lördag, juli 2, 2022

Vem vill betala för integrationen?

Senaste artiklar

Den kommande finanskrisen kommer slå mycket hårt mot Sverige, brace for impact!

Vi lever i en tid där mycket pekar på att vi kommer...

När Vänsterpartiet ska stävja våldet med fler socialsekreterare, är man en del av problemet.

Sveriges kanske mest allvarliga problem är att vi har en massa politiker...

Sverige ska inte ha några parallellsamhällen sa Magdalena (S), men vad ska hon göra åt saken?

Om det är något som kännetecknar svensk politik är det ansvarsfrihet, vem...
Profilbild
Ian Fernhedenhttps://fornuft.se/index.php/ian-fernheden/
Ian Fernheden är sedan 2015 chefredaktör för tidskriften Frihetliga Förnuft. Ian har en kandidatexamen i internationell ekonomi men brinner även för nationalekonomi, utrikespolitik, demokratifrågor, yttrande- och pressfrihet, historia samt konst och sann kultur så som klassisk musik. Ian har även tjänstgjort i Amfibiekåren, är lyrisk tenor, salsadansare och dykare när han inte skriver artiklar. Sedan februari 2021 är Ian också politisk sekreterare för Sverigedemokraterna i Region Skåne och Kristianstad. Läs mer här

Avsaknaden av handling bakom orden

http://www.aftonbladet.se/…/debattamn…/eu/article20651557.ab
Måste säga att jag tycker Maria Ferms åsikt är beundransvärd, helt klart. Dock finns det några saker som jag tycker man bör fundera kring. Vad man säger och vad man gör, dvs. ord kontra handling.

Många av dem som väl kommer från dessa fattiga länder är väldigt svåra att integrera i samhället, och utsikten till riktiga jobb (dvs. ej subventionerade åtgärder av staten), utan jobb pga utbud och efterfrågan är ett problem att få. Sverige kommer alltid efterfråga högutbildade personer, dessa kommer smälla svenska språket betydligt snabbare och kunna vara en tillgång. Jag satt i Lördags och fikade med b la en person vars hela familj dött i Syrien, och fick höra hans analys (översatt av vår vän som talar arabiska) av säkerhetsläget i Syrien, mycket intressant. Han hade fram tills för några månader sedan varit borgmästare i en Syrisk by, utbildad Civilingenjör och bott i Sverige en kort tid och nu ville han köpa en fabrik… Hatten av! Vissa personer som är framåt kommer alltid att klara sig, problematiken är när man buntar ihop invandrare till en enhetlig grupp. Det är en stor skillnad på att vara akademiker eller analfabet, där jag menar på att en vuxen analfabet är oerhört svår att integrera på den tuffa svenska arbetsmarknaden.

Då kan man endast landa i att den svenska staten på något sätt ska bidraga till dessa personers försörjning, vilket jag tycker är en helt okej åsikt att ha. Det är nu det blir intressant, dvs. när ord innebär handling. Frågan är bara vilka som ska betala det? Det är oerhört lätt att ha denna åsikt om man slipper betala för det ur sin ficka. Vore väldigt intressant att höra hur många politiker som vore villiga att sälja sin villa för att flytta till lägenhet eller ta mindre lön för att finansiera uppehället för dessa personer som kommer hit. Återigen så menar jag inte att det är något fel att ha åsikten, men när vi har stora hål i den svenska ekonomin (vår försvarsmakt klarar inte ens den uppgift den är till för och man stoltserar att man skjuter till 10 miljarder när ÖB efterfrågar ungefär det dubbla för att kunna försvara Sverige 1 vecka enligt Uppdrag Granskning?!?!) så måste pengarna tas någonstans ifrån. Ledare visar vägen, och jag kan tycka de välbetalda politiker som verkligen har den åsikten att Sverige behöver göra mer borde svara på hur mycket de personligen är beredda att offra i t.ex. lön för att fler ska kunna komma hit (eftersom vi saknar en finansiering). Blir väldigt paradoxalt när man som Mona Sahlin bor i Nacka och tycker ”det är så fint att komma till Rinkeby”.

Det är väldigt lätt att vara för något, jag är personligen positiv till invandring. Det är även oerhört synd om dessa människor men man måste ändå lyfta frågan om kostnad när den är så stor, och speciellt vem som är beredd att betala för den?
Här menar jag att det blir tämligen tomt på människor i ledande befattning som faktiskt på allvar skulle vara beredda att offra halva sin lön. Det skiljer således en hel del mellan ord och handling.

0
0
rösta
Article Rating

Kommentera utan Facebook

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Senaste ledare

Senaste replik

Fler av våra artiklar:

0 0 rösta
Article Rating
0
Delta gärna i diskussion och kommentera nedan!x
()
x