lördag, november 26, 2022

Sudan sluter fred med Israel efter fredsmedling från Donald Trump och USA

Senaste artiklar

Svänger C kommer S att svänga om SD, siffrorna talar sitt tydliga språk!

För alla som tycker det är intressant att följa den politiska utvecklingen...

Annie Lööfs hat mot SD beror endast på mandat och matematik… inget annat! Gå inte på spelet!

Som vanligt när det kommer till politik måste man förstå att...

Varför förnekar alltid vänstern att andra socialister inte var ”riktiga” socialister? Det socialistiska kretsloppet förklarat.

Det är alltid intressant att lyssna på vänstersympatisörer när det kommer till...
Ian Fernhedenhttps://fornuft.se/index.php/ian-fernheden/
Ian Fernheden är sedan 2015 chefredaktör för tidskriften Frihetliga Förnuft. Ian har en kandidatexamen i internationell ekonomi men brinner även för nationalekonomi, utrikespolitik, demokratifrågor, yttrande- och pressfrihet, historia samt konst och sann kultur så som klassisk musik. Ian har även tjänstgjort i Amfibiekåren, är lyrisk tenor, salsadansare och dykare när han inte skriver artiklar. Sedan februari 2021 är Ian också politisk sekreterare för Sverigedemokraterna i Region Skåne och Kristianstad. Läs mer här

Idag har landet Sudan, Egyptens södra granne historiskt deklarerat att de kommer att arbeta för att bli en demokrati, och ytterliga stärka freden i regionen. Efter att Sudan sedan länge levt under brutal diktatur har folket rest sig varav den nya regeringen skapat demokratiska institutioner och slagit ner mot terrorister samtidigt som de förbättrat relationerna till sina grannländer. Fredsavtalet är ytterligare en fjäder i hatten för Trump-administrationen som är den administration som arbetat hårdast för freden i modern tid, där fokus legat på att dra tillbaka trupper och bygga fred istället för att invadera nya länder; där man nu fyra fredsavtal senare samt förbättrade relationer med både Nordkorea och Palestina har goda möjligheter att få ett historiskt erkännande när man blickar tillbaka vad man åstadkommit.

För att stärka Sudan i att man är på rätt väg, och hjälpa dem in i det internationella samfundet har USA tagit bort dem från listan av länder som sponsrar terrorism samtidigt som Israel också lovar att stödja dem i denna resa.

Trump-administrationen kommer även trycka på sina allierade att både reducera Sudans statsskuld, samt återupprätta Sudans suveränitet. Både Israel och USA lovar dessutom att stärka Sudans arbete för säker mat, kontraterrorism, och arbete mot extremism samtidigt som man ska hjälpa dem med sin ekonomiska potential.

Ledarna för Israel och Sudan lovar också att normalisera sina relationer och sluta med krigsförande (om än passiva) handlingar, istället ska man stärka handel med inledande fokus på jordbruk. Dessutom lovar man att träffas inom de kommande veckorna för att besluta om migrationsregler, flygtrafik samt utbyte av jordbruksteknologi som gynnar båda länder.

Fredsavtalet är det fjärde i raden efter Bahrain och Förenade Arabemiraten också normaliserat sina relationer med Israel, samt den normalisering som skett mellan Kosovo och Serbien sedan Trumps påtryckningar. Fredsavtalen är de första som skett i området sedan 1994 då Clinton-administrationen lyckades sluta fred mellan Israel och Jordanien.

5 1 rösta
Article Rating

Kommentera utan Facebook

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Senaste ledare

Senaste replik

Fler av våra artiklar:

0 0 röster
Article Rating
0
Delta gärna i diskussion och kommentera nedan!x
()
x