torsdag, februari 29, 2024

Fira Lucia med stolthet över din frihet dig själv och framförallt ditt land!

Senaste artiklar

Självklart ska vi ha både Abba och Beethoven

Som vanligt när det kommer till kulturdebatter i public service dyker det...

Varför får just Margaux ett förlåt-mig-program i SVT?

Det är alltid intressant att se vad som händer när människor från...

Hur kan man rösta på vänstern när de bara vill höja skatten som främsta politiska idé?

Nuförtiden behöver man ingen spåkula när det kommer till svensk skattepolitik, är...
Ian Fernhedenhttps://fornuft.se/index.php/ian-fernheden/
Ian Fernheden är sedan 2015 chefredaktör för tidskriften Frihetliga Förnuft. Ian har en kandidatexamen i internationell ekonomi men brinner även för nationalekonomi, utrikespolitik, demokratifrågor, yttrande- och pressfrihet, historia samt konst och sann kultur så som klassisk musik. Ian har även tjänstgjort i Amfibiekåren, är lyrisk tenor, salsadansare och dykare när han inte skriver artiklar. Sedan november 2022 är Ian kommunalråd för Kristianstad kommun och vice ordförande i kommunstyrelsen och är även invald som ledamot av både fullmäktige i kommunen och regionen för Sverigedemokraterna.

Det är i allra högsta grad dags att ta striden för det som är vårt, nämligen vår kultur och vårt sätt att leva. Lucia är den högtid kulturmarxister skjuter in sig på i största utsträckning, de försöker på alla sätt tona ner eller tom. ställa in den i “omtankens” namn. Marxism i alla dess former kommer alltid med omtanke, vi fria människor ska minska vår frihet oavsett om det är kött, kaffe, bilar, cigaretter på uteserveringar eller genus. För någon vecka sedan kom Alexander Schulman med argumentet att ställa in Lucia med “omtankte” för de fattiga som inte hade råd att köpa Lucialinnen, vilket är så argumentationen ser ut; istället för att ta diskussionen huruvida vi ska ha Lucia eller inte för han en debatt runt ämnet där slutmålet är detsamma. Det är inte en slump, det är så kulturmarxister agerar. Lucia är kanske vår mest omtyckta tradition, det är något som för oss svenskar samman; och det är en symbol för vår frihet. Stå därför upp för Lucia och tag dig tid att lyssna på hennes budskap om fred och hopp, för hennes ankomst är utmanad av vänsterindivider som vill montera ner allt vad traditioner heter; en värld där vi istället för att vara “kamrat” numera är “hen” och “person” med varandra.

Observera att konservative Dennis Prager inte är kristen, vilket gör klippet än mer relevant!

Önska dina vänner en riktigt god jul oavsett mattriktning

Även julfirandet har börjat ersättas med det mer inkluderade begreppet “Happy Holidays”, för att i marximens omtankens namn… inkludera alla (syftet är dock att montera ner tradition istället för inkludera). I USA där det demokratiska partiet (motsvarar V+MP+S+L+C inom svensk politik) sedan många år varit infiltrerade av dessa tankar har man t.o.m. döpt om “Christmas tree” till “Holiday tree” på många håll. Därför är det viktigt att vi står upp för vår jultradition och benämner saker vid dess rätta namn, Merry Christmas! Vilken vacker julgran du har! O Tannenbaum etc.; ty dessa meningar är inte längre självklara. Bojkotta även butiker som kommer med budskapet “Happy Holidays”, varför ska vi handla julklappar i butiker som klumpar ihop den svenska jultraditionen med andra länders traditioner eller t.o.m. utmanar julen i sin helhet? På samma sätt som vi gärna hör god jul av människor som normalt sett inte firar jul, glöm inte att visa samma omtanke och respekt när dessa grupper har sina traditioner; en lyckönskning är kostnadsfri för plånboken men stärker vänskapsband mellan olika människor.

Jag har ofta fått den frågan men jag kan inte komma på vad svensk kultur är. Jag tror att det är lite det som gör många svenskar så avundsjuka på invandrargrupper. Ni har en kultur, en identitet, en historia, någonting som binder ihop er. Och vad har vi? Vi har midsommarafton och sådana ”töntiga” saker.

Mona Sahlin i Tidningen Euroturk 2002.

Lex självförnekaren Mona “ingen svensk kultur” Sahlin

Både Lucia och julfirandet som vi känner dem ÄR de facto svenska traditioner, även om båda har kopplingar till utlandet. När man säger att kultur är föränderlig är det precis så här det fungerar, pizzan är förvisso italiensk men den svenska pizzan är mycket godare än den italienska pizzan; det vet alla som ätit den hädiska Kebabpizzan med stark sås. Den mexikanska tacon som blivit signifikant med “fredagsmys” smakar inte som en taco tillagad i Mexiko; kultur är nämligen föränderlig. Vad som däremot inte är sant är när radikala kulturmarxister som Sahlin monterar ner våra traditioner eftersom “kulturen är föränderlig”; när de allra flesta människor som inte röstar på Socialdemokraterna gillar våra traditioner som de är. Att påstå att det inte finns någon svensk kultur, det är att i retorisk mening göra sig skyldig till att föråda allt det man borde tro på; nämligen sitt land och sina medmänniskor.

