torsdag, december 7, 2023

Demokraterna överväger en kupp att avsätta president Trump utifrån hans “hälsa”

Senaste artiklar

Självklart ska vi ha både Abba och Beethoven

Som vanligt när det kommer till kulturdebatter i public service dyker det...

Varför får just Margaux ett förlåt-mig-program i SVT?

Det är alltid intressant att se vad som händer när människor från...

Hur kan man rösta på vänstern när de bara vill höja skatten som främsta politiska idé?

Nuförtiden behöver man ingen spåkula när det kommer till svensk skattepolitik, är...
Ian Fernhedenhttps://fornuft.se/index.php/ian-fernheden/
Ian Fernheden är sedan 2015 chefredaktör för tidskriften Frihetliga Förnuft. Ian har en kandidatexamen i internationell ekonomi men brinner även för nationalekonomi, utrikespolitik, demokratifrågor, yttrande- och pressfrihet, historia samt konst och sann kultur så som klassisk musik. Ian har även tjänstgjort i Amfibiekåren, är lyrisk tenor, salsadansare och dykare när han inte skriver artiklar. Sedan november 2022 är Ian kommunalråd för Kristianstad kommun och vice ordförande i kommunstyrelsen och är även invald som ledamot av både fullmäktige i kommunen och regionen för Sverigedemokraterna.

De senaste dagarna har Demokraterna genom deras talman Nancy Peloci börjat diskutera möjligheten av avsätta presidenten genom att använda det 25:e tillägget i konstitutionen. Det handlar om den fjärde paragrafen som aldrig använts mer än på film, där vice presidenten tillsammans med kabinettet alternativt en annan församling som kongressen utser förklarar presidenten medicinskt otillräknelig att utföra presidentämbetet.

Den kryptiske talmannen Peloci ville dock inte utveckla planerna, och det är inte heller troligt att Trumps kabinett skulle fälla sin egen president. Bakgrunden till Pelocis uttalande ska ha handlat om att Trump skämtsamt sagt “I’m back because I am a perfect physical specimen and I’m extremely young. And so I’m lucky in that way.” i en video (som kan ses bland aktuella Youtube-filmer till höger där Trump talar på en gräsmatta).

Enligt tidningen the Guardian handlar Demokraternas diskussioner i kongressen om att avsätta Trump utifrån hans hälsa genom att utse en kommitté, dvs. inte låta den sittande administrationen rösta utan en annan församling.

Skulle presidenten avsättas skulle vice presidenten bli acting president men få all auktoritet, presidenten skulle alltså fortfarande vara Donald Trump även om denne berövats alla sina befogenheter.

Att Pelosi skulle starta en misstroendeprocess, tre veckor före ett stundande val är inte sannolikt, tvärtom är det mer troligt att väljarna straffat ett sådant maktmissbruk.

0 0 röster
Article Rating

3 KOMMENTARER

Kommentera utan Facebook

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
coffee music
1 month ago

coffee music

relaxing sleep music
1 month ago

relaxing sleep music

musicas para academia
21 days ago

musicas para academia

Senaste ledare

Senaste replik

Fler av våra artiklar:

0 0 röster
Article Rating
0
Delta gärna i diskussion och kommentera nedan!x
()
x