Vilken sjukdom har socialdemokratiska drograttfulla riksdagskvinnan som sjukskrivit sig?

Vi ser det om och om igen, politiker som sjuknar in i konstiga sjukdomar ingen hört talas om direkt efter deras snedsteg uppmärksammas, senast att insjukna i denna mystiska sjukdomen är den socialdemokratiska riksdagskvinnan Sara Heikkinen Breitholtz som nu för andra gången misstänks för drograttfylleri i år. Precis som Annie Lööf skriver artiklar om barns rättigheter kort innan centerpartiets närstående pedofilring avslöjandes, så har den misstänkte Heikkinen Breitholtz under 2019 skrivit artiklar om trafiksäkerhet kopplat till just drog- och alkoholpåverkade förare. Konstigt nog tycks ingen tycka hon ska avgå, utan man accepterar hennes sjukdom och sjukskrivning till nästa år; men hon har ju samtidigt rätt värde(av)grund.

Ännu ett fall för försäkringskassan…?

I och med riksdagskvinnans sjukdomstillstånd är hon nu ett fall för försäkringskassans sjukpenningsdepå, dvs. den pott pengar de har till människor med exempelvis cancer, covid-19, ALS, reumatism eller streptokocker där nu Heikkinen Breitholtz (S) misstänka Myglopolitikus Bordefåsparkis också ska få del av kakan. Huruvida den entledigade Fredrick Federleys (C) allvarliga sjukdomstillstånd Kärlekus Pedofilius också omfattas av försäkringskassan efter avgången från Bryssel återstår att se.

Ett medievakum breder ut sig

Som vanligt när det kommer till vänsterpolitiker som gör bort sig finns det inget intresse av att rapportera, Aftonbladets artikel tillskillnad från Expressen nämner inte ens den misstänkta politikern vid namn. SVT och public service duckar vid denna artikels publicering helt, trots att de får 8 miljarder varje år för att just berätta om den här typen av samhällsinformation; någon tyckte uppenbart inte den var relevant? Hade det varit en Sverigedemokrat hade man gått på partiledaren, man hade också kunnat läsa artiklar om “medlemmarnas syn på droger”; samt elaka generaliseringar som bara skadat så många som möjligt. Inget sånt sker när vänstern gör bort sig, på samma sätt som ingen har intresse av att skriva om Bidens korruptionsanklagelser så läggs det mysiga locket på Sara Heikkinen Breitholtz trots att det är andra gången i år som hon misstänks köra bil drogpåverkad enligt Aftonbladet. Artiklarna släpps men döljs också lika snabbt från förstasidan, ett fenomen som knappast drabbat någon högerpolitiker.

Hur kan vi tillåta att politiker sjukskriver sig när de inte är sjuka utan endast gör bort sig? Dessutom är det inte rimligt att man är med och stiftar lagar över andra, när man inte ens kan leva upp till sina egna förslag. Det är allt annat än att vara solidarisk när man tar pengar från de som verkligen är sjuka, eftersom man inte har hedern att avgå efter att ha kört drogpåverkad (t.o.m. för andra gången). Rimligen bör Socialdemokraterna hjälpa sin företrädare till drogavvänjning, att sjukskriva någon som riskerar att köra ihjäl andra i trafiken (att köra in i en buss får tolkas som det) eftersom de sätter sig bakom ratten påverkade; är inte acceptabelt. Tvärtom behöver vi politiker som faktiskt står upp för sina brottsliga handlingar och avgår, för att sedan återkandidera (det kan ju vara så att man har återskapat förtroendet) när det blir valår; men det måste vara upp till väljarna.

Vi ser det om och om igen, politiker som sjuknar in i konstiga sjukdomar ingen hört talas om direkt efter deras snedsteg uppmärksammas, senast att insjukna i denna mystiska sjukdomen är den socialdemokratiska riksdagskvinnan Sara Heikkinen Breitholtz som nu för andra gången misstänks för drograttfylleri i år. Precis som Annie Lööf skriver artiklar om barns…

2 kommentarer

  1. Jag tror vi låter det ske därför att vi har gett upp – ingen bryr sig om vad politiker gör eller säger!

Kommentera utan Facebook