Varför sänker inte EU sina kostnader istället för att kräva UK på hiskliga 473 miljarder kr?

För alla som någon gång studerat ekonomi är bland det första man får lära sig inom bokföring begreppen balansräkning (läget över tid dvs. tillgångar och skulder) och resultaträkning (intäkter och kostnader). Om en organisation helt plötsligt får en minskad intäkt med 473 miljarder för att någon inte vill vara med klubben är det normala att man minskar sina kostnader, så tänker inte Bryssel utan istället ska man genom utpressning klämma brittiska skattebetalare på detta belopp.

Freden i Versailles och det tyska krigsskadeståndet för första världskriget

Efter att tyskarna kapitulerat första världskriget kom man att utarbeta en fred i Ludwig XIV slott i Versailles (utalas Versaj) där det tyska krigsskadeståndet ställdes till 269 miljarder guldmark, vilket motsvarade 96 400 ton eller 96 400 000 kg guld i dåtidens guldpris. En intressant fråga är således hur många kilo guld man kan köpa för 473 miljarder kr? Tittar man på det aktuella guldpriset idag kostar 1 kg guld 394 143,99 kr dvs. britterna avkrävs på ca 1 200 ton guld eller 1,2 % av det tyska krigsskadeståndet efter att ha förlorat ett världskrig. Allt för att man vill lämna en union?

Ett äktenskap som spricker

För alla som någon gång tittat på Lyxfällan finns det ofta en part som är beroende och någon annan som är medberoende, en part spelmissbrukar och den andra vill inte ta reda på sanningen. I andra fall kan det vara en part som shoppar, och någon annan som betalar. Tycker den betalade parten att shoppingen är befogad, då sker en transaktion; i det fallet någon vägrar blir det bråk. I de fall bråken leder till skilsmässa är EU:s sensmoral att den betalande parten, som inte trivs i äktenskapet ska fortsätta betala även efter äktenskapsskillnaden för att EU ska kunna fortsätta att bränna pengar. EU drar det till och med till sin spets när man säger att UK inte får träffa sina barn (inga eftergifter) eller fortsätta förhandla om de inte betalar så EU kan fortsätta spendera.

Vad säger verkligheten?

Hade vi som tittare på Lyxfällan hört programledarna säga att frun ska betala för mannens fortsatta konsumtion på kasinosajter, annars får inte frun prata mer med sina barn; hade vi alla tagit fruns parti. Vi hade alla förstått frun som vill lämna ett sådant äktenskap. När vi istället tittar på TV:n idag får vi istället höra hur egocentrisk frun är, att det är viktigt att hon tar ansvar för den uppkomna situationen, att man vägrar förhandlar med henne, vänstern lyfter särskilt fram att man ska hålla en ny omröstning om frun verkligen vill lämna eftersom de underkänner processen då man tror att fruns supporters tröttnat för skilsmässan var för krångligt att genomföra. Tänk situationen om en fru som sitter fast i en relation med hederskultur. – Vill du verkligen lämna då skilsmässa kan vara krångligt för dig? Nigel Farage som varit “frun” som lett UK ut ur EU har beskrivs i Sverige som en anti-demorkat, som närmast förrått sitt land; men vilken sida tar egentligen den svenska regeringen som styr utrikespolitiken? Är det frun i hedersäktenskapet eller är det maken som vill ha henne kvar?

Den tyska konservativa parlamentarikern Henkel från Tyskland är intressant att lyssna på

Sverige är ett mycket extremt land, våra politiker är än mer extrema; och man saknar ryggrad att stå upp för vår tidigare bästa vän i EU. Sverige och UK har länge varit varandras bundsförvanter, vilket säger en del om hur otroligt olojal den svenska socialdemokratin är mot sina s.k. “vänner”. Hade Stefan Löfven varit en ledare eller haft någon form av ryggrad hade han stått upp till Juncker och Tusk och förklarat att straffbeskattning är fel, och uppmanat EU att banta sin budget med det aktuella beloppet. EU ska vara en klubb man vill vara med i, inte en klubb som straffar länder med krigsskadestånd i relativ klass med de som förlorat ett världskrig; den sortens auktoritära rörelser rimmar mycket dåligt med demokrati. Att Sverige ställer upp på det här är en skam för vårt folk, men även övriga europeiska stater vars folk tillåter att deras makthavare missbrukar demokratin till den grad; att man inte accepterar demokrati. För det är vad det hela handlar om, svenska socialister och EU-kramare är varken demokrater eller hederliga; de har accepterat lögnen om att UK borde lära sig en läxa samtidigt som inga fler länder ska lämna. Tänk på det när du kära läsare står i valurnan, är det här det Sverige du vill ha?

För alla som någon gång studerat ekonomi är bland det första man får lära sig inom bokföring begreppen balansräkning (läget över tid dvs. tillgångar och skulder) och resultaträkning (intäkter och kostnader). Om en organisation helt plötsligt får en minskad intäkt med 473 miljarder för att någon inte vill vara med klubben är det normala att…

Kommentera utan Facebook