Schulmans attack på Lucia är kulturmarxism, som alltid kommer med omtanke

Varje år kommer Lucia under anfall av kulturmarxister som blivit skolchefer, och i år var det dags för “liberala” Expressens bloggare Alexander Schulman att komma ut ur garderoben som nymarxistisk kamrat. Som vi många gånger skrivit här kommer alltid marxistiska läror med en känsla av omtanke, här läggs kraften i retoriken; i Schulmans fall handlar det om omtanken för barn som inte har råd att köpa ett lucianattlinne. Därför är det viktigt att hålla isär retoriken med vad dessa kamrater vill åstadkomma, samt fundera varför argumentationen inte förkommer kring andra fenomen som kostar pengar?

Dyra Gympakläder, skridskor eller moderna telefoner

Finns det någon läsare som någonsin sett en debattör föreslå att vi ska förbjuda skolidrotten, skridskoåkningen eller att barn har smartphones med argumentet att dessa är dyra och alla inte kan ha dem? Hade någon argumenterat på det sättet hade man blivit utskrattad direkt, och skillnaden handlar om att gymnastik är bra och att människors äganderätt är central i en demokrati. Ett lucianattlinne kostar 100 kr, alla som varit inne i en sportaffär vet därför att gympaskor och kläder eller skridskoutrustning är många gånger dyrare; för att inte tala om vad en smartphone kostar. Vi kan således konstatera att just kostnadsargumentet kring lucia är märkligt.

Lyxfällan – det svenska samhället i genomskärning

För alla som någon gång sett ett avsnitt av detta program är det tydligt att deltagarna inte har ett utvecklat sinne att se konsekvenser. I princip samtliga avsnitt är det andra likt. Det är helt säkert så att många föräldrar köper cigaretter, hämtpizza och energidryck istället för att köpa viktiga saker till sina barn; vilket också speglar det vi kallar barnfattigdom. Lösningen på detta problem kan inte vara att barn som har föräldrar med sund ekonomi får sina vanor indragna, för att föräldrar med dålig ekonomi gör felprioriteringar med sina pengar. – Tyvärr Algot, det blir inga mer musiklektioner i din klass ty snöflingan Lindberg i din klass har ringt rektorn att dom inte har råd med en blockflöjt för 200 kr. Så fungerar det lyckligtvis inte, eftersom musiken är viktig för barn oavsett kultur.

Lex Lucia – Det verkliga “problemet”

En kulturmarxists främsta mål i livet är att bekämpa kulturer och traditioner, därför ser man inga problem med att spränga gamla slott som i DDR; kulturen är i ständig förändring säger man. Samma människor har inga som helst problem att riva ett kungligt tullhus i Stockholm och bygga ett Nobelhus i klassisk östtysk design. Det Schulman egentligen är kritisk mot är Lucia som tradition, kanske för att han själv inte har någon stark anknytning till kristendomen; eller för att svenska traditioner helt enkelt inte är hans grej (det är inget vi egentligen ska spekulera i). Vad Schulman dock gör i sin ondskefulla retorik är att han vill ta bort Lucia genom att förespråka “omtanke” om fattiga föräldrar eller barn som mår dåligt. Därför ska vi offra vår kultur och identitet, för att vi helt enkelt bryr oss. På samma sätt är det sociala priset högt om man kritiserar Schulmans retorik, eftersom han då mycket enkelt kan säga att vi inte är omtänksamma mot barnen; medans han får som han vill och kan montera ner Lucia som tradition utan att ens behöva argumentera för det.

Hade kamrat Schulman istället varit hederlig med sitt uppsåt, hade han skrivit att det är en tradition sprungen från helgonet Sankta Lucia som blev bränd på bål; något han inte anser hör hemma i hans samhälle (vilket är okej att tycka i en demokrati). Det gör han inte för han vet att han hade fått kritik genom att bemöta traditionen han ogillar, istället gör han som kulturmarxister alltid gör oavsett om det är kött, klimat, genus, minoriteter; de lyfter godhetsargumentet för att begränsa människors frihet och traditioner. Tyvärr finns det många “nyttiga idioter” som inte förstår bättre, som kommer gå ut och argumentera för att lucianattlinnen är för dyrt; och att traditionen därför behöver avskaffas. Kamrat Schulman behöver därför bara sätta bollen i rullning eftersom dessa idioter kommer springa hans ärenden, utan att förstå att det är Lucia istället barnens omtanke som det hela handlar om. Det hela är mycket genomtänkt, och därför har man använt metoden i varje diktatur världen över; ex. omtanke för den älskade ledaren, führern eller vilken titel diktatorn valt.

Därför är det viktigt att vi synar kulturmarxismen och förpassar dessa åsikter till historiens skräphög, samt med raka ryggar firar våra svenska traditioner och den kultur som gör oss till just svenskar; Lucia är ett uttryck för både frihet och stolthet! Om kamrat Schulman sedan vill deltaga eller inte, det gör han som han vill; ty vi lever i ett fritt land. 

Varje år kommer Lucia under anfall av kulturmarxister som blivit skolchefer, och i år var det dags för “liberala” Expressens bloggare Alexander Schulman att komma ut ur garderoben som nymarxistisk kamrat. Som vi många gånger skrivit här kommer alltid marxistiska läror med en känsla av omtanke, här läggs kraften i retoriken; i Schulmans fall handlar…

2 kommentarer

Kommentera utan Facebook