tisdag, maj 24, 2022

Demokraterna överväger en kupp att avsätta president Trump utifrån hans ”hälsa”

Senaste artiklar

Märta Stenevi kommer ut som etno-marxist… utan att själv förstå det.

Det är alltid intressant att lyssna vilka argument politiker använder, där det...

När Liberalerna går till val på nyval, infinner sig tanken om dummare än tåget

Det fria ordet är många gånger ett av de spetsigaste vapnen som...

Lööf kallar sig liberal men tar strid mot yttrandefriheten till förmån för bilbrännare

Det är alltid intressant att se de som pratar om vikten av...
Profilbild
Ian Fernhedenhttps://fornuft.se/index.php/ian-fernheden/
Ian Fernheden är sedan 2015 chefredaktör för tidskriften Frihetliga Förnuft. Ian har en kandidatexamen i internationell ekonomi men brinner även för nationalekonomi, utrikespolitik, demokratifrågor, yttrande- och pressfrihet, historia samt konst och sann kultur så som klassisk musik. Ian har även tjänstgjort i Amfibiekåren, är lyrisk tenor, salsadansare och dykare när han inte skriver artiklar. Sedan februari 2021 är Ian också politisk sekreterare för Sverigedemokraterna i Region Skåne och Kristianstad. Läs mer här

De senaste dagarna har Demokraterna genom deras talman Nancy Peloci börjat diskutera möjligheten av avsätta presidenten genom att använda det 25:e tillägget i konstitutionen. Det handlar om den fjärde paragrafen som aldrig använts mer än på film, där vice presidenten tillsammans med kabinettet alternativt en annan församling som kongressen utser förklarar presidenten medicinskt otillräknelig att utföra presidentämbetet.

Den kryptiske talmannen Peloci ville dock inte utveckla planerna, och det är inte heller troligt att Trumps kabinett skulle fälla sin egen president. Bakgrunden till Pelocis uttalande ska ha handlat om att Trump skämtsamt sagt “I’m back because I am a perfect physical specimen and I’m extremely young. And so I’m lucky in that way.” i en video (som kan ses bland aktuella Youtube-filmer till höger där Trump talar på en gräsmatta).

Enligt tidningen the Guardian handlar Demokraternas diskussioner i kongressen om att avsätta Trump utifrån hans hälsa genom att utse en kommitté, dvs. inte låta den sittande administrationen rösta utan en annan församling.

Skulle presidenten avsättas skulle vice presidenten bli acting president men få all auktoritet, presidenten skulle alltså fortfarande vara Donald Trump även om denne berövats alla sina befogenheter.

Att Pelosi skulle starta en misstroendeprocess, tre veckor före ett stundande val är inte sannolikt, tvärtom är det mer troligt att väljarna straffat ett sådant maktmissbruk.

0 0 rösta
Article Rating

Kommentera utan Facebook

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Senaste ledare

Senaste replik

Fler av våra artiklar:

0 0 rösta
Article Rating
0
Delta gärna i diskussion och kommentera nedan!x
()
x