Wikimedia commons / Newsdesk

Vad är det för människor som ständigt ger sig på Bert Karlsson endast för att han uttalar sig? Bert Karlsson är medborgare i Sverige, och äger lika mycket yttrandefrihet precis som personer som Veronica Palm och Göran Greider. Att omskriva någon negativt som en populist är inte värdigt, att sedan avfärda någon utan att ens bemöta eller lyssna tåls att fråga om man ens är demokrat? Det är ju knappast så att vi andra inte väljer att lyssna på Göran Greider för att han aldrig haft ett hederligt arbete, eller att Veronica Palms högre studier består av 37 högskolepoäng indoktrinerade i ämnet “kvinnovetenskap”. Istället lyssnar vi på dem tills de talat färdigt och argumenterar sedan ner de floskler som dessa uttalat, trots att man skarvar och har en bedräglighet i kategorin saklighet.

Ny Demokrati
Som namne med en av grundarna (fritt att gissa vilken) tåls det att fråga om det är rätt att beskriva partiet som “rasistiskt”? Visserligen fanns det rena stollarna där som pratade om lejonföda kopplat till bistånd, och det var säkerligen en bidragande orsak till att partiet gick omkull; man fick in fel folk. Hade dom bra idéer? Ja uppenbart har de flesta partier fått igenom mycket av deras politik idag, så helt irrelevanta kan man inte ha varit. Det här med populism är mer intressant, normalt sett efterfrågar politiker vårt förtroende och många människor röstar traditionellt. När samma politiker kör landet i botten och vi kan se hur många upplever att man får det sämre, varför ska man då rösta på samma gäng hela in i vägen i kaklet nästa gång? I någon mening är Ny Demokrati och andra uppstickare svaret på vad dessa efterfrågar, vanligt folk som inte är professionella politiker som haft kontakt med verkligheten mer än under politiker-pryo då man besöker verkligheten.

Positivt att vara populist
Att vara populist innebär att man tar sig fram på egen maskin, och inte via något av de etablerade partierna; samt att man skriver på ett sätt så vanligt folk förstår vad man menar. Att således kunna bilda opinion för sina tankar och funderingar, borde således vara ett gott betyg i en demokrati. Därför är det ytterst karaktärsavslöjande i grenen demokrati när personer avfärdar personer som Bert Karlsson som populist, endast för att han kan få folk att lyssna. När dagens politiker inte pratar lösningar utan endast svepande verklighetsbeskrvningar, där tävlingen numera handlar om den som har bäst beskrivning; tåls det att fråga varför det är fel att presentera s.k. “enkla lösningar”? Politik behöver inte handla om ständigt långa utredningar och komissioner utan om människor som löser de problem folket känner, istället för att förneka dem eller attackera människosynen hos de som påtalar dem. Människor med ryggrad ska vi ha respekt för, personer som vågar påtala problem ska vi lyssna på; och personer som orerar om “utmaningar” ska vi absolut inte rösta på. Dessa är nämligen fullständigt oförmögna att lösa landets problem, eftersom de inte ens kan erkänna dem.

Bert Karlsson – Sveriges svar på Kung Midas
Allt Bert Karlsson tagit i har blivit till guld, skivbolag, sommarland, tv-shower, riksdagspartier (de tog sig in på några månader), migrationsboenden, camping; uppenbart är det ingen dumskalle. Han har dessutom gett jobb till en massa människor, förutom att ha dragit in miljoner i skattepengar; en man som verkligen tjänat sitt land och bidragit till samhället förtjänar allas vår respekt. Om vi istället riktar blicken till hans belackare, vad har Göran Greider och Veronica Palm skapat? Har dessa på något sätt skapat välstånd till samhället, vad har dessa åstadkommit för att förtjäna vår respekt? Palm har när hon fick chansen försökt klämma biståndsorganisationen Rädda Barnen på 2,8 miljoner kronor, dvs. biståndspengar där man ska rädda liv skulle istället hamna i hennes börs; det säger kanske en del om någons medmänsklighet? När den tidigare ordföranden inte tog en krona i arvode, säger det kanske ännu mer? Dessutom har man ägnat sig åt att skuldbelägga alla män i samhället, och sprida ovetenskapliga påståenden om att genus skulle vara enda faktorn rörande lönesättning, brottslighet, utbildning osv. något som öht inte är sant.

Vill vi ha ett rikt företagsliv i Sverige, med fokus på småföretagande är Bert Karlsson till skillnad från hans belackare någon att lyssna på. När dessa istället ägnar sig åt att försöka tysta Bert Karlsson istället för att argumentera emot honom på det sakliga planet tåls det att fråga varför media ständigt bjuder in dessa sorgliga individer? Hur kan man få sitta år ut i diverse nyhetssoffor och pladdra och ständigt göra påhopp på människors person istället för vad de säger? Varför inte istället ersätta Veronica Palm eller Göran Greider med någon som Bert Karlsson som både varit politiker men även företagare; den mixen måste väl vara oerhört mer relevant än någon som läst exempelvis propagandistisk feminism på högskolan (utan att nämna några namn)? Känner man att man vill rösta på socialdemokraterna, kryssa då en kandidat med ett hyggligt trackrecord och inte någon demagog som endast ägnar sig åt att skapa splittring och konflikter i samhället. 

Följ gärna Berts Värld, mycket befriande!

Av Ian Fernheden

Ian Fernheden är sedan 2015 chefredaktör för tidskriften Frihetliga Förnuft. Ian har en kandidatexamen i internationell ekonomi men brinner även för nationalekonomi, utrikespolitik, demokratifrågor, yttrande- och pressfrihet, historia samt konst och sann kultur så som klassisk musik. Ian har även tjänstgjort i Amfibiekåren, är lyrisk tenor, salsadansare och dykare när han inte skriver artiklar. Sedan november 2022 är Ian kommunalråd för Kristianstad kommun och vice ordförande i kommunstyrelsen och är även invald som ledamot av både fullmäktige i kommunen och regionen för Sverigedemokraterna.

Kommentera utan Facebook