onsdag, oktober 20, 2021

Demokraterna överväger en kupp att avsätta president Trump utifrån hans ”hälsa”

Senaste artiklar

Hur kan man ha förtroende för någon som bara ägnar sig åt epitet dvs, mobbing?

När jag var liten fick jag höra att människor som mobbade andra var...

Är Miljöpartiet på 3 % orsaken till att klimatet blir ämnet på SVT:s partiledardebatt?

Idag går det knappast att öppna en tidning utan att minsta väderfenomen kopplas...

När (S)ocialisterna utser ny ledare visar de tydligt hur mycket de föraktar demokrati.

Att Stefan Löfven kastar in handduken från en dag till en annan borde...
Profilbild
Ian Fernhedenhttps://fornuft.se/index.php/ian-fernheden/
Ian Fernheden är sedan 2015 chefredaktör för tidskriften Frihetliga Förnuft. Ian har en kandidatexamen i internationell ekonomi men brinner även för nationalekonomi, utrikespolitik, demokratifrågor, yttrande- och pressfrihet, historia samt konst och sann kultur så som klassisk musik. Ian har även tjänstgjort i Amfibiekåren, är lyrisk tenor, salsadansare och dykare när han inte skriver artiklar. Sedan februari 2021 är Ian också politisk sekreterare för Sverigedemokraterna i Region Skåne och Kristianstad. Läs mer här

De senaste dagarna har Demokraterna genom deras talman Nancy Peloci börjat diskutera möjligheten av avsätta presidenten genom att använda det 25:e tillägget i konstitutionen. Det handlar om den fjärde paragrafen som aldrig använts mer än på film, där vice presidenten tillsammans med kabinettet alternativt en annan församling som kongressen utser förklarar presidenten medicinskt otillräknelig att utföra presidentämbetet.

Den kryptiske talmannen Peloci ville dock inte utveckla planerna, och det är inte heller troligt att Trumps kabinett skulle fälla sin egen president. Bakgrunden till Pelocis uttalande ska ha handlat om att Trump skämtsamt sagt “I’m back because I am a perfect physical specimen and I’m extremely young. And so I’m lucky in that way.” i en video (som kan ses bland aktuella Youtube-filmer till höger där Trump talar på en gräsmatta).

Enligt tidningen the Guardian handlar Demokraternas diskussioner i kongressen om att avsätta Trump utifrån hans hälsa genom att utse en kommitté, dvs. inte låta den sittande administrationen rösta utan en annan församling.

Skulle presidenten avsättas skulle vice presidenten bli acting president men få all auktoritet, presidenten skulle alltså fortfarande vara Donald Trump även om denne berövats alla sina befogenheter.

Att Pelosi skulle starta en misstroendeprocess, tre veckor före ett stundande val är inte sannolikt, tvärtom är det mer troligt att väljarna straffat ett sådant maktmissbruk.

0 0 rösta
Article Rating
Dela våra artikel

Kommentera utan Facebook

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Senaste ledare

Senaste replik

Fler av våra artiklar:

0 0 rösta
Article Rating
Dela våra artikel
0
Delta gärna i diskussion och kommentera nedan!x
()
x