fredag, september 24, 2021

Hur kan SVT göra snyftreportage om en död dömd islamistisk terrorist?

Senaste artiklar

När (S)ocialisterna utser ny ledare visar de tydligt hur mycket de föraktar demokrati.

Att Stefan Löfven kastar in handduken från en dag till en annan borde...

Det är inte konstigt utan logiskt att talibanerna tar över Afghanistan… Vad tidningarna inte skriver.

Som vanligt när det kommer till analyser av vad som sker i utlandet...

Recension av Förunderlig nåd av Jacob Sundberg

Förunderlig nåd är en tuff skildring av hur vårt samhälle ser ut idag...
Profilbild
Ian Fernhedenhttps://fornuft.se/index.php/ian-fernheden/
Ian Fernheden är sedan 2015 chefredaktör för tidskriften Frihetliga Förnuft. Ian har en kandidatexamen i internationell ekonomi men brinner även för nationalekonomi, utrikespolitik, demokratifrågor, yttrande- och pressfrihet, historia samt konst och sann kultur så som klassisk musik. Ian har även tjänstgjort i Amfibiekåren, är lyrisk tenor, salsadansare och dykare när han inte skriver artiklar. Sedan februari 2021 är Ian också politisk sekreterare för Sverigedemokraterna i Region Skåne och Kristianstad. Läs mer här

Nej SVT och reportrarna Gusten Holm och Hannes Andersson, man är inte svensk om man tagit strid för terroristgruppen Al-Shabaab och låtit sig tränas till terrorist. Då är man rimligen “terrorist” eller “somalier med svenskt pass” (han är född i Somalia), ett medborgarskap ger nämligen automatiskt ingen identitet. Svensk press måste därför börja skilja på svenskar och personer med svenskt pass, det ena är nämligen en identitet för folk som vill vara en del av Sverige och det andra är ett dokument. Det är nämligen inte gemene svensk som ansluter sig till terrororganisationer (den norsk-svenske terroristen Skråmo undantagen), utan det är människor med helt andra identiteter och radikala värderingar. Än mer bisarrt blir det när SVT gör snyftreportage över dessa satans mördare som tar livet av andra för att införa islamistisk diktatur.

Al-Shabaab sköt ihjäl 71 människor i ett köpcentrum i Kenya och skadade 175 i september 2013 – en grupp vars medlemmar SVT nu gör snyftreportage om.

Det är inte synd om terrorister

Alla som blir terrorister har gjort ett val, istället att använda sin kreativitet för att starta ett företag eller ta en anställning i något trevligt företag har dessa valt att åka ut i djungeln eller öknen för att bli terrorister. Terrorgrupper som inte tvekar att öppna eld mot civila (som i klippet ovan) avrätta redan skadade eller många gånger använda dem som mänskliga sköldar, bör kritiseras inte dedikeras ett minuter långt snyftreportage. Det är inte synd om dessa individer, det är synd om deras offer!

Karma is a bitch!

En terrorist som dör i Covid-19 i ett amerikanskt fängelse bör betraktas som karma, rätt vad det är får onda människor vad dom förtjänar; ibland tar det bara onödigt lång tid. Att därför intervjua terroristens anhöriga eller personens advokat är minst sagt osmakligt, eftersom alternativet att han inte dömts för sina handlingar hade varit att han kunnat vandra omkring fri i Sverige. En utveckling få svenskar utanför SVT-redaktionen funnit önskvärt. Tvärtom bör vi vara tacksamma att USA ställer terrorister inför rätta. Därför blir det minst sagt bisarrt när hans advokat i SVT får stå helt oemotsagd om att USA gjort fel som åtalat vederbörande terrordömd.

Sverige bör snarast införa lagstiftning som upphäver medborgarskap eller uppehållstillstånd för de individer som anslutit sig till terrororganisationer, så även retroaktivt. Går det inte bör dessa “medborgare” låsas in om de befinner sig på svensk mark, man gör dem helt enkelt persona non grata. Det är inte rimligt att människor vi gett husrum som enligt vänstern “flytt för sina liv” får möjlighet att stanna om man samtidigt låter sig värvas av terrorister. Kan Danmark upphäva IS-terroristers danska medborgarskap kan svenska myndigheter göra samma sak, det krävs dock politisk vilja. En vilja som idag inte finns eftersom många politiker är rädda att förlora jobbet, eftersom förmånerna och lönerna är för höga. Det är inte en otrolig tanke att många redaktioner fungerar på samma sätt, en journalist som är rädd för att bli av med jobbet och lönen aktar noga sin tunga; därför är skillnaden så pass stor mellan alternativ media och propagandaorgan som SVT.

0 0 rösta
Article Rating
Dela våra artikel

Kommentera utan Facebook

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Senaste ledare

Senaste replik

Fler av våra artiklar:

0 0 rösta
Article Rating
Dela våra artikel
0
Delta gärna i diskussion och kommentera nedan!x
()
x