Hur ska Eskilstuna kommunalråd kunna förändra Rumänien genom EU?!?

När man lyssnar på Ring P1 händer det som häromdagen att det ringer in synnerligen skärpta personer med huvudet på skaft, men det finns också människor som gärna vill berätta om sin godhet. Imorse ringde Bernt in som tycker tiggeriförbudet i Eskilstuna är fel, eftersom att Jimmy Jansson (S) inte tryckt på Rumänien via EU. Att föra fram det här argumentet får säkert andra naiva individer att tycka det är förjäkligt att han inte ens försökt, vilket ställer frågan till sin spets; är det ens möjligt?

Att gå via sin folkvalda parlamentariker

Om vi leker med tanken att kommunalrådet Jansson är bästa kamrat med parlamentarikern Helene Fritzon, båda kanske skolade i Unga örnar, travade iväg till facket ihop, skaffade sin försäkring via Folksam hand i hand, samt blev medlemmar i både Friskis och Coop tillsammans så tåls det att säga att Fritzon äger inte rätten att lägga egna förslag i parlamentet. De enda som kan lägga förslag är kommissionärerna, där sedermera personer som Fritzon antingen kan rösta ja eller nej. Istället hade kommunalrådet i Eskilstuna fått uppvakta exempelvis Grannskapskomissionären som under Junckers tid var från Österrike; vilket säger sig självt att sannolikheten att förändra hela Rumänien är mycket liten för kommunalrådet Jansson.

Att förstå hur en pull-faktor fungerar

Problemen med EU är många, men en viktig faktor är hur migration är tänkt att fungera. Om svenskar bor i Nederländerna och holländare bor i Sverige uppstår inga krockar, eftersom pull-faktorerna är obefintliga. Det beror på att våra samhällen i frågor kring lön, kultur, sociala strukturer är hyfsat lika; de byggde tom. vårt stolta Vasaskepp och det får vi vara tacksamma för då museet är värt ett besök. När EU istället utvidgar sig till att omfatta länder med mycket svag ekonomi / capita som Rumänien uppstår pull-faktorer, dvs. plötsligt är det mer lönsamt för människor från Rumänien att sitta på Sveriges gator och tigga istället för att leva utanför samhället i Rumänien. Det händer inte med holländarna eftersom de tjänar inte på att sitta på våra gator och tigga, och därför sker de inte. Faktum är att det är 100 % marknadskrafter som får dessa romer att resa hit och tigga, det är inte utsatthet eller att man håller på att svälta ihjäl; utan att man kan försörja sig på det. Hade det varit utsatthet och svält hade man inte rest över hela Europa, och man hade försökt hitta vilket jobb som helst för att få mat på bordet; nu ser vi inte dessa delar utan specifikt tiggeri från antingen Bulgarien eller Rumänien.

Att ge Rumänien pengar

I socialisternas värld tror man att bidrag löser problem, man förstår inte att kultur spelar in och att mer pengar endast minskar sannolikheten att den romska gruppen ansluter sig till det övriga samhället (är lika naivt som att ge pengar till en arbetslös och tro att personen tar ett arbete). Det är inte konstigare än att Baltimore fått 15 miljarder dollar under en kort tid och problemen kvarstår, det behövs strukturförändringar för att integrera människor som står och vill stå utanför samhället. Tittar vi på Sverige finns det väl inga som fått så mycket resurser som våra utsatta områden? När svenskar inte anställer romer från Rumänien i sina företag, varför är det troligt att framgångsrika rumänska företag (där konkurrensen kring jobben är ännu hårdare) skulle göra det? Enda möjligheten för denna grupp att ta sig in i samhället är att konkurrera på arbetsmarknaden och det är inte gjort i en handvändning när gruppen i hög grad vill leva utanför samhället.

Ser man till helheten att Eskilstunas kommunalråd ska gå på en EU-kommissionär i ett främmande land och sedan vinna majoritet i parlamentet för påtryckningar, för att rumänska företag ska anställa människor som inte vill leva det livet och som företagen inte efterfrågar; är det minst sagt naivt att tro att det fungerar. Tyvärr har många politiker den uppfattningen, ju mer vänster man är desto mer tror man att man kan förändra via EU. Därför är det mycket lättare att införa tiggeriförbud, eftersom människor då inte reser över hela Europa för att sitta och tigga här. Jimmy (S) slår helt enkelt hål på marknadskrafterna genom byråkrati och avgifter, något socialdemokraterna är kända för att göra; vill man vara lite elak men sanningsenlig kan man säga att det är något socialister är världsledande på.

Jimmy Jansson tänker därför rätt som inför en avgift och legitimationskontroll, eftersom det är moraliskt fel att uppmuntra människor att komma hit eftersom EU utvidgats att omfatta länder med svagare ekonomier. Vill man släppa in länder i EU med svaga ekonomier, slut då avtal istället för att ge exempelvis miljoner fattiga turkar laglig möjlighet att bosätta sig i Sverige; vilket är det som kommer ske om fri rörlighet släpps på mellan det “rikare” EU och det “fattigare” Turkiet.

När man lyssnar på Ring P1 händer det som häromdagen att det ringer in synnerligen skärpta personer med huvudet på skaft, men det finns också människor som gärna vill berätta om sin godhet. Imorse ringde Bernt in som tycker tiggeriförbudet i Eskilstuna är fel, eftersom att Jimmy Jansson (S) inte tryckt på Rumänien via EU.…

Kommentera utan Facebook