Botswana avkriminaliserar homosexualitet efter påtryckningar av Trump-administrationen

I Sverige är nyhetsbevakningen av Trump att likna med rena propagandasändningar, det är så långt från oberoende journalistik man kan tänka sig. Skillnaden mellan vad Trump säger i sina tal och intervjuer jämfört med vad media skriver är natt och dag, skämt tolkas bokstavligt och det verkligen relevanta utelämnas helt. Hade public service varit oberoende hade de publicerat talen i sin helhet så de tittare man har kvar själva kunnat bilda sig en uppfattning, istället har vi Erika Bjerström och Dr. Carina Bergfeldt som istället sammanfattar selektivt och sätter saker i de sammanhang de önskar. Därför har man inte skrivit ett ljud om den kamp Trump drivit för de homosexuella runt om i vår värld, det strider helt enkelt med den bild man förmedlar att han är homofob och kvinnohatare.

Att förstå hur en konservativ eller republikan tänker

Konservativa betraktar människor som individer, de kan vara män, kvinnor, färgade, troende, icke-troende, med vilken sexuell läggning de vill. En person som är höger skiter helt i vad människor gör, man sjunger inte bättre opera bara för att man är gay; utan man tittar istället på om rösten bär eller inte. Individens frihet är nämligen centralt, så länge det inte skadar någon annan. Vänstern tänker annorlunda, där skapar man istället offergrupper genom att sprida en mentalitet att man är “utsatt”; det handlar om att vinna väljare. Därför går det inte ett tal från Vänstern, Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Liberalerna eller Centern där man inte pratar HBTQ-rättigheter, man vill vinna dessa röster genom att spela på känslor att dessa någon gång i livet mött någon som inte behandlat dem väl. Sådant händer oss alla, idioter och mobbare ska man vända ryggen; högern tänker istället att var stolt över dig själv och var en bra människa. Tittar man på politiker som är höger och gay trycker de aldrig på sin läggning, utan istället är det argumenten i sin retorik som hamnar i fokus; vilket skiljer sig från vänstern där man lyfter fram sin egen utsatthet och att man har “tolkningsföreträde” och utelämnar argumentationen helt. Därför är det inte konstigt att Alternativ för Tyskland (ungefär deras motsvarighet till Sverigedemokraterna) har en partiledare som är lesbisk, det är åsikterna och inte hennes person som är i fokus.

Trump-administrationens arbete för homosexuella

Trumps inställning har därför handlat om att sätta press på länder att avkriminalisera homosexualitet, dvs. försvar av individens frihet. Här blir det kortslutning för vänstermänniskor, eftersom de tror på fullt allvar att Trump hatar homosexuella; vilket beror på att Dr. Carina m.fl. utelämnat detta arbete helt. Faktum är att Trump-adminstrationens arbete har letts av den tyska ambassadören som själv är öppet gay, vilket gett än mer tyngd i Trump-administrationens seriositet i frågan. Han har garanterat inte fått jobbet för att han är gay, utan för att det är en skärpt människa man vill ska representera USA och dess regering. Redan i valkampanjen lovade Trump att skydda HBTQ-personer (LGBT på engelska) något som helt ignorerats i svensk press, där syftet har varit att rapportera en annan bild.

Från valrörelsen

Nu skulle ingen av de större tidningarna koppla samman Botswana och Trump, men när arbetet varit mycket tydligt är det svårt att tro att landet i Afrika som gränsar till Sydafrika inte hörsammat USA; antingen direkt eller indirekt. När flera amerikanska tidningar samtidigt rapporterar att flera länder som USA är allierade med har hårda straff för homosexualitet, tåls det att fråga om Trump först måste lämna dessa samarbeten för att kunna påverka dem att avkriminalisera homosexualitet för att de ska skriva något positivt? Fenomenet som är känt som “Guilt by association” är många gånger effektivt och lurar många med vänstersympatier, men kopplar man in logiken blir resonemangen snabbt mycket märkliga och rent av ohederliga. Är det troligt att Obama den gode hade klippt med dessa länder, varför gjorde han inte det? Sanningen är att Trump tänker rätt som bibehåller allierade, det är alltid lättare att påverka vänner man har en bra relation med att tänka om. Att Botswana nu svänger innebär nu att 72 länder blir 71, det är positivt för världen som nu blivit ännu lite friare.

Kontrasten kan inte bli tydligare?

I Sverige är nyhetsbevakningen av Trump att likna med rena propagandasändningar, det är så långt från oberoende journalistik man kan tänka sig. Skillnaden mellan vad Trump säger i sina tal och intervjuer jämfört med vad media skriver är natt och dag, skämt tolkas bokstavligt och det verkligen relevanta utelämnas helt. Hade public service varit oberoende…

Kommentera utan Facebook