Menar Damberg (S) att för lite socialism är orsaken till problemområden?!?

Under gårdagen rapporterade polisen att det finns ca 40 st klaner eller gäng som styr Sveriges undre värld, något som fick politiker från olika partier att yttra sig. Vänsterpartiet som alltid tror att mer bidrag är lösningen var inte sena att genom Linda Snecker kommunicera att man måste satsa på socialtjänsten, en stark skola samt polisen. Högern under M och SD påtalade istället vikten av att utvisa kriminella, medans Socialdemokraterna under inrikesminister Mikael Damberg påstod att “segregation och ojämlikhet har gjort att vissa bostadsområden försummats”; ett påstående som tåls att synas?

Är lösningen mer bidrag?

När det kommer till socialistiskt tankesätt så bygger det på att andra människors framgång skapar problem för den mindre välbärgade; livet enligt dessa är nämligen orättvist. Men hur sant är det när många framgångsrika företagare arbetat oerhört hårt och tagit stora risker jämfört med den som aldrig haft ett arbete, eller kanske tom inte efterfrågas pga. man inte kan språket eller har rätt kvalifikationer? Är det verkligen ojämlikheten som skapat problemen i de utsatta områdena, dvs. att man haft för lite socialism eftersom det enligt deras “logik” gått bättre för andra grupper? Är sossarnas lösning att vi som vanligt ska ge mer bidrag till kriminella dvs. ta från de rika och ge till de s.k. “fattiga”? Kan det vara så att de mest utsatta områdena idag redan får eller kostar mest pengar?

Entreprenörer kommer börja lämna Sverige

Varför vill vänsterpartierna inkl. C och L att Sverige ska importera en massa människor som uppenbart inte efterfrågas på svensk arbetsmarknad? Deras politik skapar ju den ojämlikhet de påstår att deras egen politik ska lösa? Där mer och mer bidrag ska betalas ut till fler och fler som kommer hit, för att minska klyftorna. När skatterna höjs och alla som tjänar pengar enligt vänsterns synsätt är förtryckare tåls det att fråga varför framgångsrika människor ska bo kvar i Sverige? Precis samma fråga ställde sig många östtyskar, varför ska vi bo kvar när andra länder (som Västtyskland) erbjuder högre löner och trygghet? Vem vill bo i ett land där man inte kan tjäna större pengar när staten tar allt, eftersom de som tär på ekonomin har blivit för många? Vad händer i städer som Filipstad där arbetslösheten börjar närma sig 30 %, flyttar folk in eller ut?

Varför inte pröva kapitalism och marknadsekonomi istället?

Det enda som kan lyfta Sverige är kapitalism, dvs. att man får folk i arbete och de fattigaste börjar konsumera. Det kommer endast ske när det blir mer lönsamt att arbeta än att ta risker och begå brott, människan och även en kriminell är oerhört rationell kring denna punkt. Man ägnar sig åt det som genererar mest pengar. Dagens problem handlar om att migrationen inte byggs efter vilken efterfrågan svenska företag har, istället hör man politiker säga att vi klarade det på 50/60-talen respektive 90-talet och kommer klara det idag; som om allt annat vore lika. De invandrare som kom på 50/60-talen kom till ett Sverige vars fabriker skrek efter arbetskraft, de kom från europeiska länder vars kultur i hög grad påminner om våran egen. Samma resonemang kan självklart föras kring människorna från Balkan, som idag många gånger framstår som lika svenska som Anders Andersson. Något som skiljer sig med dagens invandring från olika u-länder där kulturen, utbildningsnivån, språket, utseendet, uppförandet skiljer sig oerhört kraftigt mot exempelvis svensk-italienare eller svensk-jugoslaver; och fabrikerna sedan länge flyttat till låglöneländer pga. EU och “frihandel”. Vilka tech-företag anställer analfabeter?

Därför måste man låta arbetsmarknaden styra vilka som får komma respektive stanna i Sverige, kan man inte försörja sig själv så bygger man endast på utanförskapet och “ojämlikheten”. Därför måste bördan minska på de som arbetar genom att man tvingar folk att återvandra som inte kan försörja sig, Sverige kan nämligen inte försörja varenda kotte som korsat gränsen; utan varje individ behöver ta ett större ansvar över sig själv. Mer socialism förvärrar problemet, Sverige behöver högerpolitik för att rädda oss från en kommande avgrund. Vi behöver sänka skatterna så människor får mer i plånboken och slipper vara beroende av staten, socialdemokraterna och deras bidrag.

Vi behöver göra ekonomiska reformer så fler företag ökar sin anställningstäthet, är det rimligt att staten ska ha ca 30 % på varje arbetat timme i form av arbetsgivaravgifter (den skatt du inte ser men som arbetsgivaren betalar på din bruttolön)? Är det rimligt att du sedan ska betala ca 30 % skatt på din lön igen (dvs. brutto till nettolön)? Eller kan företagen anställa fler och du konsumera mer, om ni båda får mer i plånboken med mer högerpolitik? Hur orolig är du över sjukvården om du har råd att köpa din egen försäkring, som säkerhetsställer att du får sjukvård utan månader i cancerkö? Kanske borde du vara kritisk mot alla vänsterpersoner som tycker du ska stå i en kö (socialistisk jämställdhet), istället för de som vill att alla ska kunna köpa sin egen försäkring (höger-jämlikhet) när skatterna sjunker?

Läs gärna mer om skillnaden mellan jämställdhet och jämlikhet här.

Under gårdagen rapporterade polisen att det finns ca 40 st klaner eller gäng som styr Sveriges undre värld, något som fick politiker från olika partier att yttra sig. Vänsterpartiet som alltid tror att mer bidrag är lösningen var inte sena att genom Linda Snecker kommunicera att man måste satsa på socialtjänsten, en stark skola samt…

2 kommentarer

Kommentera utan Facebook