Sverige måste vara modiga och avskaffa första maj till förmån för annandag pingst

Under de senaste decennierna är det tydligt att socialismen som idealsamhälle spelat ut sin roll, väldigt få människor anser idag att chefen förtrycker sina anställda utan istället vill många ha bilen, båten, chefsjobbet och villan. De som fortfarande röstar vänster gör det för att man vill ha mer bidrag, eller för att man fått lära sig att det är det enda rätta sedan barnsben; och eftersom man inte ifrågasätter har samma röstsedel år efter år landat i de olika kuverten. Arbetare efterlyser idag istället lägre skatt eftersom man förstått hur lurad man blivit på att betala världens högsta skatter för att vara “solidarisk”. Den välfärd sossarna talat om har varit lika verklig som en sagobok, eftersom för få bidrag kommit in i förhållande till de som nyttjat dem; ett mönster som alltid sker i socialistiska system… för eller senare tar andras pengar slut. Väldigt få vill nämligen betala in dyra skattepengar och inte få valuta för pengarna, därför väljer människor och företag att flytta pengarna utomlands; det är inte längre win-win.

Att hylla ett förljuget och förlegat system

“Föregångslandet” Sverige behöver gå före och vara modiga och avskaffa första maj som helgdag och röd dag, en dag som hyllar en ideologi med 110 miljoner människoliv på sitt samvete. Att ha en röd dag där vi istället för att hylla bra företagande och människor som får vårt land att gå ihop, har vi en helgdag där förvirrade människor kallar dessa för utsugare; de förstår inte att dessa företagare och deras produkter är det som gett Sverige den höga välfärd vi har. Andra länder har efterfrågat svenska produkter, att tro att socialister har byggt vårt lands välfärd är fel; de har istället jagat en massa storföretag ut ur landet med sina skatter och skyllt sina egna misslyckanden på andra. Fundera varför praktiskt taget alla storföretag som Tetra Pack, ABB, IKEA, Nordea skrivit sig utomlands?

Varför ska bara en politisk åskådning ha en egen helgdag?

Vad är det fina i att en företagare som satsat alla sina pengar i sitt företag får det konfiskerat (direkt genom våld (testa säga nej) eller indirekt genom höga skatter) av de personer vederbörande anställt? Är det rimligt att den som påstår något sådant ska ha en egen röd dag att föra fram budskapet, en dag som betalas av alla företag som en gratis semesterdag? Funderar man på det kan man fråga sig hur långt man ligger från nazisten Herman Görings krav att de tyska judarna skulle betala för Kristallnattens skador? Är det inte en mer rimlig tanke att de som vill ut och protestera mot sin egna regering gör det med sin egen semesterdag, varför ska alla vi andra 70-75 % som inte röstat på socialister tvingas betala för deras motsägelsefulla manifestation? Är det så man visar solidaritet?

Den s.k. “solidariteten” visar hur bisarra lögnerna är

När de som orerar om solidaritet aldrig själva står för de ökade skatterna eller avgifterna, utan endast tvingar dem på andra kan man fråga om de som är “solidariska” är det överhuvudtaget? Kanske är det precis tvärtom, att de med högst solidaritet är alla företagare och deras anställda som får det här landet att gå runt; samtidigt som socialister är den minst solidariska gruppen i samhället? Kanske är det inte konstigare än miljöministern tillika vice statsministern, rekryterad från diverse skvallertidningar och public service som pratar om “global uppvärmning” samtidigt som hon utan problem flyger business class eller har en make som kör runt med sina stenar i en miljöbov till bil; en person som absolut inte lever som hon lär.

Socialism handlar om makt, där många gånger grupper eller personer som helt saknar meriter för de uppdrag de är satta att hantera vill bestämma över andra. Socialister hatar därför valfrihet och människor som tänker själva, därför blir det fria skolvalet problematiskt istället för en skola som har problem på samma vis blir ett privat företags vinst “girig” samtidigt som ingen tittar på att effektivisera slöseri inom offentlig verksamhet. En ökad kostnad i polisen eller vården kallas “satsning” även om dessa blir nya upphandlingssytem, appar eller en dörr i miljonklassen, kostnader ingen entreprenör skulle dra på sig eftersom vederbörande vill göra vinst. Socialister använder alltid offermentalitet för att locka människor att rösta på sina partier, tidigare var det arbetaren mot företagaren (negativt kallat “kapitalisten)”; idag lurar man istället i människor att de är offer utifrån läggning, genus, etnicitet, klimathysteri, rasifiering eller t.o.m. corona-argumentation. För dessa blir det verkligt, de ser nämligen förtryck när någon annan får lägenheten eller jobbet eftersom de fallit offer för den giftiga retorik och tankefälla vänstern sprider. Därför är det också mycket enkelt att förstå hur en socialist tänker, de är bevisligen beredda att offra stor del av sitt partiprogram för att bibehålla makten; budskapet är av sekundär natur när det kommer till kritan- makten det centrala.

Låt oss därför återföra den härliga dagen Annandag Pingst som röd dag, och lagstifta istället rätten till ledighet den första maj; men låt de som vill lalla runt i sina tåg göra det ur sin egen plånbok. Det är inte en demokratisk tanke att alla vi som gillar företag och dess anställda ska tvingas stå för vår egen indoktrinering av något vi helt avfärdar.

P.s. titta gärna på bilden och fråga dig hur väl man förstått socialismen och Marx budskap om man skriver “Om Marx själv får välja”; när alla som just stått för valfrihet i länder hans läror praktiserats hamnat sex fot ner i marken efter ett nackskott. Hur historielös, okunnig eller hycklare kan man bli?

#Fördjupning 1
#Fördjupning 2

Under de senaste decennierna är det tydligt att socialismen som idealsamhälle spelat ut sin roll, väldigt få människor anser idag att chefen förtrycker sina anställda utan istället vill många ha bilen, båten, chefsjobbet och villan. De som fortfarande röstar vänster gör det för att man vill ha mer bidrag, eller för att man fått lära…

Kommentarer

  1. En rolig aspekt på det hela är att när annandagpingst slopades som helgdag och ersattes av 6 juni (rörlig helgdag)så innebar detta att ”arbetaren”fick jobba 2 timmar mer per år i genomsnitt( källa Dick Harrisson, SvD) skulle man göra om 1 Maj skulle således arbetaren få 2 timmars mindre arbete i snitt per år. Ren förtjänst mao.

Kommentera utan Facebook