Hur tänker Annika Strandhäll när hon avslöjar Säpos integritet för att kritisera Ebba Busch?

Sedan det tragiska mordet på utrikesminister Lindh har hat och hot mot politiker ökat. Det är rimligt att anta att sociala media har spelat en stor roll i denna ökning. Samtidigt har Säpo gradvis ökat personskyddet för våra folkvalda, särskilt de på utsatta positioner. Det gäller skydd från sådana som den ensamma galningen, men också skydd mot politiska extremister särskilt från grupper inom den autonoma vänstern och nazister med NMR och liknande. Det är oerhört väsentligt att säkerhetspolisens arbetsmetoder inte offentliggörs alls. Särskilt med tanke på de enormt tragiska konsekvenser som morden på en statsminister och en utrikesminister bidragit till.

När Annika Strandhäll (s) offentligt, genom ett publikt inlägg på Facebook, kritiserar Ebba Busch (kd) för att ha skjutsat en kompis med hjälp av Säpos bilar, bryter hon mot flera principer och eventuellt regler som alla riksdagsledamöter har att rätta sig efter. Strandhäll är välkänd när det gäller raljanta och ofta elaka kommentarer till meningsmotståndare, men med detta har hon gått rejält över gränsen. Det är synnerligen viktigt att säkerhetsarbetet kring våra folkvalda hålls hemligt och att det inte diskuteras offentligt, en person ska inte välja bort ett arbete i demokratins tjänst på grund av hot. Det är också viktigt i förhållande till främmande makt som alltid kartlägger politikers rörelsemönster och säkerhetsarbete.

Rent principiellt så har Ebba Busch inget annat val än att ta emot personskydd av Säpo. Det är en betydande inskränkning av hennes personliga frihet som hänger med hennes yrkesval. Ebba Busch och hennes väninna hade delat en taxi om inte Ebba Busch hade haft just den roll hon har. Då är det inte något konstigt om hon låter sin väninna åka med i den bil som Säpo ordnat, särskilt när det är på vägen hem. Det anmärkningsvärda är att Strandhäll bryter mot reglerna när hon kommentarer Säpos säkerhetsrutiner offentligt. Det gör man nämligen inte och det är inte omöjligt att hon får en reprimand för detta. Talmannen bör snarast kalla Strandhäll till sig och förklara det olämpliga med detta beteende.

Att Aftonbladet sedan väljer att publicera det tanklösa inlägget är lika bedrövligt. Vi har under sommaren avslutat en 25-årig utredning av ett statsministermord, hur kan Aftonbladet vara så tanklösa att de väljer en sådan publicering. Enligt flera uppgifter från KDs ledning har Aftonbladet inte ansträngt sig för att ta reda på vad som de facto hände under kvällen.

Förlusten i hela den här historien är svenska folket. Vem vill vara politiker och ha kollegor som Annika Strandhäll? Vem orkar med att behöva ha extrema personliga inskränkningar med en allt ökande hotbild som politiker som Annika Strandhäll gör sitt yttersta att bygga på genom att piska igång aggressiva stämningar? Begåvade människor söker sig till näringslivet istället och riksdagen går miste om begåvningar.

Johan Rönn

Sedan det tragiska mordet på utrikesminister Lindh har hat och hot mot politiker ökat. Det är rimligt att anta att sociala media har spelat en stor roll i denna ökning. Samtidigt har Säpo gradvis ökat personskyddet för våra folkvalda, särskilt de på utsatta positioner. Det gäller skydd från sådana som den ensamma galningen, men också…

51 kommentarer

 1. Pingback: 2displayed
 2. Pingback: college paper help
 3. Pingback: buy college paper
 4. Pingback: custom note paper
 5. Pingback: 2forgave
 6. Pingback: coursework planner
 7. Pingback: free onilne dating
 8. Pingback: date website free
 9. Pingback: chat dating
 10. Pingback: 1 dating sites
 11. Pingback: online dating game
 12. Pingback: connecting singles
 13. Pingback: meetme dating site

Kommentera utan Facebook