Greta får stöd av Ilhan Omar som menar att 9/11 var “några människor som gjorde något”

Greta Thungberg får stöd för sina idéer av den kontroversiella kongressledamoten Ilhan Omar i SVT:s nyhetssändning. Omar har tidigare beskrivit 9/11 som att “Some people did something”, vilket fått väldigt många amerikaner som förlorat anhöriga att gå i taket; eftersom det är ett politiskt korrekt försök att släta över terrorattacken. Tidigare språkröret Åsa Romson (MP) som i Sverige kallade terroristattackerna för “olyckor” var uppenbart inne på samma spår. Hon har även hånat amerikaner som oroar sig för terrorgrupperna Al Qaida och Al Shabab (som opererar i Afrika). Omar har också anklagats för att vara antisemit eller använda sig av antisemitisk retorik.

The green new deal och the Squad

Omar ingår i en grupp om 4 kongressledamöter som kallar sig the Squad vilka lanserat ett begrepp som de kallar “The green new deal” (där man spelar på Franklin Roosevelts socialistiska “The new deal”), vilket handlar om att man ska ta bort bilar, flyg samt bygga om alla hus i hela USA (där just skyskrapor tycks ha fått ett särskilt fokus). De förnyelsebara energikällor som påstås ska ta över är inte tillräckligt effektiva, det är ex. inte realistiskt att tro att vindkraften kan ersätta kärnkraften.

SVT:s ohederliga vinkling

Läser man SVT:s artikel skriven av Carin Fock har de helt utelämnat de mycket kontroversiella saker som Omar uttryckt kring terrorgrupper och terrorattentat. Redaktör Fock tar dock med president Trumps svar som hon skickligt flyttar ur sitt sammanhang (att om man tycker så illa om USA att man inte kan säga terrorattack så kanske man ska åka tillbaka till de länder man kommer ifrån och bygga upp dem istället) till att bara skriva att Trump tyckt hon ska åka tillbaka (utan att närmare gå in på vad Trump faktiskt svarat på). Utöver det så kan vi också läsa om Omars hyllning av Greta som att hon får unga människor att vilja bli ledare.

Greta Thungberg får stöd för sina idéer av den kontroversiella kongressledamoten Ilhan Omar i SVT:s nyhetssändning. Omar har tidigare beskrivit 9/11 som att “Some people did something”, vilket fått väldigt många amerikaner som förlorat anhöriga att gå i taket; eftersom det är ett politiskt korrekt försök att släta över terrorattacken. Tidigare språkröret Åsa Romson (MP)…

Kommentera utan Facebook