fredag, september 24, 2021

Att inte kunna utvisa någon måste leda till tillsvidare förvaring

Senaste artiklar

När (S)ocialisterna utser ny ledare visar de tydligt hur mycket de föraktar demokrati.

Att Stefan Löfven kastar in handduken från en dag till en annan borde...

Det är inte konstigt utan logiskt att talibanerna tar över Afghanistan… Vad tidningarna inte skriver.

Som vanligt när det kommer till analyser av vad som sker i utlandet...

Recension av Förunderlig nåd av Jacob Sundberg

Förunderlig nåd är en tuff skildring av hur vårt samhälle ser ut idag...
Profilbild
Ian Fernhedenhttps://fornuft.se/index.php/ian-fernheden/
Ian Fernheden är sedan 2015 chefredaktör för tidskriften Frihetliga Förnuft. Ian har en kandidatexamen i internationell ekonomi men brinner även för nationalekonomi, utrikespolitik, demokratifrågor, yttrande- och pressfrihet, historia samt konst och sann kultur så som klassisk musik. Ian har även tjänstgjort i Amfibiekåren, är lyrisk tenor, salsadansare och dykare när han inte skriver artiklar. Sedan februari 2021 är Ian också politisk sekreterare för Sverigedemokraterna i Region Skåne och Kristianstad. Läs mer här

När vi sedan många år hört om människor som fått lära sig kasta sina pass, samtidigt som vänstern sedan länge spridit påståendet om att man inte hinner leta fram det när bomberna faller från skyn; befinner vi oss nu i en situation där vi inte kan utvisa de som inte har rätt att stanna i landet. Uppenbart tjänar man alltså på att bränna sina identitetshandlingar, en utveckling som är helt oacceptabel. Därför måste man sätta press på dessa personer, det måste ligga i deras intresse att återigen bevisa vilka de är; för att kunna återvända.

Sverige behöver ett eller flera Detension center

I och med att man dömts till utvisning är det en orimlig tanke att man ska kunna vandra omkring fritt i samhället, därför behöver man förvaras på ett centrum där man är inlåst men ändå fri att röra sig inom murarna. I de fall man inte kan utvisa behöver svenska myndigheter arbeta tillsammans med utländska ambassader för att dessa ska ta hand om sina medborgare, alt. hitta nya länder där dessa kan få en nystart. Det viktiga är att de som sitter där hamnar i en situation där man inser att om man inte själv börjar berätta vem man är, så kommer endast tiden att ticka. Det måste alltså löna sig att erkänna vem man är.

Att inte göra något kommer endast innebära att vår utvisningslagstiftning är tandlös, det kan inte vara så att den som bränner sitt pass vid den svenska gränsen är garanterad livstids bidragsförsörjning; tvärtom ska man då låsas in. Det måste förövrigt anses mycket försvårande om man saknar identitetshandlingar att få stanna i landet, eftersom vi inte ens vet vilka de är. Tvärtom bör personer som inte kan bevisa sin identitet också placeras inom dessa detension centers, för att där tillsammans med utländska myndigheter försöka klarlägga deras identitet.

5 1 rösta
Article Rating
Dela våra artikel

1 KOMMENTAR

Kommentera utan Facebook

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback

[…] Source: Att inte kunna utvisa någon måste leda till tillsvidare förvaring […]

Senaste ledare

Senaste replik

Fler av våra artiklar:

0 0 rösta
Article Rating
Dela våra artikel
0
Delta gärna i diskussion och kommentera nedan!x
()
x