DÖ – Förnuft Analyserar

Förnuft reflekterar över DÖ

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20631980.ab
Inte speciellt konstigt, denna överenskommelse kan man verkligen ha åsikter om. Har man så stora problem att man inte kan prata med partier eller varandra så att man måste inskränka demokratin så är det fel på ledarskapet. Det är min fasta ståndpunkt. Detta är en oerhört feg uppgörelse. Observera att jag som Alliansförespråkare är lika kritisk till de Alliansledare som skrivit under som Löfven.

Sen ska jag även säga att jag upplever inte att Regeringen Löfven vann valet, jag tolkar valresultatet som att en hel del borgerliga väljare gick till Sverigedemokraterna för att markera sitt missnöje mot invandringspolitiken. Denna klick tidigare Alliansväljare som röstat på SD tror jag i alla lägen föredrar en borgerlig regering framför en rödgrön. Således upplever jag att detta med att man vunnit ett mandat mot “vinster i välfärden”, “Stänga bromma”, “avbryta förbifart Sthlm”, “höjda skatter” osv. vara rent nonsens, speciellt när S och MP står kvar på tidigare valsiffror. Den politik som skulle representera folket ur demokratisk mening är borgerlig politik med en mer restriktiv syn på invandring.

Hur ska man göra då? Ja uppenbarligen verkar många vara kritiska mot till hur många invandrare vi ska ta emot. Personligen kan jag tycka det är en legitim anledning till att titta på hur mycket kapacitet vi har i landets kommuner. Varför inte tillsätta en oberoende utredning (som annars är så poppis) för att ta reda på hur mycket varje kommun kan ta emot, då kan man samtidigt undersöka om det finns fog för kritiken att många kommunchefer från höger till vänster ger uttryck för att de inte klarar mer. Någonstans så blir det väldigt märkligt när landets regering bestämmer hur mycket en kommun ska ta emot (oavsett läget i kommunen), vad kommunens uppfattning i fråga är… spelar inte så stor roll.

Sen ska jag även säga så här, vill man ha ett Sverigedemokraterna på ca 30-35 % så är Decemberuppgörelsen en garanti för detta. Säga vad man vill om Åkesson, men hur många blundrar har han gjort i media? Jag kan komma på 0. Jag tror risken är oerhört stor att folk uppfattar honom som helt rumsren och såldes röstar på dem, speciellt när ingen i de etablerade partierna verkar inse att denna fråga ligger och pyr (förutom möjligtvis KD).

Det är också oerhört intressant att se olika politiska kommentatorer förklara varför SD växer, trots Jimmie Åkessons sjukskrivning osv. Som jag ser det handlar det om två saker, folket upplever att det finns fog för invandringsdebatten och faktiskt röstar på dem av den anledningen (tror Förnuft som medium är först i landet att konstera detta). Den andra orsaken är att man till och med är beredd från övriga partier att inskränka demokratin med DÖ för att hålla SD i schack. Det är tyvärr inte konstigare än så. Uppenbarligen är detta en enorm felkalkylering som riskerar att göra att vi har 3-4 partier i riksdagen på sikt.

Vad ska man göra då? Förslagsvis kan man ju börja med att prata med varandra. Sen tror jag det bästa för landet (möjligtvis utopitänkande) vore att bilda någon form av samlingsregering över blockgränsen, S+Alliansen. Förslagsvis börjar man med alla frågor man är överens om och skriver in dessa i budgeten, sen får man förhandla så att båda sidor känner sig som vinnare. S får gehör för några frågor och Alliansen får gehör för andra frågor. Denna budget hade potentiellt kunnat ha 75% stöd i Sveriges riksdag. Sen tror jag också det är viktigt att man beaktar de missnöjda röster som hörs i landet och funderar igenom om man inte kan sänka antalet som kommer hit. Jag tror det är att föredra att bedriva en mer restriktiv politik, framför att ha SD på 30% för man kommer att hamna där om man inte bromsar dagens siffror. Istället för att ta in över 100 000 per år kanske man kan ta in 25 000 och faktiskt ge dessa 25 000 vettiga möjligheter till en fin framtid och dessutom ha alla komunchefer från vänster till höger med sig. Då kan man prata om ett “ett land som håller ihop” för att citera vår finansministers vårbudgetsrubrik.

Jag tror inte någon vill ha en polariserad vänsterpolitik och fyra år senare en polariserad högerpolitik vilket Decemberöverenskommelsen ger möjligheter till.

Förnuft reflekterar över DÖ http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20631980.ab Inte speciellt konstigt, denna överenskommelse kan man verkligen ha åsikter om. Har man så stora problem att man inte kan prata med partier eller varandra så att man måste inskränka demokratin så är det fel på ledarskapet. Det är min fasta ståndpunkt. Detta är en oerhört feg uppgörelse. Observera att…

10 kommentarer

  1. Hello! I could have sworn I’ve been to this blog before but after browsing through some of the post I realized it’s new to me. Metropol Halı Karaca Halı Öztekin ve Selçuklu Halı Cami Halısı ve Cami Halıları Türkiye’nin En Büyük Cami Halısı Fabrikasıyız…

  2. Pingback: D Health Plus
  3. Pingback: link

Kommentera utan Facebook