måndag, maj 25, 2020

Blockerar Jönköpings kommun Katerina Janouch enligt kinesisk modell?

Senaste artiklar

Mein Kampf går bra att sälja men inte Paolos kokbok? När radikalism och hyckleri blir ett.

Precis som på Stalins tid så bär dagens nymarxistiska samhälle tydliga tecken...

Barack Obama debuterar som nymarxist genom att börja spela raskortet i sin kritik mot Trump.

Det var en uppenbart ny Barack Obama som spelat in en hälsning...

Greta Thunberg blir Covid-19 expert hos CNN…?

Nuförtiden kan man bli expert utan studier, där den som varit mest...
Ian Fernheden
Ian Fernhedenhttps://fornuft.se/index.php/ian-fernheden/
Ian Fernheden är sedan 2015 chefredaktör för tidskriften Oberoende Förnuft. Ian har en kandidatexamen i internationell ekonomi men brinner även för nationalekonomi, utrikespolitik, demokratifrågor, yttrande- och pressfrihet, historia samt konst och sann kultur. Ian har även tjänstgjort i Amfibiekåren, är lyrisk tenor, salsadansare och dykare när han inte skriver artiklar. Läs mer här

Sedan några dagar tillbaka är det omöjligt att komma in på Katerina Janouchs hemsida, Katerina Magazine. Orsaken till blockeringen är höljd i dunkel eftersom kommunen lämnat icke tillfredsställande svar, således har spekulationerna varit stora på nätet. Eftersom Katerina på sin blogg diskuterar samhällsfrågor utifrån ett vanligt normalt perspektiv, har hon uppfattats att vara kontroversiell då man sedan ganska många år inte får ha avvikande åsikter jämfört med diverse kulturredaktioner (vår tids “politiska kommissarier”). Därför är det oerhört beklämmande att Jönköpings kommun inte lämnar tillfredsställande svar om vad som gjort att sidan blockerats, eftersom det skapar spekulation om det handlar om det rent redaktionella innehållet?

Vikten av yttrande- och tryckfrihet
Uppenbart har dagens generation glömt bort varför två av våra grundlagar kommit till, många tar dessa helt enkelt för givna. Däremot är det tydligt att dessa friheter testas inte när det är spegelblankt på havet, de testas i tider av att någon skriver saker som ogillas från högre makt. Tryckfriheten kom till i en tid när kung Karl XIV Johan kastade in handduken mot Aftonbladets Lars Johan Hierta efter att denne startat om sin tidning över två hundra gånger med nya ansvariga utgivare, eftersom denne fått sitt utgivningsbevis indraget efter att ha kritiserat kungen. På samma sätt fungerar det idag, tryckfriheten testas när personer som Janouch censureras eller plockas bort från tv-tablån pga. konservativa uppfattningar i framförallt migrationsfrågan. Friheterna mäts således inte om Lisa eller Kalle får starta varsin en blogg och skriva om sina sommarlov, utan när personer för fram resonemang som anses avvikande från vad man får tycka; dvs. går stick i stäv med vår tids politiska kommissarier. 

Jönköpings kommun skyller på skadlig kod eller pornografi
Enligt de tekniska tester som gjorts av privatpersoner är den enda tekniska flaggan att Katerinas magasin använder en lite äldre version av WordPress, i övrigt har ingen lyckats finna någon skadlig kod. Skulle teorin om den skadliga koden vara sann skulle alltså miljontals sidor blockeras eftersom det är långt ifrån alla som använder den senaste wordpress versionen. Även om Katerina arbetat med sexualupplysning handlar plattformen om hennes magasin, litteratur och endast en ytterst liten del viks till artiklar rörande sexualitet. Således är det anmärkningsvärt att kommunen inte är mer specifik kring vilken undersida som exakt blockerats, och varför.

Blotta tanken på att kommuner skulle blockera sidor vars innehåll deras ledande politiker ogillar för tankarna till väldigt auktoritära regimer där detta är en förutsättning för deras överlevnad. Sånt får inte hända i Sverige, vi ska istället ha både högt i tak och argumentera i sak. Däremot kan det mycket väl vara sant att sidan fastnat i deras webbfilter, men samtidigt har vi ett ansvar att ifrågasätta trovärdigheten eftersom yttrandefriheten är den vitala delen för demokratin. Således har Jönköpings kommun ett ansvar att lägga varenda pusselbit de har tillgänglig för att motbevisa de frågetecken som uppenbart finns, de bör även omgående avlägsna blockeringen om det inte gjorts.

Läs gärna Jönköpings Kommuns skriftliga kommentar

Leave a Reply

Kommentera utan Facebook

  Subscribe  
Notify of

Senaste ledare

Mein Kampf går bra att sälja men inte Paolos kokbok? När radikalism och hyckleri blir ett.

Precis som på Stalins tid så bär dagens nymarxistiska samhälle tydliga tecken...

Greta Thunberg blir Covid-19 expert hos CNN…?

Nuförtiden kan man bli expert utan studier, där den som varit mest tongivande i "klimatfrågan" inte ens...

Brott mot griftefriden bör kunna innefatta livstids fängelse om man inte kan fastställa mord

Vi ser det gång på gång, fall där vad som ser ut att vara mord inte kan...

Självklart vill ministern ha en (dyr) Corona-kommission för att utreda sina gigantiska misstag? … Eller?

Som vanligt när det kommer till socialistiska regeringar är det bara en tidsfråga innan någon vill tillsätta...

En generaldirektör som själv saknar kompetens, påstår att felet ligger hos medarbetarna

När en blind leder en blind faller båda i gropen är ett gammalt ordspråk, men ordspråket är...

Senaste replik

Danmark “diskriminerar” inte Sverige, de räddar sina liv genom att hålla gränsen stängd!

Som vanligt när det kommer till svenska vänsterns företrädares argumentation utgår man...

Fler av våra artiklar: