onsdag, januari 29, 2020

Jordens undergång á la Greta satt i perspektiv med dess födelse…

Senaste artiklar

Därför är Trumps fredsplan för Israel och Palestina ett bra realistiskt erbjudande

Som vanligt när det kommer till Donald Trump måste svenska politiker eller...

Endast på public services guldgala kan ett så svagt musikaliskt band vinna priser

Vi minns alla Ebba Grön, ett band vars musikalitet även vi högermänniskor...

Bernie Sanders personal hyllar Gulag, vill placera rika i läger, bränna Milwaukee och attackera polis

Som de flesta socialister kan man gå mycket långt för att både...
Pilot Emeritus
Pilot Emeritushttps://www.fornuft.se
Pilot Emeritus är högflygande bakom spakarna, men är ändå aldrig helt uppe i det blå.

Historien om Jorden och människans påverkan av densamma. Om man vill få lite perspektiv på den tid som jorden funnits till, kan man istället för att prata om ”miljarder” år, helt enkelt komprimera tiden, från Jordens födelse, tills idag på följande vis; 1 (ETT) ”Jord År”. Jorden ”föddes” 00:01 (precis efter tolvslaget) den 1:a januari, idag befinner vi oss 23:59:999, en tusendels sekund, innan tolvslaget den 31 december.

Vad har nu hänt under året?

I januari, februari, mars, hände det ingenting, då det gäller ”livet” på jorden. Jorden var mer som ett glödande klot som sakta höll på att stelna under de tre första månaderna. I början på april dök de första encelliga organismerna upp, och lite senare under månaden fick dessa andra celler att hålla i handen efter att ha delat sig. I slutet på maj kom de första ryggradsdjuren i haven (en bristvara idag när det kommer till ledarskap), du känner igen dem när du går i en gammal stentrappa med fossil.

Slutet på juli började det bli grönt av alla växterna som bildades, och under augusti klev de första varelserna upp på land. De första reptilerna såg dagens ljus i mitten på september. Sen hände det något i slutet på september (utan mänsklig påverkan – det dröjer….vänta), då 60 % av allt liv försvann.

Men livet på jorden kom tillbaks. Oktober och november innebar att dinosaurierna tog över och befolkade vår jord, dock hände det något igen (utan mänsklig påverkan) i månadsskiftet. Dinosaurierna försvann och vi undrar fortfarande vad som hände. Flera teorier finns.

Men, ännu en gång blev det nytt liv på planeten. November och december innebar födelsen av många nya djurarter, fåglar, däggdjur, och insekter. En hel del av dem kan vi fortfarande njuta av än idag.

Men människan då? Jodå, håll i er!

De första människorna började vandra omkring på nyårsafton (31 december) runt lunchtid. Bättre sent än aldrig som vi brukar säga. Ca. 23:00 den 31 december hade vi nått till stenåldern…..1 ”timma” kvar tills idag. Fem i tolv, ca 23:55, byggdes pyramiderna, romarriket och andra imponerande civilisationer. ”Vår” tideräkning, år ”0” Jesu födelse (även om årtalet är omdiskuterat) för 2019 år sedan, inträffade 23:58:43. dvs. 1 minut och 17 sekunder före tolvslaget. 3 sekunder före tolvslaget 23:59:57, så lyfte bröderna Wright med sitt flygplan.

2 millisekunder före midnatt, 23:59:59:998, så uppfann vi datorerna, så vi nu tror oss nu förstå vad som kommer att hända med vår planet.

1 millisekund före tolvslaget (just idag), så har väldigt många experter, journalister, forskare och alarmister kommit fram till att om vi inte slutar att använda fossila bränslen inom den närmsta millisekunden, så kommer allt liv att försvinna på jorden inom – allt från 2 millisekunder, till ett par sekunder – efter tolvslaget.

Självklart skall ni som oroas över detta, fortsätta att vara oroliga, medan vi andra hjälps åt att hålla planeten ren från allt skräp vi släpper omkring oss, och förklara för våra barn att sannolikheten för att människan förstör hela planeten från tidpunkten 23:59:57 till 00:00:03 är ganska liten. Tänk ”stort”, var rädda om varandra, och njut av de 2-3 sekunder vi får vara med om livet.

Pilot Emeritus

Leave a Reply

Kommentera utan Facebook

  Subscribe  
Notify of

Senaste ledare

Därför är Trumps fredsplan för Israel och Palestina ett bra realistiskt erbjudande

Som vanligt när det kommer till Donald Trump måste svenska politiker eller...

Endast på public services guldgala kan ett så svagt musikaliskt band vinna priser

Vi minns alla Ebba Grön, ett band vars musikalitet även vi högermänniskor och lyriska tenorer kan uppskatta....

Varför blev Virtanen superkänd samtidigt som IS-medlemar oftast förblivit anonyma?

De kanske två största moraliska kriserna för Sverige under 2000-talet har varit MeToo:s avslöjanden och IS-krigarnas åtalsimmunitet. Det...

Regeringen saknar förtroende eftersom den saknar demokratisk förankring!

Demokrati som samhällssystem bygger på att människor väljer företrädare som ska driva deras idéer, och att man...

Att rösta för höjda bränsleskatter är att rösta för sin egen inlåsning

Som vanligt när det kommer till socialister finns det ingen kritik mot den egna rörelsen, ledningen kan...

Senaste replik

Som borgerlig politiker bör Ebba Busch Thor stå och rättfärdiga att hon vill avskaffa värnskatten!

På senaste tiden har vi kunnat se den ena borgerliga politikern efter...

Fler av våra artiklar: