Klimataktivisten Väder-Pärs (MP) profetia om inställt snöfritt Vasalopp 2022 slog inte in, dags att ta ansvar för radikala uttalanden.

Tittar man tillbaka på mänsklighetens historia har det funnits många människor som förespråkat jordens undergång, där deras offer inte sällan sålt allt vad man äger och har; för att sedan snopet sitta i en koja och se klockan passera den utsatta tiden med livet i behåll. Idag handlar det inte om kometer, syndafloder eller Harmagedon utan om klimatalarmism. En mycket lönsam bransch där alarmisterna tjänat mycket pengar på att skrämma andra med s.k. klimatångest, där dessa argumenterat som att de står för absolut sanning. Auktoritära i sitt språkbruk till den grad att alla som tyckt annorlunda brännmärkts som ”klimatförnekare”. En av dem som varit hårdast i sin retorik är Miljöpartiets Väder-Pär som redan 2006 proklamerade för Sverige att 2022 skulle vi inte längre kunna åka Vasaloppet pga. avsaknad av snö. Fenomenet är inget nytt, Al Gore lurade vid samma tid mänskligheten att Arktis skulle vara isfritt c:a 2014. Pär har också gjort sig känd för att vilja avskaffa fria val för att rädda planeten, samt twittrat inspirerande kring antidemokratiska idéer (se nedan).

”Pär Holmgren befarar att Vasaloppet inte överlever sitt 100-årsjubileum 2022. – Det blir besvärligare att arrangera och färre och färre kommer att vara intresserade av att åka skidor när vintrarna blir sämre. Den unga generationen, i alla fall de som bor söder om Stockholm, kan knappt åka skidor i dag. Om tjugo år kommer inte många att vara intresserade av Vasaloppet.”

Snönivån 2022

Precis som vi kunde konstatera att Arktis is var mycket vital 2014 trots Al Gores domedagsprofetior kan vi i år se på Vasaloppets hemsida att man håller öppet hela vintern. När vi sedan studerar SMHI:s snökarta är det tydligt att det är mellan en halv till en meter snö, där miljöpartisten och EU-parlamentarikern Väder-Pärs utsagor visar sig slå väldigt fel; ja lika fel som klimataktivisten Gore ty både Arktis och Vasaloppet är kvar.

Om två år Jorden är för sen att rädda

För att förstå graden av ohederlighet, där klimatalarmister som Väder-Pär skapar politik på andras rädsla istället för förnuft kan man blicka tillbaka på Pärs budskap när han kandiderade till Bryssel 2019. Enligt egen utsago var mandatperioden 2019-2024 den sista mandatperiod mänskligheten kunde påverka klimatet, där han själv mellan raderna beskrev sig själv som något av mänsklighetens sista hopp. Det enda som saknades var en grön trikådräkt och cirkeln hade varit sluten. Att man som EU-parlamentariker inte ens äger rätt att lägga egna förslag i kammaren (motionsrätt), utan bara kan trycka ja eller nej på andras förslag är därför särskilt intressant när man retoriskt utmålar sig själv som mänsklighetens sista hopp på den högsta av piedestaler.

Ställ människor till svars för deras uttalanden

På samma sätt som du och jag får stå till svars för de uttalanden vi gör, är det rimligt att en person som Väder-Pär avkrävs ansvar för sina alarmistiska uttalanden. Särskilt när han agiterat andra människor mot oss som haft en balanserad syn på klimatets utveckling. Idag är det nämligen vanligt att fanatism ersatt logik, vilket också är orsaken till att vi är “världsbäst” på att debitera el- och bränslepriser. Man tror på fullt allvar att Faster Agdas höga bensinpris kommer rädda planeten. Det är nämligen människor som agerar på känsloliv, förakt och panik istället för förnuft och konsekvensanalys som styr, där deras katastrofala idéer fått genomslag i hela landet på alla möjliga områden. Det är inte konstigare än Stefan Löfvens utlovade vinst lite längre fram när det kommer till massinvandringen, ändå kan över 70 % av de som inte migrerat från västerländska länder inte försörja sig själva; det finns alltså en väsentlig skillnad på vad vänsterpolitiker beskriver och hur verkligheten faktiskt ser ut.

När den svenska debatten precis som den amerikanska handlar om vad som är verklighet istället för vilka förslag man vill lägga, har demokratin urholkats eftersom politiken inte längre erbjuder lösningar på problem. Det normala är nämligen att när man ser kriminalitet på stadens gator så finns det politiker som erbjuder lösningar, idag ger sig istället dessa vänsterpolitiker på din verklighetsuppfattning genom att påstå att du har fel eftersom ”Sverige aldrig varit tryggare”. På samma sätt har klimataktivisterna arbetat, varma sommardagar har tagits som bevis för att jordens undergång är nära; där modeller om varierande vädercykler sopats under mattan. Dessa radikaler har tagit linjalen och ritat en rak kurva mot överhettning, samt utraderat alla och allt som talat i annan riktning.

Att mer koldioxid leder till ökad växtlighet, vilket i sin tur äter upp CO2 är exempelvis helt frånvarande argument för dessa individer ställer aldrig upp på debatt. Man förväntar sig att vi ska knäböja, där de kan säga vad som helst. När det nu visar sig att Väder-Pär haft fel och att man kan åka Vasaloppet 2022, och det bara är två år kvar innan hans “slag” om Jorden är förlorat; tåls det att fråga varför man ska rösta på Miljöpartiet som ägnar sig åt att sprida rädsla istället för adekvat kunskap? En vetenskap som inte har högt i tak kring andra teorier är ingen vetenskap, det är nämligen opponeringen som ger forskningen legitimitet; idag har den s.k. vetenskapen istället tystat all form av seriös opponering vilket säger en del om dess legitimitet.

Tittar man tillbaka på mänsklighetens historia har det funnits många människor som förespråkat jordens undergång, där deras offer inte sällan sålt allt vad man äger och har; för att sedan snopet sitta i en koja och se klockan passera den utsatta tiden med livet i behåll. Idag handlar det inte om kometer, syndafloder eller Harmagedon…

2 kommentarer

Kommentera utan Facebook