onsdag, januari 29, 2020

Regeringen kommer inte avgå pga. ett okänt statsråd, dom bluffar!

Senaste artiklar

Därför är Trumps fredsplan för Israel och Palestina ett bra realistiskt erbjudande

Som vanligt när det kommer till Donald Trump måste svenska politiker eller...

Endast på public services guldgala kan ett så svagt musikaliskt band vinna priser

Vi minns alla Ebba Grön, ett band vars musikalitet även vi högermänniskor...

Bernie Sanders personal hyllar Gulag, vill placera rika i läger, bränna Milwaukee och attackera polis

Som de flesta socialister kan man gå mycket långt för att både...
Ian Fernheden
Ian Fernhedenhttps://fornuft.se/index.php/ian-fernheden/
Ian Fernheden är sedan 2015 chefredaktör för tidskriften Oberoende Förnuft. Ian har en kandidatexamen i internationell ekonomi men brinner även för nationalekonomi, utrikespolitik, demokratifrågor, yttrande- och pressfrihet, historia samt konst och sann kultur. Ian har även tjänstgjort i Amfibiekåren, är lyrisk tenor, salsadansare och dykare när han inte skriver artiklar. Läs mer här

Alla som spelat poker är väl införstådda i att spelet handlar om att bluffa och använda psykologi mot sina motståndare, en regering fungerar på samma sätt. Riskerar en minoritetsregering nederlag av olika anledningar kan man hota med nyval, man äger nämligen som regering det vapnet förutsatt att man inte hinner bli avsatt innan man trycker på knappen. Blir man avsatt återkommer talmansrundor, och talmannens goda kakor; där man efter tre misslyckade försök måste utlysa nyval. Vi svenskar kan det där nu, vi vet också att Socialdemokraterna aldrig kommer trycka på nyvalsknappen; och absolut inte i ett läge där man likt en kägla faller i opinionen.

Arbetsförmedlingen är en död fråga för de som ser verkligheten

Förutom regeringen är det nog få som varken vet vem den nya arbetsmarknadsministern är, eller är intresserade av vad denna har att säga. Svenska folket har sedan länge insett att staten inte är den aktör som är bäst att förmedla jobb, det här klarar marknaden själva galant . Endast en socialist tror att “arbetsförmedlingen” skapar jobb, de har nämligen inga som helst incitament (att tjäna pengar själva) på att förmedla jobb; vilket som all annan socialistisk konstruktion är både oerhört dyr och mycket ineffektiv. En privat arbetsförmedlare kommer inte att bli långvarig om denne inte kan förmedla jobb, det är därför företag också söker sig dit och inte längre till “arbetsförmedlingen”; Berlinmuren föll som bekant 1989.

Vem avgår över ett statsråd som ingen känner till?

Att Stefan Löfvens regering skulle avgå över ett statsråd som ingen känner till, i en fråga som han tvingas gå med på för att behålla regeringsmakten; det är inte trovärdigt. Det är dessutom mycket otaktiskt då ett extraval knappast hade förändrat spelplanen positivt för Stefan Löfven, hans mandat hade sannolikt krympt ordentligt även om de påstår att Malmö inte varit så tryggt på 20 år.

Dagens utspel från Socialdemokraterna om att avgå är ett spel för gallerierna, för de som har mest att förlora på det är Socialdemokraterna som riskerar regeringsmakten. Partiet är inte längre ideologiskt buret utan maktaspirerande, makten för maktens skull samtidigt som visionerna helt försvunnit. De som röstar på partiet är idag personer som aldrig tänkt en kritisk tanke över hur mycket välfärd socialismen suger ur det svenska folket i form av onödig skatt (jmf. exempelvis en amerikansk sjukvårdsförsäkring med vad du betalar i landstingsskatt på ett år), eller vart dessa pengar går till (höga löner och inte de sjuka). Att ett sånt parti skulle kasta in handduken när makten är det enda som man har, och respekten från vanligt folk försvunnit; är helt otänkbart. Därför bör man säga som inom pokern, “call” eller “jag synar bluffen”. Löfven kommer aldrig att utlysa ett extraval, för de vill inte heller se kamrat-liberalerna åka ur eller byta block. De har fått det samarbete de ville ha.

Leave a Reply

Kommentera utan Facebook

  Subscribe  
Notify of

Senaste ledare

Därför är Trumps fredsplan för Israel och Palestina ett bra realistiskt erbjudande

Som vanligt när det kommer till Donald Trump måste svenska politiker eller...

Endast på public services guldgala kan ett så svagt musikaliskt band vinna priser

Vi minns alla Ebba Grön, ett band vars musikalitet även vi högermänniskor och lyriska tenorer kan uppskatta....

Varför blev Virtanen superkänd samtidigt som IS-medlemar oftast förblivit anonyma?

De kanske två största moraliska kriserna för Sverige under 2000-talet har varit MeToo:s avslöjanden och IS-krigarnas åtalsimmunitet. Det...

Regeringen saknar förtroende eftersom den saknar demokratisk förankring!

Demokrati som samhällssystem bygger på att människor väljer företrädare som ska driva deras idéer, och att man...

Att rösta för höjda bränsleskatter är att rösta för sin egen inlåsning

Som vanligt när det kommer till socialister finns det ingen kritik mot den egna rörelsen, ledningen kan...

Senaste replik

Som borgerlig politiker bör Ebba Busch Thor stå och rättfärdiga att hon vill avskaffa värnskatten!

På senaste tiden har vi kunnat se den ena borgerliga politikern efter...

Fler av våra artiklar: