.  Varken SD eller regering/opposition har ansvar i vad som sker, det har den som står med tändare och respektive dunk. Att begränsa Kent Ekeroths yttrandefrihet (en person vars åsikter jag verkligen inte stödjer) genom att mena på att han bär ansvar tror jag kommer visa sig är som att fösöka släcka en eld med tändsväska. Ekeroth har rätt att säga det han tror på, även om vi andra inte håller med. Det är också anmärkningsvärt att påstå att Kent Ekeroth uttalar hot, genom att föra fram sina (extrema) åsikter. När Mona sedan ifrågasätts ändras “hot” till “hat”, vilket är något helt annat. Jag kan absolut instämma att han sprider hat via sin retorik, men att regeringens samordnare påstår att Ekeroth hotar andra är det direkt felaktigt. Vi måste kunna förvänta oss mer av en nationell samordnare. Det är också anmärkningsvärt att SVT:s reporter förväxlar flygbladsutdelning med våldsutövning samt ifrågasätter om ett demokratiskt partis valda och ledande företrädare verkligen ska få sitta kvar. Någonstans måste det vara upp till partiet och väljarna, inte SVT eller Sahlin.

 

Det är också oerhört kontroversiellt att regeringens samordnare ger sig på ett fristående medium som Avpixlat (ett medium vars åsikter jag verkligen inte stödjer, än mindre läser eller i övrigt beblandar mig med dess läsarkrets) och koppla detta till SD. Så vitt jag förstår vet man inte helt vilka som ligger bakom denna tidning ekonomiskt, då Ekeroth figurerat som en målvakt för dem. Syftet har väl varit att det just ska vara anonymt. När man sedan gör kopplingen “hat i samhället” dras till Avpixlat, Avplixlat är via Kent Ekeroth en partitidning till Sverigedemokraterna; därför har Sverigedemokraterna ett ansvar så är detta inte bara häpnadsväckande. Det är direkt ohederligt. Man kan ju fråga sig om denna koppling hade hållit i en domstol? Knappast! Således är man på mycket hal is när regeringens samordnare tycker sig göra sitt eget tyckande till en sanning. Det är än mer häpnadsväckande när Linus Bylund gång på gång gör klart (på ett rimligt vis) att de inte har med dem att göra och Sahlin inte köper detta. Det är tvärt om helt riktigt att Sahlin borde träffa krönikörerna för Avpixlat, något som förövrigt publicistklubben gjorde när de bjöd in deras krönikör Mats Dagerlind(stavning?) i en debatt .

 

Jag ställer mig också kritisk till att man dömmer ut Åkessons avståndstagande mot bränder som “försent”, Åkesson har inget juridiskt ansvar för detta. Sen kan jag tycka det är bra att han också gör tydligt att detta inte är acceptabelt, men han har knappast ett ansvar för vad som sker. Vi måste kunna tillåta att de som är kritiska till migrationspolitiken får uttrycka detta utan att bli belastade till att vara mordbrännare eller pyromaner. Det enda vettiga Sahlin kan göra är att kritisera det Åkesson och Ekeroth säger och inte hålla med, inte försöka knyta ansvaret för bränderna genom att göras dem till syndabockar.

Det är också helt förkastligt och oerhört anmärkningsvärt ur demokratisk synpunkt att Mona Sahlin, regeringens samordnare påstår att hon läser aktiva Sverigedemokrater kommentarer som uttalar sitt stöd till bränderna utan att specificera vem eller vilka eller vart som detta sker (mer än indirekt syfta på Avpixlat). Man kan inte kläcka ur sig den typen anklagelser utan att ha konkret bevisföring och som man säger “torrt på fötterna”. Linus Bylund har helt rätt i att det är orimligt att han ska belastas för detta, speciellt när inte Sahlin presenterar några bevis för det hon påstår.


Mona Sahlin bör således entledigas från detta uppdrag då det är uppenbart att hon inte är rätt person på rätt post.

 

Se gärna intervjun och bilda dig en egen uppfattning:
http://www.svt.se/nyheter/inrikes/mona-sahlin-sd-har-ett-ansvar-for-branderna

1 KOMMENTAR

Leave a Reply

Kommentera utan Facebook

  Subscribe  
Notify of
trackback

[…] rätt person att leda landet mot terror och extremism. Personligen gick jag ut och krävde hennes entledigande för ganska exakt en månad sedan då det för mig var uppenbart att hon är fel person för […]

Senast publicerat

Är det rimligt att Aschberg som Publicistklubbens ordf. brännmärker oppositionella som troll?

Att människor inte ska hata det säger sig självt, inget i världen...

Inser alla NATO-förespråkare att vi skulle behöva dubbla våra försvarsutgifter för att ens gå med?

När man lyssnar på NATO-debatten är den intressant, väldigt många förespråkare lever i olika typer av fantasivärldar....

Jordens undergång á la Greta satt i perspektiv med dess födelse…

Historien om Jorden och människans påverkan av densamma. Om man vill få lite perspektiv på den tid...

Regeringen kommer inte avgå pga. ett okänt statsråd, dom bluffar!

Alla som spelat poker är väl införstådda i att spelet handlar om att bluffa och använda psykologi...

Vad hade Alfred Nobel tyckt om särbehandlingen av 'den hemske' Jimmie Åkesson (SD)?

Poängen med testamenten handlar om att tolka någon annans vilja, något Nobelstiftelsen påstår sig göra när alla...

Mer av våra artiklar