lördag, januari 29, 2022

Danmark ”diskriminerar” inte Sverige, de räddar sina liv genom att hålla gränsen stängd!

Senaste artiklar

Ska döda svenskars pengar gå till etniska eller religiösa extremister?

För de allra flesta som inte röstar vänster har det blivit uppenbart...

Friserar regeringen migrationsiffrorna genom Samhall?

Om det är något man vet när det kommer till socialdemokratiskt regeringsinnehav...

Höga elpriser kan snabbt leda till en fastighetskris

Jag har i ett flertal artiklar under många år diskuterat att nästa...
Profilbild
Ian Fernhedenhttps://fornuft.se/index.php/ian-fernheden/
Ian Fernheden är sedan 2015 chefredaktör för tidskriften Frihetliga Förnuft. Ian har en kandidatexamen i internationell ekonomi men brinner även för nationalekonomi, utrikespolitik, demokratifrågor, yttrande- och pressfrihet, historia samt konst och sann kultur så som klassisk musik. Ian har även tjänstgjort i Amfibiekåren, är lyrisk tenor, salsadansare och dykare när han inte skriver artiklar. Sedan februari 2021 är Ian också politisk sekreterare för Sverigedemokraterna i Region Skåne och Kristianstad. Läs mer här

Som vanligt när det kommer till svenska vänsterns företrädares argumentation utgår man inte från fakta och verklighet utan från känsloliv, därför känner Utrikeshandelsminister Anna Hallberg att Sverige är ”diskriminerat” av Danmark. I vänsterns värld talar man alltid om offer, ett genomgående mönster i både ny- (genus-, klimat-, hudfärg-, religion och läggning-offerargumentation) och äldre (arbetarklass-offerargumentation) marxistisk lära. Sverige som inte stängt ner utan vars gränser är vidöppna mot hela Europa (trots att man påstår att man har ”inresestopp”), har nämligen inte gjort sin läxa och försökt hindra smitta. Istället har vi lyssnat på personer som påstått att vi ska uppnå flockimmunitet, något som nu visar sig inte vara verklighet eftersom många personer som tillfrisknat saknar antikroppar. Resten av världen har istället skyddat sina medborgare både från varandra och sin omvärld, här har istället flyg från de värsta smitthärdarna som ex. både Iran och Italien strömmat in; där dessa resenärer genast har kunnat återgå i sina tjänster inom vården. Grattis äldrevården… Sveriges extremt misslyckade strategi har kostat tusentals liv, redan fler än 11:e september-attackerna; siffror som Mikael Damberg (s) tyckte var ”jobbiga” häromdagen.

Skandinaviska siffror talar sitt tydliga språk

Danmark under gårdagen hade hela 4 döda i coronavirus medan föregångslandet Sverige idag har 117 dvs. hela 29 gånger så många, Sveriges befolkning är ungefär dubbelt så stor så hade vi legat i proportion hade vi haft 8. Sverige som passerat 9/11:s ca 3000 döda med ytterligare 650 ligger många gånger före Norges ca 200 döda eller Danmarks 500. Sveriges döda per capita ligger på 8:e plats i världen, Norge befinner sig på plats 40 jämfört med Danmarks plats 24. Hur vi än vrider och vänder på de svenska siffrorna kan man omöjligen landa i en annan slutsats än att vår strategi varit oerhört dödlig. Ingen människa vid sina sinnes fulla bruk skulle exempelvis beskriva attackerna vid World Trade center i någon annan terminologi, när siffrorna talar sitt tydliga språk; hur kan en person som Mikael Damberg då landa i att siffrorna är ”jobbiga”?

Att sätta sig in i någon annans kläder…

Hade minister Anna Hallberg velat öppna upp Öresundsbron om Danmark hade haft 29 gånger fler döda än Sveriges ca 3 650? Hur hade hon reagerat om hennes danska motsvarighet ansett att danskarna blev ”diskriminerade” för att deras smittade medborgare inte kunde härja fritt om Sverige gjort sin läxa istället för Danmark? Därför tåls det att fråga hur man resonerar när man som minister kritiserar vårt grannland i media för att de gör det som är det enda riktiga och rätta, dvs. skydda sitt folk genom att inte öppna upp gränsen.

Att länder med likvärdiga siffror öppnar gränserna mellan varandra är en sak, att man som handelsminister känner Sverige ”diskriminerat” när den skandinaviska regering man sitter i gjort det sämsta jobbet i modern tid att skydda sina medborgare… och grannländerna resonerat annorlunda; är en annan. Danmarks regering tänker helt rätt, så länge siffrorna är mycket högre i Sverige än Danmark bör inte svenska medborgare vistas i Danmark. Att man som minister och ansvarig för handelsfrågor inte förstår det, det är mycket pinsamt för vårt land; särskilt när man lyfter det som tydlig diskriminering. Vem tror Anna Hallberg att hon är?!? Hur man kan vara så egoistisk och helt bortse från den risk öl-suktande svenskar skulle utgöra för danskarna (som gjort sin hemläxa)? Rimligen borde någon som är ansvarig för handelsfrågor visa mer medmänsklighet för de som köper svenska produkter. Vem vill handla av en granne som helt skiter i om jag blir allvarligt eller t.o.m. dödligt sjuk, som spelar ut offerkortet för att man inte släpper in ett land som praktiskt taget pekat finger till hela grannskapet för att man trott sig vara bättre än andra? Är det så man behandlar en granne som tagit ansvar? Norge och Danmark låste ner sina länder innan sommaren, därför kan de nu öppna upp; svårare än så är det inte.

Anna Hallberg (S) bör avgå omgående!

0 0 rösta
Article Rating
Dela våra artikel

Kommentera utan Facebook

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Senaste ledare

När SVT:s reporter frågar Ulf Kristersson om kollektivavtal visar man att man inte begripit någonting

Det är uppenbart att SVT:s reporter saknar ideologisk förståelse, samtidigt som många inte förstår vem som egentligen är den extreme. Det är därför mycket roligt när SVT:s journalist försöker göra en affär av att Ulf Kristersson ev. inte har kollektivavtal, Kristersson har nämligen inte det på sitt partiprogram.

Senaste replik

Fler av våra artiklar:

0 0 rösta
Article Rating
Dela våra artikel
0
Delta gärna i diskussion och kommentera nedan!x
()
x