Är det muren mot Mexiko eller öppna gränser som skapar hat, oro och massmord?

När Beto O’Rourke (D) går ut i presidentvalet och anklagar Trump för massmorden och rasism i sin jakt på att vinna väljare, har man sedan länge passerat lägsta nivå i vad som kan betraktas som anständighet. Däremot sätter han fingret på något, kan det vara så att vidöppna gränser eller muren skapar fientligheter? Vilken policy är det egentligen som skapar konflikter att unga radikala tar till vapen och skjuter ihjäl civila människor? Är det muren eller är det öppna gränser? I Beto:s fall är det tydligt att han svarat att det är muren som skapar hatet, men är det verkligen sant? Kan det vara tvärtom?

Att förstå varför Demokraterna i USA och Socialdemokraterna i Sverige driver på om öppna gränser

I båda länder har arbetarklassen fått det bättre på sista tiden, det betyder att man fått ett väljarflöde från vänster till höger; dvs. Demokraterna till Republikanerna eller Socialdemokraterna till Moderaterna. Det faktum att det inte längre är arbetarklassen som röstar vänster utan höger har gjort att så väl Socialdemokraterna och Demokraterna behöver skaffa sig nya väljarkårer. Istället för att argumentera och bli relevanta öppnar man därför gränserna, där det i Texas fall hade behövts ca 800 000 röster för att Hillary skulle nått Donald 2016. Beto O’Rourke är därför som Texas-Demokrat mycket för att öppna gränserna och motsätta sig muren, eftersom det hade inneburit 36 elektorsröster; han kan därför sätta sig på en hög piedestal och framstå som godhjärtad. Det förklarar också varför vänsterindivider vill ha rösträtt snabbt för nyanlända. Tittar man på Kalifornien var det länge en republikansk delstat, men tack vare en politik om b la öppna gränser till delstaten har den inte röstat höger sedan 1988; vilket ger stadiga 55 elektorer till den Demokratiska kandidaten (behövs 270 att vinna). Det är också därför Demokraterna protesterar högt när Trump föreslår att Demokraternas s.k. “öppna städer” i Kalifornien kan ta emot migranter från andra delstater, det här handlar om att vända röda republikanska delstater till blå; och det gör man inte om dessa bussas till Demokraternas Kalifornien. Det faktum att migranter röstar vänster har gjort att vi i Sverige också ser idéer om att införa islamska högtider som röda dagar, eller att vänstern förespråkar böneutrop samt att man ägnar sig åt identitetspolitik för att fånga upp dessa potentiella väljare som offer.

Vad händer med ett samhälle som öppnar gränserna?

Öppnar ett samhälle gränserna för individer som inte efterfrågas på arbetsmarknaden ökar arbetslösheten, vilket gör att välfärden blir lidande eftersom kostnaderna stiger (i Sverige är det mycket tydligt). Ökad arbetslöshet och utanförskap generar också brottslighet, därför har man i Sverige men även i USA kunnat se mycket allvarlig brottslighet kring gränserna. Beto O’Rourke så väl som Stefan Löfven prioriterar alltså högre brottslighet för medborgarna, eftersom det priset folket får betala innebär att dessa har en ökad chans på makten. När en arbetsmarknad dessutom översköljs av fattiga människor från 3:e världen innebär det att den amerikanska eller svenska trädgårdsmästaren får problem att bibehålla sin lön på 20 000 kr eftersom mexikanen kan tänka sig göra samma arbete minst lika bra för 5000 kr. Det här kallas inom ekonomi för svart arbetskraft, vilket drabbar alla som försöker försörja sig vitt. Det säger sig självt att ett taxibolag som kör för halva taxan kommer att få fler kunder. Öppna gränser dvs. okontrollerad invandring skapar därför hög arbetslöshet, ökad brottslighet och svarta arbeten.

A small fence separates densely populated Tijuana, Mexico, right, from the United States in the Border Patrol’s San Diego Sector. Construction is underway to extend a secondary fence over the top of this hill and eventually to the Pacific Ocean. Foto: Sgt. 1st Class Gordon Hyde  / WC

Vad säger då Trump som enligt O’Rourke är så rasistiskt?