Stå upp för Sverige och det som är svenskt

Att fira jul, lyssna på lucia, äta kebabpizza eller förtära en taco en fredagskväll är saker som gör oss till svenskar. Det är sätt att uttrycka vår frihet, vi är inte världsmedborgare med varandra; vi är svenskar. Lucia är vår tradition, en frihetstradition som vuxit sig stark i norden och som exempelvis firades extra mycket i Danmark under ockupationen; nämligen rätten till sin egen identitet (trots tysk närvaro). Därför ska vi reagera och vi ska kritisera varenda skolchef offentligt som lägger ner Lucia för att inte stöta sig med elever från andra länder, här i Sverige firar vi våra traditioner med ryggrad i frihetens namn; det är det enda rätta att göra i mångkulturens tid. För vad är egentligen alternativet? Vad får vi för land om vi går med krökta ryggar, och inte står upp för vad som är Sverige respektive svenskt? Hur integrerar man människor om vi inte ens kan stå upp för det dessa människor ska integreras i? Det politiskt korrekta samhället är totalt motsägelsefullt, och det bygger på lögner; ty dess utövare och förespråkare är individer som både ljuger för sig själva och för sina medmänniskor.

När politiskt korrekta förnekar både sig själva, sitt land och sin historia; och istället kritiserar oss andra är det inga människor vi ska visa respekt eller ta intryck av överhuvudtaget. Man kan inte sjunka lägre än så, det är höjden av att vara intolerant istället för tolerant. Det är inte vi frihetsälskande individer som ska skämmas för att vi firar jul eller hyllar Lucia, det är dessa individer som sviker sitt land; det gör det inte bättre att de i sann marxistisk anda gör det med falska förtecken kring s.k. “omtanke”. Det är inte omtanke att svika sig själv eller sitt land, det är omtanke att låta oss fira våra traditioner i frid och frihet. Trivs man inte med det är det dessa individers fulla frihet att inte hänga upp en adventsstjärna i fönstret; för vi lever i ett fritt land. Vi tvingar ingen att fira jul, men vi kräver respekt för vad som är svenskt och vad som är våra traditioner; eftersom det är den enda sanna vägen till inkludering och integrering. Vi svenskar utestänger nämligen ingen att fira jul, alla oavsett mattriktning är välkomna att deltaga i festligheterna; ty julen och Lucia är det som förenar oss svenskar under den svenska vackra och blågula fanan i konungariket Sverige. Det mina kära läsare är något att vara stolt över och hylla idag 13 December 2018 när vi firar Sankta Lucia!

God Jul och Glad Lucia!
Mvh Ian Fernheden

0 0 röster
Article Rating

7 KOMMENTARER

Kommentera utan Facebook

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Conny Lundberg
5 years ago

Utmärkt skrivet, Ian!!! 🙂 Självklart är det ju så som du skriver och allting annat är falsarier och i högsta grad intolerant och går hand i hand med globaliseringens syften att utplåna nationalstaten och förneka ursprunget för de som bor i nationer. Varje nation liksom varje människa har ju sin historia och att försöka utplåna den är att försöka ta ifrån oss vår identitet och det som gör oss oss till de vi är.

trackback

[…] Source: Fira Lucia med stolthet över din frihet dig själv och framförallt ditt land! […]

Lars***
Lars***
5 years ago

Tack för värnandet om våra seder Ian. Jag har läst Jul, Disting och förkyrklig tideräkning av Andreas Nordberg. Där finns i klartext att julen som vinterhögtid (även i andra historiska källor som anger bl a jul med julöl, julstockar (julbrasa), julbröd osv) är minst 2000 år gammal. Troligtvis ännu äldre där det pekar mot yngre stenålder. Så vi pratar 2000 år eller till och med 5000 år av en allmän vinterhögtid. Människor här i norr märkte den mörkaste tiden som en högtid, att det vänder mot ljuset. Lucia hör också till jultiden hur än hon framavlats i en väv av… Read more »

Lars***
Lars***
5 years ago

Förtydligande: Julstång, julstänger är också namn på julruskor. De är festträd, helgmarkörer likt björkruskor på midsommar. Dessa restes förr den 21 december några dagar före juldagen 25 dec för att markera att julfred råder. Ja förresten, de reses än idag.

Type Beat
4 months ago

Type Beat

jazz piano
3 months ago

jazz piano

peaceful music
3 months ago

peaceful music

Senaste ledare

Senaste replik

Fler av våra artiklar:

0 0 röster
Article Rating
0
Delta gärna i diskussion och kommentera nedan!x
()
x