torsdag, december 7, 2023

Hur kan Moderaterna tävla i mest (socialistiskt) “jämställda” förening?!?

Senaste artiklar

Självklart ska vi ha både Abba och Beethoven

Som vanligt när det kommer till kulturdebatter i public service dyker det...

Varför får just Margaux ett förlåt-mig-program i SVT?

Det är alltid intressant att se vad som händer när människor från...

Hur kan man rösta på vänstern när de bara vill höja skatten som främsta politiska idé?

Nuförtiden behöver man ingen spåkula när det kommer till svensk skattepolitik, är...
Ian Fernhedenhttps://fornuft.se/index.php/ian-fernheden/
Ian Fernheden är sedan 2015 chefredaktör för tidskriften Frihetliga Förnuft. Ian har en kandidatexamen i internationell ekonomi men brinner även för nationalekonomi, utrikespolitik, demokratifrågor, yttrande- och pressfrihet, historia samt konst och sann kultur så som klassisk musik. Ian har även tjänstgjort i Amfibiekåren, är lyrisk tenor, salsadansare och dykare när han inte skriver artiklar. Sedan november 2022 är Ian kommunalråd för Kristianstad kommun och vice ordförande i kommunstyrelsen och är även invald som ledamot av både fullmäktige i kommunen och regionen för Sverigedemokraterna.

Som vi tjatat om på Oberoende Förnuft är jämställdhet ett socialistiskt/marxistiskt begrepp där man ska nå jämvikt mellan arbetsgivare och anställda eller mellan män och kvinnor utifrån resultat istället för förutsättningar. Vänstermåttet Jämställdhet handlar om att se det som “orättvisor” eller “problem” om någon tjänar mer än någon annan, istället för att alla har samma JÄMLIKA grundlön vid anställning (och sen utvecklas individuellt); att Moderaterna därför delar ut priser i mest jämställda förening i Sverige sett till kön är en allvarlig och ordentlig tankevurpa. Ska vi gratulera Nordmaling och Vindelns partiföreningar för att de är bäst när det kommer till socialistisk könskvotering? När Moderaterna som parti inte inser att man använder en retorik som ligger till 100 % på socialisternas planhalva att beskriva verkligheten, kan man undra om det gått så långt att ingen vågar säga ifrån?

Vad Moderaterna borde tävla om!

Hade Moderaterna varit ett parti som tävlade i frihet och högerpolitik, hade man rimligen tävlat i att stärka att kvinnor så väl som män kan gå med och engagera sig. När Moderaterna istället tävlar och bisarrt nog delar ut priser i hur väl man uppfyller nymarxistiska Feministiskt initiativs synsätt kring könskvotering, är det tydligt att man missar bollen fullständigt. Uppenbart förstår inte Moderaterna under Ulf Kristerssons ledning att ge den typen av radikala vänsterverklighetsbeskrivningar legitimitet, är minst sagt både anmärkningsvärt för att inte tala om direkt kontraproduktivt för den egna saken. Ska man rösta på Moderaterna för att de är ännu bättre på socialism och marxism i frågan genuskvotering än vänsterpartierna?!? Moderaterna borde istället ägna sig åt att ha så många medlemmar som möjligt oavsett kön, och tävla i vilka som kan rekrytera flest kvinnor (om man nu vill lyfta fram kvinnor).

Alla högerpartier bör lyfta fram sina mest skärpta medlemmar oavsett om de är män eller kvinnor, det är nämligen så jämlikhet fungerar. Det kan betyda att en förening frontas av 100 % kvinnor eller män, eller 70/30 och den fortfarande är jämlik, eftersom alla som anstränger sig kan nå en viktig post. När Moderaterna som parti istället på nymarxistiskt vis börjar bedöma kandidater utifrån kön och där man kan läsa att si och så många kvinnor är kommunstyrelsens ordförande, regionråd eller medlemmar totalt sett; bör vi fråga oss om vi ska skratta eller gråta? Moderaterna borde istället lyfta fram de kvinnor som nått höga poster, för att inspirera andra att arbeta hårdare.

En jämlik förening är rimligen en där både män och kvinnor kan nå högre positioner, där man tittar på duglighet; medans det man idag tycks ägna sig åt är att tävla i nymarxism där man vinner om föreningens könsfördelning är hälften hälften. Vinnarna i Moderaternas socialistiska / nymarxistiska tävling kan ha lyft fram sina sämsta kandidater för att vinna den aktuella vänstertävlingen (tävlingen säger inget om politikernas duglighet eller politik utan endast vilket genus som är aktuellt), den sortens idéer har ingenting med frihet att göra; än mindre hör den hemma i ett högerparti. Snarare gäller motsatsen, det är mot den typen av idéer Moderaterna kämpat; 2019 delar man istället ut priser. Att hylla och ge priser till bäst könskvoterade förening (jämställda) kan bara leda till att man kvoterar ut duglighet till förmån för könet; det är ingen utveckling som den här redaktionen tror är positiv för Moderaterna. Tvärtom, leve jämlikheten och inte jämställdheten.

Nästa år hoppas vi istället Moderaterna tävlingar i Jämlikhet som är en högertanke.

Jordan B Peterson lyfter i klippet upp vänsteridéerna om kön, något Moderaterna nu delar ut priser i.
0 0 röster
Article Rating

Kommentera utan Facebook

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Senaste ledare

Senaste replik

Fler av våra artiklar:

0 0 röster
Article Rating
0
Delta gärna i diskussion och kommentera nedan!x
()
x