För det första säger Trump att han inte har något emot invandring men att personen måste passera en gränsövergång och komma in legalt. För att komma runt muren går därför Demokratiska kandidaterna till val på att göra det lagligt att komma in till USA olagligt, dvs. man håller fina tal om att flyktingar inte är kriminella. USA:s migrationspolitik har länge varit kopplad till arbetsmarknaden, där man avslår ansökan om en amerikan kan göra arbetet migranten efterfrågar. Det betyder att vi som svenskar ofta tar arbeten hos svenska företag eftersom alla amerikaner inte kan svenska. Genom att koppla samman arbetsmarknad och migration vill man därför se till att människor kan stå på egna ben ekonomiskt redan från dag 1. Trumps mur i sammanhanget är inte en hatisk symbol, utan är till skillnad från exemplaret i Berlin en garant för att man kommer in lagligen. Det är dessutom skillnad på socialistiska murar som Berlinmuren som alltid innebär att fritänkande individer ska fängslas och inte kunna lämna, och en mur som hindrar obehöriga från att komma in. En socialistisk stat betraktar nämligen arbetare oavsett vad de gör som “jämställda”, dvs. man låser in alla antingen ekonomiskt eller fysiskt. Är alla kändisar med murar kring sina hus fascister, eller vill de endast kunna välja hur många av deras fans som ska kunna besöka dem i hemmet?

I Sverige så väl som i USA ägnar sig därför Demokraterna och Socialdemokratin åt att kalla negativa saker för fina ord. “Illegal aliens” har blivit “Dreamers” i USA och “illegala invandrare utan uppehållstillstånd” har blivit “papperslösa”. Allt för att vinna sympati för sin oreglerade politik, där människor som inte har rätt att vistas i landet ska få stanna. Trumps mur skapar inga mördare, eftersom reglerad invandring skapar lugn och kontroll eftersom samhällen endast tar emot vad man klarar av. Öppna gränser skapar våld, fattigdom, högre arbetslöshet (både inhemska trädgårdsmästaren och nyanlända migranter) vilket leder till kriminalitet och mer hat mellan olika grupper. Kontroll leder till ordning, öppna gränser eller fri uppfostran skapar problem och splittring i hela samhället. Slutsatsen kan inte bli annat än att Beto O’Rourke och Demokraterna därför har betydligt mer ansvar för massmorden, eftersom deras politik leder till så mycket problem att människor tar till vapen för att man blivit så radikala motståndare (dvs. inte för att man stödjer Trump!).

Man tar inte till vapen för Trump, utan för den giftiga politik Demokraterna driver genom att proklamera godhet samtidigt som man utsätter folket för stora problem. Det är därför inte muren som skapar splittring, utan den skapar ordning invånarna efterfrågar; precis som kändisen som får sova ostört i sitt hem. Öppnar man därför gränsen i södra USA mot Mexiko och miljoner människor kommer in, innebär det att välfärdsstaten dräneras och fattigdomen växer, drogerna sprids okontrollerat; och alla blir mer olyckliga. Väljer man istället att reglera migrationen efter behov, kan man istället upprätta välmående samhällen på båda sidor av Rio grande, där människor behåller sina arbeten och där arbetsmarknaderna är dynamiska och anställer efter behov; istället för att kriminella svarta sektorer uppstår där människor förlorar jobben. Kanske slipper vi då också massmord där galningar tar till vapen och börjar avrätta oskyldiga individer på gatan, eftersom det är alltid folket som får betala det yttersta priset av skadlig politik.

När Beto O’Rourke (D) går ut i presidentvalet och anklagar Trump för massmorden och rasism i sin jakt på att vinna väljare, har man sedan länge passerat lägsta nivå i vad som kan betraktas som anständighet. Däremot sätter han fingret på något, kan det vara så att vidöppna gränser eller muren skapar fientligheter? Vilken policy…

2 kommentarer

Kommentera utan Facebook