Danmark “diskriminerar” inte Sverige, de räddar sina liv genom att hålla gränsen stängd!

Som vanligt när det kommer till svenska vänsterns företrädares argumentation utgår man inte från fakta och verklighet utan från känsloliv, därför känner Utrikeshandelsminister Anna Hallberg att Sverige är “diskriminerat” av Danmark. I vänsterns värld talar man alltid om offer, ett genomgående mönster i både ny- (genus-, klimat-, hudfärg-, religion och läggning-offerargumentation) och äldre (arbetarklass-offerargumentation) marxistisk lära. Sverige som inte stängt ner utan vars gränser är vidöppna mot hela Europa (trots att man påstår att man har “inresestopp”), har nämligen inte gjort sin läxa och försökt hindra smitta. Istället har vi lyssnat på personer som påstått att vi ska uppnå flockimmunitet, något som nu visar sig inte vara verklighet eftersom många personer som tillfrisknat saknar antikroppar. Resten av världen har istället skyddat sina medborgare både från varandra och sin omvärld, här har istället flyg från de värsta smitthärdarna som ex. både Iran och Italien strömmat in; där dessa resenärer genast har kunnat återgå i sina tjänster inom vården. Grattis äldrevården… Sveriges extremt misslyckade strategi har kostat tusentals liv, redan fler än 11:e september-attackerna; siffror som Mikael Damberg (s) tyckte var “jobbiga” häromdagen.

Skandinaviska siffror talar sitt tydliga språk

Danmark under gårdagen hade hela 4 döda i coronavirus medan föregångslandet Sverige idag har 117 dvs. hela 29 gånger så många, Sveriges befolkning är ungefär dubbelt så stor så hade vi legat i proportion hade vi haft 8. Sverige som passerat 9/11:s ca 3000 döda med ytterligare 650 ligger många gånger före Norges ca 200 döda eller Danmarks 500. Sveriges döda per capita ligger på 8:e plats i världen, Norge befinner sig på plats 40 jämfört med Danmarks plats 24. Hur vi än vrider och vänder på de svenska siffrorna kan man omöjligen landa i en annan slutsats än att vår strategi varit oerhört dödlig. Ingen människa vid sina sinnes fulla bruk skulle exempelvis beskriva attackerna vid World Trade center i någon annan terminologi, när siffrorna talar sitt tydliga språk; hur kan en person som Mikael Damberg då landa i att siffrorna är “jobbiga”?

Att sätta sig in i någon annans kläder…

Hade minister Anna Hallberg velat öppna upp Öresundsbron om Danmark hade haft 29 gånger fler döda än Sveriges ca 3 650? Hur hade hon reagerat om hennes danska motsvarighet ansett att danskarna blev “diskriminerade” för att deras smittade medborgare inte kunde härja fritt om Sverige gjort sin läxa istället för Danmark? Därför tåls det att fråga hur man resonerar när man som minister kritiserar vårt grannland i media för att de gör det som är det enda riktiga och rätta, dvs. skydda sitt folk genom att inte öppna upp gränsen.

Att länder med likvärdiga siffror öppnar gränserna mellan varandra är en sak, att man som handelsminister känner Sverige “diskriminerat” när den skandinaviska regering man sitter i gjort det sämsta jobbet i modern tid att skydda sina medborgare… och grannländerna resonerat annorlunda; är en annan. Danmarks regering tänker helt rätt, så länge siffrorna är mycket högre i Sverige än Danmark bör inte svenska medborgare vistas i Danmark. Att man som minister och ansvarig för handelsfrågor inte förstår det, det är mycket pinsamt för vårt land; särskilt när man lyfter det som tydlig diskriminering. Vem tror Anna Hallberg att hon är?!? Hur man kan vara så egoistisk och helt bortse från den risk öl-suktande svenskar skulle utgöra för danskarna (som gjort sin hemläxa)? Rimligen borde någon som är ansvarig för handelsfrågor visa mer medmänsklighet för de som köper svenska produkter. Vem vill handla av en granne som helt skiter i om jag blir allvarligt eller t.o.m. dödligt sjuk, som spelar ut offerkortet för att man inte släpper in ett land som praktiskt taget pekat finger till hela grannskapet för att man trott sig vara bättre än andra? Är det så man behandlar en granne som tagit ansvar? Norge och Danmark låste ner sina länder innan sommaren, därför kan de nu öppna upp; svårare än så är det inte.

Anna Hallberg (S) bör avgå omgående!

Som vanligt när det kommer till svenska vänsterns företrädares argumentation utgår man inte från fakta och verklighet utan från känsloliv, därför känner Utrikeshandelsminister Anna Hallberg att Sverige är “diskriminerat” av Danmark. I vänsterns värld talar man alltid om offer, ett genomgående mönster i både ny- (genus-, klimat-, hudfärg-, religion och läggning-offerargumentation) och äldre (arbetarklass-offerargumentation) marxistisk…

52 kommentarer

 1. Pingback: 1eligible
 2. Pingback: gay random chat
 3. Pingback: gay bi text chat
 4. Pingback: gay slam chat
 5. Pingback: ffree gay chat
 6. Pingback: video gay chat
 7. Pingback: pay for paper
 8. Pingback: pay to do my paper
 9. Pingback: 3caribou
 10. Pingback: coursework service
 11. Pingback: design coursework
 12. Pingback: coursework uk
 13. Pingback: coursework help uk
 14. Pingback: degree coursework
 15. Pingback: free local dating
 16. Pingback: sexy dating
 17. Pingback: dating site
 18. Pingback: dating app
 19. Pingback: online websites
 20. Pingback: n dating site

Kommentera utan Facebook