Om man är emot FN:s öppna gränser, är man då “högerextrem” Expressen?

Vi lever i en tid när traditionell media inkl. public service som vi nu alla gjorts delägare i, demoniserar de som protesterar mot makten. Hela tanken med att vara liberal är att makten ska ligga hos folket, när den inte gjort det har folket rest sig; och det har skett åtskilliga gånger i historien. När FN nu kommer med ett migrationsavtal som är tänkt att öppna våra gränser, och vår avsatta statsminister ska skriva på det kanske mest kontroversiella avtalet vi sett dvs. en upplösning av nationalstaten; tåls det att fråga vilket mandat han har för det? Skillnaden är att de som tidigare varit det fria ordets väktare, dvs. liberaler idag inte är liberala utan agerar totalitärt. Expressen kallar sig “liberal” men demoniserade under gårdagen fria människor samt Katerina Janouch m.fl. som tagit sig till Mynttorget genom att kalla dem “högerextrema”, när dessa endast manifesterar mot öppna gränser; hur i hela friden har man mage? 

Vikten att förstå att Liberaler inte är liberaler

Liberaler är per definition för yttrandefrihet, pressfrihet och den lilla människans inflytande. Du tror därför på nationalstaten eftersom det är det bästa forum att göra den egna rösten hörd, därför är du motståndare mot globala maktstrukturer som du saknar inflytande i; eller en övermilitarisierad värld. När liberaler och socialister i våras velat kuppa i grundlagen för att begränsa yttrandefriheten, när liberaler är de som vurmar mest för EU, FN och NATO borde det vara uppenbart för alla att man inte är liberala. Vilka är det då som är för helt öppna gränser och överstatliga institutioner samt begränsad yttrandefrihet? Ja inte är det liberaler, det har alltid varit vänstern; när riksdagens “liberala” partier därför gör upp med Socialdemokraterna borde ingen vara förvånad. Det här är inte liberala partier, det är höger-socialister. De må vara för fri marknad och mer konkurrenskraft, men det kan man rimligen vara som kinesisk kommunist också; ingen människa i sina sinnens fulla bruk skulle skriva “den liberala regeringen i Peking”.

Är det en slump att ingen “känner till det här”?

Den tysta mediekåren

Tittar man på dagens journalister är det tydligt att dessa är ett maktinstrument idag, de granskar inte längre makten; mer än att rota fram någons kvitton som druckit för mycket brännvin för skattebetalarnas pengar. Den sortens granskning är inte det som i liberal mening åsyftas i begreppet pressfrihet, den handlar om att verkligen granska vad makten gör med sin makt; inte huruvida man dricker O.P. Andersson eller Skånes Akvavit. Hade vi haft en fri press i Sverige (vilket Socialdemokrater ofta beskyller exempelvis denna tidskrift för att hota, ty man förstår sorgligt nog inte bättre) hade pressen skrivit om FN:s migrationsavtal på ett sätt där man åtminstone tagit en diskussion kring för- och nackdelar. Istället är man tyst, och tystar de som vill diskutera detta avtal; och de som väl samlas i stora manifestationer märker man som “högerextrema”. Väldigt få människor vill nämligen kännas vid att vara “högerextrema”, det har blivit jobbigt att stå upp för det fria ordet och det man tror på om man opponerar sig mot makten.

Att först stå upp för sig själv och sedan sitt land

Alla som förstår hur fel denna utveckling är, och hur totalitärt Sverige är under ytan förstår också stundens allvar; därför måste man ha ryggrad att stå upp vad som är rätt och vad som är fel. Dessa maktokrater (media och politiker) kommer inte ge sig frivilligt, de kommer att med näbbar och klor brännmärka de som ifrågasätter deras legitimitet; makten kommer alltid framför både hederlighet och ärlighet. Därför måste vi fria sinnen och medborgare stå upp för oss själva och det vi tror på, dvs. i sak diskutera varför samhällsutvecklingen är djupt oroande och varför det här är fel; vi har nämligen rätt i sak. Vi har alla känt lukten av något mycket unket och illaluktande, eftersom vi har förnuftet kvar. Står vi upp för oss själva, det fria ordet och opinionsbildar varför det här är fel; står vi också upp för vårt land Sverige. Det är omöjligt att med lögn försöka klamra sig fast vid makten, saklighet, fakta och hederlighet vinner alltid över makt och lögner; på samma sätt som ljus alltid segrar över mörker. 

Bryr du dig om fri press stöd därför denna och andra oberoende fria publikationer istället för att köpa Expressen, Sverige behöver fria redaktörer som vågar ifrågasätta makten; när dessa tidningar inte gör det har de tappat både sin legitimitet och samhällsfunktion. När tidningarna idag drivs runt av marknadsavdelningar på större bolag, uppmuntra därför marknadschefer i din närhet att stötta andra publikationer; och bojkotta de varor och tjänster dessa tidningar marknadsför. Pengar är det som driver dessa tidningar, och stryper man tillflödet kommer dessa att få ekonomiska problem. Sverige behöver tidningar som granskar makten, inte allierar sig med den och istället granskar de som granskar makten; vilket är dagens situation. Den sortens sorti är det som verkligen utmanat den svenska demokratin, det är vanliga människor som uttryckt sin åsikt på Mynttorget; människor som du och jag. Vi som inte vill ta bort rätten till vårt lands suveränitet och integritet, vi som kritiserar att FN-avtalet stipulerar att gränserna görs vidöppna; vi måste hålla varandra om ryggen från klassisk vänster till höger. Det är vårt land det handlar om! Det spelar ingen roll om avtalet inte är bindande, våra politiker kommer trycka igenom relevant lagstiftning eftersom man skrivit på detta avtal; så har skett tidigare och så kommer ske igen.

Globala problem kommer alltid uppstå om länder med mycket stora skillnader kring ekonomi eller kultur öppnar gränserna eller sluter frihandelsavtal; eftersom marknadskrafterna kommer skapa pull-faktorer och produktion kommer flytta där en dagslön kostar som ett tuggummipaket. Det spelar ingen roll om det är Grekland som inför euro eller om Somalias eller Honduras medborgare ges ekonomisk möjlighet av personer som George Soros att ta sig till Europa respektive USA. Det är därför fullständig galenskap att skriva på ett avtal där jordens fattiga länder ska kunna bosätta sig hos oss över en natt om de så känner. När avtalet kommer undertecknas om 4 dagar, dela därför denna artikel. 

Fördjupning hos SwebbTV:

Vi lever i en tid när traditionell media inkl. public service som vi nu alla gjorts delägare i, demoniserar de som protesterar mot makten. Hela tanken med att vara liberal är att makten ska ligga hos folket, när den inte gjort det har folket rest sig; och det har skett åtskilliga gånger i historien. När…

2 kommentarer

Kommentera utan Facebook