Varför hyllas Greta Thunberg i SVT? Vilken ideologi sprider hon?

Kort efter hennes mamma Malena Ernman släppte en bok om klimatet blev hennes dotter aktivist och har skolstrejkat för klimatet. SVT har intervjuat henne flitigt, där hon i sann public service anda fått stå helt oemotsagd; man arbetar nämligen så. Vänsteruppfattningar debatteras inte ur ett kritiskt perspektiv, de blir absoluta sanningar; och högeruppfattningar kritiseras utan att få möjlighet att försvara sig. När tidigare SVT-medarbetaren Pär Holmgren insinuerar att jorden går under och att nästa EU-mandatperiod är sista möjligheten vi har att rädda planeten, där han samtidigt lägger fram sin egen kandidatur; är det tydligt att denne narcissist ser sig som mänsklighetens sista försvarslinje. När fröken Thunberg påstår att “hoppet är ute“, tåls det att fråga hur hon kan påstå det då vi åtminstone har denna EU-mandatperiod förutsatt att vi alla röstar fram vår tids Messias; Herr Holmgren (även om svenska kyrkan i Limhamn genom Twitter redan upphöjt fröken Thunberg till Jesu efterträdare på jorden).

“Och jag säger sanningen, jag lindar inte in mitt budskap”

Greta Thunberg på klimatmötet i Polen 2018

Nymaxister och Socialisters syn på sanning

För det första är det särskilt viktigt pga. hennes låga ålder att vi alla bemöter Thunbergs åsikter, inte hennes person; det måste gå att i yttrandefrihetens namn framföra det hon säger. Däremot är det tydligt att hon är mycket! radikal vilket blir avslöjande när hon precis som andra socialister och nymarxister påstår sig stå för den enda sanningen. Det är nämligen hela poängen med den ideologin, att inte ifrågasätta utan se allt som talar för ens tes som absolut sanning. Av samma anledning hör man aldrig socialister resonera kring att vissa saker är rätt eller fel, de är skolade sedan barnsben till att lyda; därför är också socialismen och nymarxismens lögnens ideologi. Socialister tvekar inte att ljuga om det gynnar de egna intressena, och därför sopas allt som inte fungerar under mattan; oavsett om det är förtidspensioner eller folkmord på 110 miljoner oliktänkande. En frihetstänkande individ å andra sidan, förstår att verkligen är mer komplex än svart respektive vit; och argumenterar därför mer pragmatiskt.

Erich Honecker hade varit mycket nöjd med Greta Thunberg

Det faktum att hon inte äter kött, mejeriprodukter, avstår materiella ting samt inte åker flygmaskin; säger en del hon om att hon är mycket politiskt korrekt. Det moderna Sverige likar på många sätt DDR, inte minst pga. att åsiktsfriheten är hotad; det är mycket tydligt att etablissemanget ger sig på människors ekonomi om de har fel åsikter. Som vi skrivit i många artiklar på Oberoende Förnuft kommer alltid alla former av marxism och socialism med omtanke, vilket är tydligt även i detta fall. Under talet till världens ledare sa hon dessutom att “förändring kommer vare sig ni vill det eller inte”, vilket knappast är förenligt med demokrati; eftersom hon sätter sig över den. Det handlar inte om att bilda opinion i olika sakfrågor utan att leverera en auktoritär sanning. När Greta som totalt saknar bildning inom naturvetenskap helt får stå oemotsagd i public service, tåls det att fråga om SVT inte bryter mot sändningstillståndet? Att hon dessutom intervjuas av Erika Bjerström som själv är klimataktivist och använder SVT för sina egna politiska åsikter, är kanske än mer en spottloska i ansiktet på vi som nu blivit delägare och tvingas betala för vår politiska indoktrinering i vår egen regimtv.

Att ge aktivister plattformar de inte förtjänat

Det kanske största problemet med att Thunberg hamnat där hon hamnat är att hon inte vet vad hon talar om. Hon har inte satt sig in i fakta, fördelar med företagande, utan hon är 15 år och saknar utbildning; och dessutom går hon inte i skolan. När man därför lyfter fram någon som aldrig argumenterat i vidare bemärkelse till en världsscen, utropar henne till Jesu efterträdare och inte bemöter det hon säger; kommer inte det kritiska tänkandet att starta. Det enda som kommer ske är att hon kommer uppfatta sina egna ord som guds lag, vilket kommer att hålla tills den dagen någon faktiskt faktagranskar det hon säger; vilket sannolikt kommer bli tufft. När hon åkt elbil till Polen istället för att flyga, tåls det att fråga vilken energi hon laddat bilen med? Menar vår unge aktivist att det är bättre att ladda sin bil med kolkraft (Tyskland och Polens primära elkällor) istället för att flyga ett modernt flygplan?

Funderar man på det här tåls det att fråga vem hon representerar, den socialism/nymarxism hon står för är uppenbart väldigt radikal. Greta blir här galjonsfigur för något hon inte förstår innebörden av, ser hon hellre att folk svälter för att det inte finns arbeten; än att företag gör utsläpp eller vart går gränsen? Vad händer med demokratin om allt för många går arbetslösa? Greta skiljer sig inte här från andra ungdomsförbundare, och därför är det direkt korkat att släppa fram personer som inte vet vad de talar om; lika korkat som att Löfven utser ungdomsförbundets ordförande till chef för sjukvården i landet. Det sänder endast fel signaler, hade Greta inte haft en känd mamma med liknande åsikter hade hon inte blivit “superstjärna”.

När hon dessutom får träffa tidigare vicepresident Al Gore, som påstod att Nordpolen skulle vara isfri 2014; och som sedan trots koldioxidens ökade utsläpp och isarnas ökning påstod att hade det inte varit för deras insatser hade den varit isfri; blir det löjeväckande. Vad vet hon om att “hoppet är ute” när hon sannolikt aldrig tänkt en kritisk tanke mot den information hon fått med fostermjölken och som i hennes värld utgör absolut sanning? Desto äldre man blir, desto mer kunskap samlar man; och desto bättre beslut kan man fatta. Det är därför inte helt lyckat när s.k. public service upphöjer en radikal socialist och 15-åring till sanningssägare. Det passar dock bra i utbudet, det är bara en tidsfråga innan Greta får ett eget program eller hamnar i julkalendern; ty vi lever i propagandans tid.

Se gärna dagens avsnitt av SwebbTV som pratar om samma konferens

Kort efter hennes mamma Malena Ernman släppte en bok om klimatet blev hennes dotter aktivist och har skolstrejkat för klimatet. SVT har intervjuat henne flitigt, där hon i sann public service anda fått stå helt oemotsagd; man arbetar nämligen så. Vänsteruppfattningar debatteras inte ur ett kritiskt perspektiv, de blir absoluta sanningar; och högeruppfattningar kritiseras utan…

Kommentera utan Facebook