Vad hade Alfred Nobel tyckt om särbehandlingen av 'den hemske' Jimmie Åkesson (SD)?

Poängen med testamenten handlar om att tolka någon annans vilja, något Nobelstiftelsen påstår sig göra när alla partiledare bjuds in utom Jimmie Åkesson. Det spelar ingen roll att de socialistiska partierna har haft kamratliga förband med praktiskt taget alla de blodigaste regimerna under 1900-talet, personer som hyllat människor som mördat miljoner och som välkomnas till Nobelfesten år efter år. Samma gäng bjuder också in diplomater och dignitärer från Nordkorea och Saudiarabien som inte tvekar att mörda sitt eget folk. Den ‘hemske’ Jimmie Åkesson har dock fel värdegrund, något man konstaterat och sedan inte haft anledning att ompröva. Man kan inte dra någon annan slutsats än att vänstern infiltrerat Nobelstiftelsen, och att även Alfred Nobels namn nu fallit under Mordors värdegrund; samtidigt som Herr Dynamit själv vänder sig i sin grav.

Nobel är sprungen ur romantiken

Alfred Nobel levde under 1800-talet och dog i det gamla seklets sista år, denna första del av 1800-talet brukar kallas romantiken, dvs. en tid där man förhärligade nationalstaten. Vi pratar om en tid där våra vackraste sånger skrevs, Nationalsången, Kungssången, Sommarpsalmen, Uti vår hage, Ett Bondbröllop, Stå stark du ljusets riddarvakt osv. Listan på musik som idag bedöms hatisk och rasistisk av den sinnesförvirrade vänstern eftersom den hyllar Sverige, uppfanns under tiden Nobel levde. De bärande samhällsidéerna under Nobels leverne innefattade inte att ha öppna gränser till länder från tredje världen, eller att flytta all makt till EU “vår befriare“; utan istället hade den sortens idéer avfärdats som helt uppåt väggarna.

Jimmie Åkesson hade fått en hedersplats

Det faktum att Åkesson högst troligt i en mycket högre grad speglar de idéer som rådde under Nobels tid än exempelvis radikalerna Lööf och Lövin, gör att man kan fråga om dagens politiker ens hade blivit bjudna? Alfred Nobel var vetenskapsman och tittar man på Lööf och Levin är de uppenbart motståndare till vetenskapliga upptäckter som energin som framkommer vid atomklyvning, det vi idag kallar kärnkraft. Att Nobel köpte Bofors, ett vapenföretag som ständigt är under attack från vänstern det är inga problem när blåsan åker på inför festligheterna. Alfred Nobel drev själv världens näst största oljebolag efter Rockefellers Standard Oil, vilket gör Lööf och Lövins självskrivna inbjudningar än mer märkliga i sitt sammanhang. Han var dessutom en av de rikaste individerna i Europa vid den här tiden, vilket för tankarna hur väl han hade uppskattat de parasiterande socialistiska partierna som kommunisterna eller de som kallar sig social(demokrat)er. Därför är det intressant att de partier som hatar kapitalister mest, eller de som föraktar kärnfysik är de som idag nyttjar tillfället att blänka lite extra i Nobels strålglans; som garanterat haft helt motsatta uppfattningar än dagens etablissemang.

Opponering är kärnan i all form av vetenskap

Lyssnar man på de som sitter i allt från Nobelstiftelsen till SMHI är det tydligt att alla utåt sätt använder en språk som för tankarna till jordens undergång. Människor klimatstrejkar och talar om ett klimatnödläge, och den som är kritisk utav rent sakliga skäl (som att Stockholm inte brinner upp om de om 100 år får samma trevliga klimat som i Skåne) stämplas som en hatisk och klimatförnekande individ. Att Jimmie Åkesson som enda partiledare vågar ifrågasätta klimatalarmismen, jmf. med Ulf Kristersson som gör en halvmesyr och inte vill tala om ämnet (han vill ju inte utmana samma etablissemang) hade varit respektingivande för en person som Nobel vars vardag bestod i vetenskaplig opponering. I Nobels fall sprängdes hans bror Emil i luften, ändå fortsatte arbetet att förbättra och förfina analyserna för att till slut skapa dynamiten. Tittar man på klimatfrågan finns det idag människor som tycker man ska avrättas om man framför den minsta skepsis mot dessa påståenden, och vår public service gör inget annat än att mata ut alarmism; testa räkna själv hur många artiklar på deras framsida som handlar om klimatet. Vem som är bäst på propaganda av Göbbels och Helin får kanske historiker på sikt utreda, en sak är dock tydligt; en vetenskapsman av Nobels kaliber och global storägare av fossila bränslen hade aldrig accepterat hur totalitär klimatfrågan blivit.

Det faktum att Åkesson försvarar vetenskapen genom att opponera på de domedagsteorier etablissemanget gör gällande, att han stödjer kärnfysik eller har en nationalromantisk syn gör att det är väldigt mycket mer troligt att Åkesson hade varit en av få partiledare som varit välkommen om Nobel levt idag. Det är också troligt att det här kommer fortsätta tills den dagen SD ingår i regeringen och andra partier har civilkurage att säga ifrån. När lögner ifrågasätts utifrån logik kan vi ofta se tonläget höjas, det blir snabbt otrevligt eller personen avböjer för “ett möte som börjar nu precis”. Att därför få till en dialog om Åkessons närvaro vars politiska tankar samstämmer med Nobel, för att få en inbjudan till ett gäng vars tankar går i diametral motsats till dessa två; det kommer inte att hända om man inte blir tvingad. Den upplysning man påstår sig värna existerar inte i verkligheten, och därför kan också Nobelstiftelsens ordförande inleda festligheterna i Blå hallen genom att hålla ett ‘härligt’ vänsterradikalt tal om klimatalarmism utan att någon skriver minsta replik. Minsta kritik mot hans uttalanden hade gjort att dessa journalister hade fått gå eller blivit omplacerade att bevaka vilken kändis som har den bästa bantningsmetoden. För vi lever inte i en demokrati, vi har ingen pressfrihet, vi har ingen yttrandefrihet när partier ska portas av de som kallar sig demokrater från att prata på exempelvis Göteborgs universitet. Vi lever i en chimär där det kan få mycket allvarliga konsekvenser att tycka fel, det är dags att inse det.

Poängen med testamenten handlar om att tolka någon annans vilja, något Nobelstiftelsen påstår sig göra när alla partiledare bjuds in utom Jimmie Åkesson. Det spelar ingen roll att de socialistiska partierna har haft kamratliga förband med praktiskt taget alla de blodigaste regimerna under 1900-talet, personer som hyllat människor som mördat miljoner och som välkomnas till…

4 kommentarer

Kommentera utan Facebook