söndag, juli 12, 2020

Hur kan SVT göra snyftreportage om en död dömd islamistisk terrorist?

Senaste artiklar

New York Times anklagas för rashatisk retorik från anställda och “hot om doxxing”

Den världsledande tidningen New York Times, i Sverige bland annat känd för...

Var studentexamen för ensamkommande afghaner som krav att få stanna ännu en politisk lögn?

Vi ser det gång på gång, partier som påstår sig ta "ledarskap"...

När NFL ska spela ”svarta nationalsången” innan den riktiga nationalsången har det spårat ut totalt

För alla som följt Black Lives Matters-rörelsen är det tydligt att splittringen...
Ian Fernheden
Ian Fernhedenhttps://fornuft.se/index.php/ian-fernheden/
Ian Fernheden är sedan 2015 chefredaktör för tidskriften Oberoende Förnuft. Ian har en kandidatexamen i internationell ekonomi men brinner även för nationalekonomi, utrikespolitik, demokratifrågor, yttrande- och pressfrihet, historia samt konst och sann kultur. Ian har även tjänstgjort i Amfibiekåren, är lyrisk tenor, salsadansare och dykare när han inte skriver artiklar. Läs mer här

Nej SVT och reportrarna Gusten Holm och Hannes Andersson, man är inte svensk om man tagit strid för terroristgruppen Al-Shabaab och låtit sig tränas till terrorist. Då är man rimligen “terrorist” eller “somalier med svenskt pass” (han är född i Somalia), ett medborgarskap ger nämligen automatiskt ingen identitet. Svensk press måste därför börja skilja på svenskar och personer med svenskt pass, det ena är nämligen en identitet för folk som vill vara en del av Sverige och det andra är ett dokument. Det är nämligen inte gemene svensk som ansluter sig till terrororganisationer (den norsk-svenske terroristen Skråmo undantagen), utan det är människor med helt andra identiteter och radikala värderingar. Än mer bisarrt blir det när SVT gör snyftreportage över dessa satans mördare som tar livet av andra för att införa islamistisk diktatur.

Al-Shabaab sköt ihjäl 71 människor i ett köpcentrum i Kenya och skadade 175 i september 2013 – en grupp vars medlemmar SVT nu gör snyftreportage om.

Det är inte synd om terrorister

Alla som blir terrorister har gjort ett val, istället att använda sin kreativitet för att starta ett företag eller ta en anställning i något trevligt företag har dessa valt att åka ut i djungeln eller öknen för att bli terrorister. Terrorgrupper som inte tvekar att öppna eld mot civila (som i klippet ovan) avrätta redan skadade eller många gånger använda dem som mänskliga sköldar, bör kritiseras inte dedikeras ett minuter långt snyftreportage. Det är inte synd om dessa individer, det är synd om deras offer!

Karma is a bitch!

En terrorist som dör i Covid-19 i ett amerikanskt fängelse bör betraktas som karma, rätt vad det är får onda människor vad dom förtjänar; ibland tar det bara onödigt lång tid. Att därför intervjua terroristens anhöriga eller personens advokat är minst sagt osmakligt, eftersom alternativet att han inte dömts för sina handlingar hade varit att han kunnat vandra omkring fri i Sverige. En utveckling få svenskar utanför SVT-redaktionen funnit önskvärt. Tvärtom bör vi vara tacksamma att USA ställer terrorister inför rätta. Därför blir det minst sagt bisarrt när hans advokat i SVT får stå helt oemotsagd om att USA gjort fel som åtalat vederbörande terrordömd.

Sverige bör snarast införa lagstiftning som upphäver medborgarskap eller uppehållstillstånd för de individer som anslutit sig till terrororganisationer, så även retroaktivt. Går det inte bör dessa “medborgare” låsas in om de befinner sig på svensk mark, man gör dem helt enkelt persona non grata. Det är inte rimligt att människor vi gett husrum som enligt vänstern “flytt för sina liv” får möjlighet att stanna om man samtidigt låter sig värvas av terrorister. Kan Danmark upphäva IS-terroristers danska medborgarskap kan svenska myndigheter göra samma sak, det krävs dock politisk vilja. En vilja som idag inte finns eftersom många politiker är rädda att förlora jobbet, eftersom förmånerna och lönerna är för höga. Det är inte en otrolig tanke att många redaktioner fungerar på samma sätt, en journalist som är rädd för att bli av med jobbet och lönen aktar noga sin tunga; därför är skillnaden så pass stor mellan alternativ media och propagandaorgan som SVT.

Leave a Reply

Kommentera utan Facebook

  Subscribe  
Notify of

Senaste ledare

New York Times anklagas för rashatisk retorik från anställda och “hot om doxxing”

Den världsledande tidningen New York Times, i Sverige bland annat känd för...

När NFL ska spela ”svarta nationalsången” innan den riktiga nationalsången har det spårat ut totalt

För alla som följt Black Lives Matters-rörelsen är det tydligt att splittringen i samhället blivit väldigt påfallande...

Bisarrt att lärare inte kan flytta elever utan att hamna i HD, lågaffektiv uppfostran gör apor av barn.

Även om det svenska rättssystemet landat i rätt slutsats att man som lärare ska ha rätt att...

Miljöpartiets ultimativa krav visar på hur dåligt svensk demokrati fungerar

Sedan 2014 är Sverige inte längre en demokrati, eftersom en majoritet av landets röstberättigande inte röstat fram...

När sexköpare får miljonfallskärm måste väl alla inse hur sjukt systemet är?

Hela tanken med politiska fallskärmar handlar om att den politiker som genomför kontroversiella idéer inte ska stå...

Senaste replik

Hur kan SVT göra snyftreportage om en död dömd islamistisk terrorist?

Nej SVT och reportrarna Gusten Holm och Hannes Andersson, man är inte...

Fler av våra artiklar: